شناسهٔ خبر: 41769721 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

گزارش

دستاوردهای چشمگیر صنعت نفت به روایت آمار

اشاره: بیژن نامدار زنگنه روز گذشته در آیین رسمی افتتاح گازرسانی به ۷۷ روستا و آغاز به کار خط لوله انتقال تقویتی جنوب مشهد از طریق ویدئوکنفرانس در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت دستاوردهای چشمگیر صنعت نفت را برشمرد و گفت: «ما استوار، محکم و سرحال باهدف خدمت به مردم ایستاده‌ایم، فعالیت‌ها در صنعت نفت را از سال 97 که تحریم‌های نفتی علیه ایران آغاز شد تاکنون زنده نگه‌داشته‌ایم.» وزیر نفت از دستاوردهای توسعه پارس جنوبی پرده برداشت و گفت: «ما یک پارس جنوبی بیشتر نداریم. اکنون دوسوم گاز کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود و روزانه ۷۵ میلیون مترمکعب گاز این نیروگاه را صادر می‌کنیم.» وی تأکید کرد که ۸۸ درصد جمعیت روستایی و ۹۵ درصد جمعیت کشور زیرپوشش شبکه گاز هستند و تا پایان سال 32 هزار روستای کشور نیز گازرسانی خواهد ‌شد. جزییات بیشتر سخنان وزیر نفت را در ادامه می‌خوانید.

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

وزیر نفت با اشاره به تحریم‌ها گفت: اکنون دو سال و سه ماه از تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران می‌گذرد و در این مدت نه‌تنها هیچ طرحی در صنعت نفت نخوابیده، بلکه ما طرح‌های جدید را هم آغاز کردیم، تصریح کرد: امسال هم باقدرت به این روند ادامه می‌دهیم و برای آینده هم ریل‌گذاری می‌کنیم. زنگنه بابیان اینکه به برکت افزایش تولید گاز و گازرسانی در کشور اعدادی که برای صادرات فرآورده‌های داریم بی‌نظیر است، گفت: به دلیل منافع ملی نمی‌توانم عددی اعلام کنم، اما واقعاً اعداد بی‌نظیر بوده و برای کشور درآمد به همراه داشته است.

پویش سبز
وزیر نفت به برنامه پویش سبز اشاره کرد و بابیان اینکه استان خراسان نخستین استان در این پویش است که ازنظر موقعیت انتخاب درستی بوده است، گفت: ملاک سبز بودن یک استان این است که ۹۵ درصد جمعیت آن زیرپوشش گاز قرار داشته باشند. وزیر نفت با اشاره به اینکه جمعیت روستایی زیرپوشش گازرسانی در سال ۹۲، ۱۴ هزار روستا بودند که اکنون از ۳۰ هزار روستا عبور کرده و تا پایان سال به بیش از ۳۲ هزار روستا می‌رسد، تصریح کرد: اکنون ۸۸ درصد از جمعیت روستایی و ۹۵ درصد مجموع جمعیت کل کشور زیرپوشش شبکه گاز هستند.

پوشش گسترده گازرسانی
زنگنه بابیان اینکه از ابتدا نیز هدف‌گذاری برای اتصال ۹۵ درصد جمعیت کشور به شبکه گاز انجام‌شده بود، اما تا پایان دولت دوازدهم این عدد فراتر خواهد رفت، افزود: این پوشش گسترده گازرسانی در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. این‌یک زیرساخت بسیار مهم برای کشور است که مردم هم به‌خوبی آن را حس می‌کنند.

تأمین هزینه‌ها
وی با اشاره به اینکه پولی برای اجرای گازرسانی روستایی دریافت نکردیم،‌ افزود: تنها از مجلس اجازه گرفتیم تا آنچه که می‌سوزد و از بین می‌رود از محل حاصل از صادرات سوخت مایع، برای گازرسانی روستایی در نظر گرفته شود. با مجوز مجلس شورای اسلامی در تصویب تخصیص درآمد حاصل از صادرات سوخت‌های مایع، اعتبارات مناسبی برای گازرسانی به روستاها حاصل شد و بدون اتکا به بودجه، ۲۶ هزار میلیارد تومان منابع برای این کار به دست آمد.

برندگان پویش سبز
زنگنه، دولت، مردم و محیط‌زیست را برنده این مصوبه و اجرای آن دانست و درباره دلایل آن توضیح داد: دولت برنده بود، زیرا فرآورده‌ مایع برای صادرات به دست آورد. مردم برنده شدند، زیرا گاز به خانه‌های آن‌ها رسید و سطح رفاه در زندگی‌شان بالا رفت و محیط‌زیست هم برنده بود زیرا دیگر شخصی برای تهیه سوخت هیزم و بوته استفاده نمی‌کند، بی‌شک آثار زیست‌محیطی این طرح در چند سال آینده بیشتر نمایان می‌شود. به گفته زنگنه گازرسانی روستایی، صدها هزار اشتغال ایجاد کرد زیرا تمامی تجهیزات ساخت ایران است و پیمانکاران نیز ایرانی هستند.

صادرات با توسعه پارس جنوبی
وزیر نفت گفت: بیع متقابل در صنعت گاز در دوره وزارتم در دولت اصلاحات اجرا شد و نزدیک ۵ میلیارد تومان برای گازرسانی روستاها و صنایع و نیروگاه‎ها اختصاص پیدا کرد. گازرسانی به شهرها و روستاها و همچنین صادرات گاز کشور به برکت توسعه پارس جنوبی انجام‌شده است و هم‌اکنون روزانه ۷۵ میلیون مترمکعب گاز صادر می‌شود.

پوشش گسترده گازرسانی
وزیر نفت درباره گازرسانی به روستاها گفت: تا پیش از آغاز دولت تدبیر و امید، حدود ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود اما از سال ۹۲ تاکنون از ۳۰ هزار روستا عبور کردیم و تا پایان سال به ۳۳ هزار روستا می‌رسیم. اکنون به‌طور متوسط ۸۸ درصد جمعیت روستایی به شبکه گاز متصل هستند و کل جمعیت کشور که تحت پوشش گاز قرار دارند، نزدیک به ۹۵ درصد است. این سطح از پوشش گسترده گازرسانی را در هیچ کجای دنیا نداریم. این‌یک زیرساخت مهمی است که مردم به‌خوبی حس می‌کنند. مشخص‌شده است که روش گازرسانی از طریق خط لوله، اقتصادی‌ترین روش در مقایسه با برق، ‌سی ان جی و ال ان جی است.

افزایش ظرفیت تولید
وی افزود: صنعت نفت در سخت‌ترین شرایط ایستاده و طرح‌های این صنعت نفت در شرایط تحریم و کرونا نه‌تنها تعطیل نشده بلکه طرح‌های جدید هم شروع‌شده است‌. ما با تمام توان، امید و اشتیاق کارهایمان را برای توسعه کشور و خدمت به مردم به انجام می‌رسانیم. وزیر نفت تأکید کرد: ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۱ به ۷۵۰ میلیون مترمکعب تا پایان امسال می‌رسد.

گازرسانی به برکت پارس جنوبی
وزیر نفت با اشاره به اینکه گازرسانی به روستاها به برکت توسعه پارس جنوبی انجام شد، یادآوری کرد: در سال ۹۲ با کمبود گاز روبه‌رو بودیم و مصرف سوخت مایع بالابود، در این سال نیروگاه‌ها ۲۷ میلیارد لیتر سوخت مایع مصرف کردند، در سال‌های اخیر مصرف سوخت مایع نیروگاه‌ها به یک‌سوم تقلیل یافت که این مقدار کمتر هم می‌شود.

تأمین دوسوم گاز کشور از پارس جنوبی
به گفته وزیر نفت، گاز تأمین‌شده از میدان گازی پارس جنوبی در سال ۹۱، ۳۹ درصد نیاز گازی کشور بوده که این مقدار در سال ۹۹ به ۶۶ درصد می‌رسد. دوسوم گاز کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود. دلیل اصلی توسعه پارس جنوبی در سال‌های اخیر، مدیریت بوده است.