ویچت، واتسآپ، تانگو، وایبر و اخیرا هم تلگرام از جمله پیامرسانهای رایجی هستند که به دلیل ضعف برنامههای داخل کشور، امید دل کاربران موبایل ایران شدهاند اما به دلیل ماهیت خارجی داشتن هر از چند گاهی حرف و حدیثهایی را در داخل به وجود آوردهاند.
مسئولان نیز که همواره سعی میکردند مخالفت خود را با این ابزارها که مشخص نیست با چه هدفی شکل گرفته و میزبانی آنها اغلب در خارج از کشور است، ابراز کنند اما در ایام عید امسال زمانیکه همین ابزارها موجب افت شدید درآمدهای پیامکی شدند ظاهرا به فکر راه حل جدی افتادهاند.
ویچت خیلی وقت پیش به دلیل ماهیت اخلاقی و قابلیت جستوجوی کاربران اطراف (Near by) فیلتر شد و اخیرا پس لرزههای آن دامن وایبر را هم گرفته و استفاده از آن را برای بسیاری از کاربران غیر قابل ممکن کرده است.
در حالیکه کندیهای وایبر امان کاربران را بریده و هیچ دلیل منطقی برای این اختلال وجود ندارد، سیل کاربران آن به سمت نرمافزار تلگرام سرازیر شدهاند به گونهای که اگر از کاربران قدیمی تلگرام باشید با عضویتهای جدید و آلارمی که برای شما میآید متوجه استقبال عجیبی از این نرمافزار میشوید.
این در حالی است که روز گذشته بسیاری از کاربران این نرمافزار خبر از مسدودسازی آن دادند و برخی اخبار هم به فیلتر شدن تلگرام پرداخت؛ این پیامرسان با توجه به اینکه همچنان برای اغلب کاربران فعال است ظاهرا توسط برخی شرکتهای محدود ارتباطی برای کاربران مسدود شده و دلیل مشخصی پشت آن وجود ندارد.
برخی اخبار به مسدودسازی تلگرام توسط مخابرات اشاره کردند در حالیکه این سرویس برای بسیاری از مشترکان مخابرات همچنان فعال است؛ برای پیگیری این موضوع تماسی با یکی از کارشناسان مخابراتی داشتیم که سریعا آن را تکذیب کرد و گفت اگر هم چنین اتفاقی افتاده احتمالا اختلال مقطعی بوده اما باز هم بعید میدانم این اتفاق افتاده باشد زیرا دستور فیلترینگ را شرکت ارتباطات زیرساخت اجرا میکند.
از آن جهت که هر سرویسی با توجه به ضعف بسترهای ارتباطی داخلی، بعد از مدتی با اختلالات غیر قابل باور روبرو میشود بعید نیست که در آینده نزدیک با محبوبیت هر چه بیشتر تلگرام شاهد از کار افتادن آن باشیم.
نظر شما