به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، اللهمراد عفیفیپور با بیان اینکه نخستین ساعات صبحگاهی امروز (29 تیرماه) به منظور بررسی دقیقتر ابعاد، جوانب و علل حادثه دریایی نفتکش «استینا ایمپرو» (Stena Impero) در تنگه هرمز، وارد لنگرگاه بندرعباس شده است، اظهار داشت: این شناور تانکر که عصر روز جمعه بیست و هشتم تیرماه از آبهای محدوده دریای عمان به سمت بندر الجبیل عربستان در حرکت بود، در مسیر تردد خود در تنگه هرمز، با یک فروند شناور صیادی برخورد میکند.
وی افزود: پس از دریافت گزارشهایی مبنی بر نقض قوانین بینالمللی دریانوردی و عدم تمکین و پاسخ شناور مذکور نسبت به تماسهای صورت گرفته، نفتکش انگلیسی با هماهنگی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سمت لنگرگاه بندرعباس هدایت شد تا ابعاد مختلف حادثه توسط کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان به دقت بررسی شود.
نفتکش محموله ای به همراه نداشته است
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اضافه کرد: در بررسیهای کارشناسی علل وقوع حادثه دریایی، این نفتکش که محموله ای به همراه نداشته است؛ توسط کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان آغاز میشود.
وی با بیان اینکه نفتکش «استینا ایمپرو» تحت پرچم کشور انگلستان است و ۲۳ خدمه دارد، اظهار داشت: ۱۸ نفر از خدمه این شناور ملیت هندی دارند و پنج نفر خدمه دیگر هم از کشورهای روسیه، فیلیپین و لتونی هستند، البته فرمانده نفتکش، دارای ملیت هندی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت: برای حفظ ایمنی کشتی فعلا خدمه در کشتی حضور دارند و در حال حاضر همه ۲۳ خدمه، در محل کار خود در نفتکش هستند.
عفیفی پور اضافه کرد: در صورت لزوم و بر مبنای درخواست مقام قضایی، ممکن است خدمه برای انجام مصاحبههای تخصصی و فنی فراخوانده شوند.
وی گفت: به منظور رعایت ضوابط ایمنی و استانداردهای بین المللی دریانوردی همه همکاریهای لازم برای هدایت ایمن و دقیق تانکر «استینا ایمپرو» و لنگراندازی در موقعیت مناسب، از سوی این اداره کل صورت پذیرفته است.
جزئیات بیشتر درباره تانکر «استینا ایمپرو»
گفتنی است، شناور Stena Impero یک تانکر نفت کش با قابلیت حمل مواد نفتی و شیمیایی است که 183 متر طول و 49هزار و 683 تن وزن دارد. این کشتی در سال 2018 میلادی ساخته شده است و با پرچم کشور انگلستان تردد می کند. این شناور ظرفیت حمل 46 میلیون و 576 هزار لیتر مایعات (نفت یا مواد شیمیایی) را دارد.
آمارهای موجود نشان میدهد که روزانه حدود 14 میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز صادر و وارد بازارهای جهانی می شود، همچنین سالانه حدود 50 هزار کشتی از این تنگه عبور میکند که بیشتر آنها تانکرهای نفتی هستند.
یادآور میشود، روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شب گذشته در اطلاعیهای اعلام کرد: عصر جمعه 28 تیر یک فروند نفتکش انگلیسی با نام «stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز بهعلت رعایت نکردن قوانین و مقررات بینالمللی دریایی بنا به درخواست اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.
این اطلاعیه میافزاید: نفتکش مذکور پس از توقیف به ساحل هدایت و برای سیر مراحل قانونی و بررسیهای لازم تحویل سازمان بنادر و دریانوردی شد.
انتهای پیام/88037/ح
نظر شما