شناسهٔ خبر: 57262313 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

واکنش اردوغان به مصافحه با السیسی در دوحه

رئیس‌جمهور ترکیه به مصافحه شب گذشته با همتای مصری در حاشیه مراسم افتتاحیه جام جهانی در دوحه، واکنش نشان داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه که روز گذشته در افتتاحیه مراسم جام جهانی در دوحه قطر، برای نخستین‌بار  با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر دیدار کرد و انتشار عکسهای مصافحه این دو رئیس‌جمهور بازتاب زیادی در رسانه‌ها داشت، درباره این مصافحه تاریخی توضیح داد.

به نوشته خبرگزاری آناتولی وی گفت: «ما قبلا گفتیم که می‌توان مسیری [این‌چنین] را شروع کرد و این گامی بود که برای شروع این مسیر برداشته شد».

وی افزود: «روابط گذشته میان دو ملت ترکیه و مصر، برای ما بسیار مهم است. چه چیزی مانع از این می‌شود که دوباره این‌گونه نباشد؟ ما در این زمینه نشانه‌هایی نیز ارائه کرده‌ایم».

اردوغان ادامه داد: «امیدوارم مرحله‌ای که بین وزرای ما آغاز شده است را بعداً با مذاکرات در سطح بالا به نقطه خوبی برسانیم».

دیدار کوتاه اردوغان با السیسی در حالی صورت گرفت که «سامح شکری» وزیر خارجه مصر چند روز پیش تصریح کرده بود که روند مذاکرات با ترکیه برای عادی‌سازی روابط، متوقف شده است، زیرا هیچ تغییری در رویه آنکارا ایجاد نشده است.

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی افزود: این موضوع بار دیگر به ضرورت پایبندی به استانداردها و قوانین بین المللی باز می‌گردد.

این مقام مصری با اشاره به این‌که یکی از امور نگران‌کننده، عدم خروج نیروهای خارجی از لیبی تا اکنون و عدم اتخاذ اقدامات قاطع برای تحقق این هدف است، گفت: این امر ثابت می‌کند که جامعه بین‌الملل برای دستیابی به منافع تلاش می‌کند نه تکیه به اصولی که باید در مدیریت روابط بین الملل به خوبی تثبیت شود.

دولت ترکیه از چند سال پیش، وقوع بحران‌ها و جنگ در  آفریقا از جمله  لیبی  را دستمایه‌ای برای اعزام نیروی نظامی به این منطقه قرار داده و سعی دارد جای پای خود را به‌شکل نظامی در این کشور محکم کند. 

پایان پیام/م