شناسهٔ خبر: 4408220 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

روسيا اليوم: وزير خارجه چين بر اهميت همکاري کشورش با روسيه تاکيد کرد

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/01/18
00:24:10.20
وزیر خارجه چین نقش کشورش و روسیه را در ثبات منطقه مهم ارزیابی کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، وانگ یی وزیر خارجه چین که به روسیه سفر کرده است در کنفرانس خبری مشترک با سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو گفت: هدف اصلی از سفر من به روسیه آماده سازی زمینه برای سفر رئیس جمهور چین به روسیه و مشارکت در مراسم به مناسبت هفتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم است.
وی افزود: مسائل مربوط به روابط دوجانبه و نیز افزایش شراکت راهبردی بین روسیه و چین را بررسی کردیم و در خصوص همکاری های منطقه ای و بین المللی یعنی مسائل مورد علاقه دو کشور، نیز تبادل نظر کردیم و تقریبا درباره همه مسائل مورد بحث به توافق رسیدیم. هر دو طرف تاکید می کنند که روابط و مشارکت بین روسیه و چین به یکی از ارکان محکم توسعه دو کشور تبدیل شده است که به نوبه خود ضامن ثبات منطقه و جهان خواهد بود.
وانگ یی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: هر دو طرف بر ضرورت تقویت اعتماد و حمایت متقابل و همکاری های سیاسی و افزایش روابط اجتماعی و نیز افزایش فعالیت های بین المللی برای تضمین توسعه سریع روابط دو کشور، تاکید می کنند. هر دو طرف توافق کردند که روسیه و چین مثل دوران جنگ جهانی دوم نقش مهمی در اروپا و آسیا ایفا می کنند و مسئولیت بزرگی برای آماده سازی مراسم هفتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم بر عهده دارند. باید به یکدیگر کمک کنیم و از گذشته عبرت بگیریم. این کار برای تربیت نسل های آینده و نیز ثبات در آینده بسیار مهم است. همه ملت های دوستدار صلح در جهان این مناسبت را جشن می گیرند.
وی ادامه داد: همچنین توافق کردیم که روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت می توانند الگویی در سازمان ملل باشند و نقش مهمی در افزایش نقش سازمان ملل در تقویت صلح جهانی ایفا کنند و برای تقویت ثبات در جهان نیز تلاش های مشترکی انجام دهند.
وزیر خارجه چین گفت: از سوی دیگر برای توسعه همکاری های دوجانبه بین دو کشور امکانات گسترده ای داریم و آماده ایم با یکدیگر همکاری کنیم و به دنبال امکانات جدید برای توسعه روابط باشیم و منافع روسیه و چین را در نظر بگیریم. احداث راه ها در سیبری از دیگر موضوعات مورد بحث بود.
وانگ یی ادامه داد: روابط دوستانه بین دو کشور بسیار مهم است. ما موفقیت های زیادی به دست آورده ایم. روابط فرهنگی با یکدیگر را مثل گذشته تقویت خواهیم کرد. ما به دنبال تقویت پایگاه اجتماعی دوستی روسیه و چین هستیم. دو طرف بر ضرورت تقویت همکاری ها در چارچوب سازمان همکاری های شانگهای تاکید می کنند. چین برای آماده کردن زمینه نشست سران کشورها عضو این سازمان به روسیه کمک می کند. این کار برای توسعه بازارهای جدید بسیار مهم است.
00:33:04.02