شناسهٔ خبر: 22972595 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

استقبال از گفت‌و‌گو میان «جامعه روحانیت مبارز» و «مجمع روحانیون مبارز»

صاحب‌خبر -

سه هفته پس از میزگرد آقایان انصاری و مصباحی مقدم ؛ آنان مجددا از طرح گفت و گو میان جامعه روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مبارز استقبال کردند.  برخی از روحانیون دیگر  نیز در گفت و گو با ‌ جماران  بر لزوم گفت و گو میان «جامعه روحانیت مبارز» و «مجمع روحانیون مبارز» تاکید کردند و ریشه اختلافات میان آنها را در برخی از سوءتفاهم‌ها دیدند.
در همین راستا، «سیدحسین موسوی تبریزی» دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم نیز درباره لزوم گفت و گو اظهار داشت: گفت و گو امری مثبت است و طرفین می‌توانند با یکدیگر گفت‌و‌گو کنند. یکی از کارهای اسلامی‌و اخلاقی این است که حتی اگر دو نفر با هم مشکل دارند نیز با یکدیگر گفت و گو کنند. اصل این کار خوب و پسندیده است و نمی‌توانم پیش بینی کنم که گفت و گویی میان این دو جریان روحانی محقق می‌شود یا خیر. این دو گروه رقیب یکدیگر هستند اما بدون شک دشمن هم نیستند و می‌توانند با یکدیگر به گفت و گو بنشینند از این رو ممکن است گلایه‌هایی نیز از هم داشته باشند که باید آنها را برای همدیگر بازگو کنند و اگر گلایه‌ها واقعیت داشت آنها باید فراموش و عفو کنند. گلایه‌ها ممکن است درست باشند و ممکن است نباشند اما برای گفت‌و‌گو حتما نیازی به برابر بودن شرایط نیست.
وی گفت: معتقدم که حتی جامعه روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مبارز رقیب یکدیگر هم نیستند بدین خاطر که آقای روحانی به عنوان یکی از شاخص‌ترین اعضای جامعه روحانیت و آقای ناطق نوری از دیگر اعضای این جریان، مورد قبول و حمایت مجمع روحانیون مبارز قرار دارند و از اعضای شاخص مجمع روحانیون نیز آقای انواری، مورد حمایت و مقبولیت جامعه روحانیت بود . حتی در زمان مرحوم آیت‌الله کنی نیز، بسیاری از اعضای مجمع روحانیون با ایشان رفیق بودند. متاسفانه برخی افراد در این مسیر با اختلاف افکنی و دعوا سازی به دنبال کسب جایگاه برای خود بودند لذا گفت و گو از لحاظ اسلامی‌خوب است
 به گزارش جماران‌، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید رضا اکرمی» عضو جامعه روحانیت مبارز نیز در این رابطه اظهار کرد: استقبال از گفت‌و‌گو میان «جامعه روحانیت» و «مجمع روحانیون مبارز» پیام و کلام خوب و نویدبخشی است. این دو گروه پیش از انقلاب با تفاوت در شدت و ضعف مبارزه، همواره حضور داشتند و پس از انقلاب نیز امام(ره) هوای هر دو را داشتند. اگر هم یکی از اعضای جامعه همانند آقای محمد یزدی مورد بی اقبالی مردم قرار می‌گرفت امام وی را مورد لطف و محبت خود قرار می‌دادند اما متاسفانه پس از آن، حوادثی در کشور رخ داد که در پی آن مجمع روحانیون مبارز به حاشیه رانده شدند وی افزود: امروز اگر آقای مصباحی مقدم چنین حرفی را مطرح کردند جریان مقابل باید از این طرح استقبال کند و همه کسانی که به آینده ایرانی مستقل و بدون مشکلات می‌اندیشند باید از اظهارات اخیر حجت‌الاسلام مصباحی مقدم استقبال کنند منتها این موضوع یک شرط دارد و آن این است که اقدام طرفین این مباحثه صادقانه باشد چرا که این موضوع نباید اقدامی‌سیاسی باشد زیرا اگر چنین باشد به نتیجه نخواهد رسید و به نفع ملت ایران تمام نخواهد شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین «محمد مقدم» یکی از اعضای مجمع روحانیون مبارز در این باره به جماران گفت: موضوع گفت‌و‌گو که اخیرا مورد استقبال سخنگوی «جامعه روحانیت» قرار گرفته است باید در جلسه روز دوشنبه مجمع مطرح شود؛ آن زمان است که موضع رسمی‌مجمع در قبال این موضوع مطرح خواهد شد بدون شک گفت و گو تحت هر شرایطی و حرف زدن با یکدیگر توام با بیان انتقادات، امری مطلوب و پسندیده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین «فاضل میبدی» نیز معتقد است اگر پیشنهاد حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم مبتنی بر لوازم و شرایط گفت‌وگوی منطقی باشد بسیار مبارک و خوب است. وی همچنین گفت: اگر گفتگو در شرایط مناسب فراهم شود و انتقاد در آن آزاد باشد و حرف‌ها سانسور نشوند و طرفین بتوانند در یک فضای آزاد و مناسب گفت‌و‌گو کنند بسیار خوب و مبارک است. عضو مجمع محققین و مدریین حوزه علمیه قم تاکید کرد: من از پیشنهاد حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم استقبال می‌کنم مشروط بر اینکه طرفین گفت‌و‌گو به این اصول اعتقاد پیدا کنند؛ چرا که گفت‌و‌گو باید آزاد و بدون لکنت زبان باشد و بتوان انتقادات را به راحتی در آن مطرح کرد. اگر طرفین بخواهند با یکدیگر سیاسی صحبت کنند دو امر محقق نمی‌شود اول پیشنهادی که برای داوری بهتر در گفت و گو می‌دهند دوم نقدهایی که در گذشته بر طرفین وارد بوده است. اینها باید شفاف شوند زیرا اگر نقدی وارد شود و فضا را آلوده کند گفت‌وگوها چندان مثمر ثمر نخواهد بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین «مصطفی درایتی» با تاکید بر گفت‌و‌گو گفت: به نظر من گفت‌و‌گو می‌تواند کمک کند تا برخی از سوءتفاهمات مرتفع شود چرا که بسیاری از فاصله‌هایی که ایجاد شده و حتی شبهاتی که این دو جریان روحانی نسبت به یکدیگر پیدا کردند واقعی نیست بلکه سوءتفاهماتی است که بین این دو جریان وجود دارد. یقینا گفت و گو و نشست‌های مشترک می‌تواند به برطرف شدن سوء تفاهم‌ها کمک کند و طرفین در فضایی مناسب به روی مشترکات خود تاکید کنند اما اینکه نظر این دو جریان در این باره چیست به تصمیم شورای مرکزی آنها برمی‌گردد بنظر من این گفت و گو امکان پذیر و مفید است وی افزود: اگرچه جامعه روحانیت به خاطر نزدیک بودن به هسته قدرت، از جهتی دارای چربش حکومتی شده است اما مجمع روحانیون مبارز، اعتبار و جایگاه بالاتری در میان مردم دارد و قدرت خود را از مردم می‌گیرد. لذا در وزن کشی این چنینی چندان نابرابری دیده نمی‌شود لذا بیشتر قدرت مجمع روحانیون مبارز متاثر از مردم است و قدرت جامعه روحانیت نیز متاثر از مرکزیت قدرت است. بنابراین اگر روی این نشست‌ها و گفت‌و‌گوها تاکید شود نتیجه‌ای ثمربخش خواهد داشت.
حجت‌الاسلام والمسلمین «حسین انصاری‌راد» نیز با بیان اینکه «تنها راه حل اختلافات در همه جای دنیا در مرحله نخست، به ویژه در احزاب حتی در مرحله نهایی گفت و گوست»بیان کرد: جنگ و نزاع ، تکفیر کردن و نسبت انحراف دادن به طرف مقابل، در کشور ما جایی ندارد و اساسا نباید چنین مواردی اتفاق می‌افتاد. اما امروز که چنین شده است این دو جریان، در حالی که هر دو روحانی هستند و بر سر اصول انقلاب و قانون اساسی و رهبری فعلی کشور هیچ اختلافی ندارند و همه بر سر مسلمات احکام شرع، قرآن مجید و ضروریات دین اسلام متفق القولند در کیفیت بکار بردن سیاست‌ها یا در کیفیت رسیدن به مقصد و مقصود اختلاف دارند ولی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، اقتصاد و فرهنگ هیچکدام از روحانیون اختلافی ندارند اگر اختلافی وجود دارد بر سر موضوعات سیاسی است لذا من امیدوارم که اختلافات را با گفت‌و‌گو و مناظره حل و فصل شوند.