شناسهٔ خبر: 31161112 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

عقب نشینی کامل واشنگتن در ورشو

منبع: ایرنا

یک مقام بلندپایه وزرات امورخارجه آمریکا چهارشنبه شب درخصوص برنامه نشست دو روزه ورشو که از امشب در پایتخت لهستان آغاز به کار کرد، گفت: این اجلاس بسیار وسیع است و روی کشور و موضوع خاصی تمرکز ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، «ناتانی تک» ( NathanielTek) سخنگوی منطقه‌ای وزارت امورخارجه آمریکا در گفت و گو اختصاصی با روزنامه «الیوم السابع» مصر گفت: منطقه خاورمیانه با چالش‌های بزرگی چون انتشار سلاح، بحران انسانی، مساله تروریسم روبه روست و تمامی این موضوع‌ها تهدیدی جدی برای ثبات و امنیت جهان به شمار می‌رود.


سخنان این مقام کاخ سفید درحالی بیان می‌شود که آمریکایی‌ها اولین بار نفوذ ایران در منطقه ' و فعالیت‌های موشکی تهران را محور اصلی و تمرکز بحث‌های نشست دانستند، اما وقتی که با مخالفت اروپا و کشورهایی مانند روسیه و چین روبه رو شدند، از موضع خود عقب نشسته و اعلام کردند تمرکز نشست بر مسائل کلان منطقه خاورمیانه است.

بیشتر بخوانید:

سطح مشارکت کشورهای مختلف در کنفرانس ورشو


تک تصریح کرد: وزیران شرکت کننده در این نشست، از طریق فعال سازی دوباره ائتلاف‌ها و مشارکت‌ها، مقابله با این چالش‌ها را از سر خواهند گرفت.


سخنگوی منطقه‌ای وزارت امورخارجه آمریکا ادامه داد: در این نشست درخصوص تلاش‌های واشنگتن برای تقویت صلح جامع و دائمی میان اسرائیل و فلسطینی‌ها، همچنین بحران‌های انسانی در منطقه بحث و تبادل نظر می‌شود.


تک افزود: وزیر امورخارجه آمریکا تازه‌ترین شرایط در مورد سوریه و اولویت‌های دیگر واشنگتن در منطقه به ویژه ترس ناشی از فعالیت‌های ایران را ارائه خواهد کرد.


وی ادامه داد: همچنان که ایالات متحده از منافع خود دفاع خواهد کرد، انتظار داریم که تمامی کشورهای شرکت کننده، همین اقدام را انجام دهند. ما از اختلاف عقاید استقبال می‌کنیم و امیدواریم که بررسی این موضوعات به راه‌های جدید و خلاقانه ای برای یافتن راه حلی جهت حل و فصل مسائل قدیمی و تکراری تبدیل شود.


با وجود غایب بودن کشورهای بزرگ جهان مانند چین، روسیه و مشارکت ضعیف آلمان و فرانسه، تک این نشست را یک رویداد تاریخی خواند که در آن تمامی شرکای منطقه‌ای واشنگتن از اسرائیل گرفته تا کشورهای عربی شرکت کرده‌اند.


«ژاسک زاپوتویچ» وزیر امور خارجه لهستان پیشتر اعلام کرد که در این نشست از کشورهای خاورمیانه عربستان، بحرین، یمن، اردن، کویت، مراکش، عمان، امارات متحده عربی و نیز رژیم صهیونیستی و همچنین تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، استرالیا، زلاند نو، کره جنوبی، هندوستان، برزیل، آرژانتین و برخی کشورهای آفریقایی شرکت کرده‌اند.


در این نشست روسیه، چین، لبنان، فلسطین، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای جهان شرکت نکرده‌اند.


ترکیه نیز در سطح سفیر در این نشست شرکت کرده است.


به عقیده کارشناسان، حضور برخی کشورهای اروپایی در سطح وزیر در نشست ورشو از جمله هایکو ماس وزیر امورخارجه آلمان، بیانگر تعمیق شکاف‌ها میان اتحادیه اروپا و واشنگتن است.


در نشست ورشو، بحران‌های موجود در خاورمیانه و تأثیرات این بحران‌ها بر غیرنظامیان، فعالیت‌های موشکی در منطقه، امنیت سایبری و تهدیدهای جدید در زمینه انرژی، افراط گرایی و تأمین مالی افراط گرایان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نظر شما