به گزارش ایرنا علی اصغر جهانگیر چهارشنبه در آئین تودیع و معارفه مدیرکل زندان های، اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی در بجنورد گفت: در این پیوند، آمار جمعیت ورودی به زندان ها در سال 94 در مقایسه با سال 93 بیش از 50 هزار نفر کاهش داشته است.
وی افزود: باید با استفاده از مجازات های جدید و راه کارها، اقدامات مفیدی به منظور جلوگیری از ورود بی رویه افراد به زندان ها داشته باشیم.
وی گفت: پس از رهنمودهای رهبری با ابلاغ رئیس قوه قضایه یک کمیته مامور شد تا این موضوع را بررسی کند که در 4 زمینه و 4 ظرفیت از جمله ظرفیت فقهی مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: در ظرفیت های فقهی مرکز تحقیقات پژوهشی تلاش خوبی انجام داده و گزارش کاملی در خصوص نگاه به زندان از منظر فقه انجام گرفته است.
وی افزود: ظرفیت های دیگر نیز شامل استفاده از ظرفیت های قانونی، قانون جدید، قانون مجازات اسلامی است که از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: هر چند تصمیمات خوبی گرفته شده و آمار زندانیان در سال 94 به 93 کاهش داشته است اما، تلاش ها باید مضاعف شود.
وی بر جلوگیری از بازداشتگاه های بی رویه نیز تاکید کرد و گفت: این امر باید مورد توجه دادسراها باشد.
وی با بیان اینکه استان خراسان شمالی آمار افراد تحت قرار و میانگین را به هم زده است افزود: میانگین افراد تحت قرار در کشور 22 تا 25 در نوسان است اما این استان به 11 درصد رسانده است.
آمار تحت قرار به افرادی که به زندان ها آمده اند تا برای آنان حکم صادر شود و مورد رسیدگی قرار گیرند گفته می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: این استان در پایش های سازمان در شاخص کاهش جمعیت کیفری به عنوان استان برتر شناخته شده است.
جهانگیر بر استفاده از ظرفیت های اجتماعی برای کاهش جمعیت کیفری در زندان ها تاکید کرد و افزود: باید نگاه های مردم را تغییر دهیم زیرا که این نگاه ها در روند حل و فصل دعاوی می تواند کمک زیادی کند.
وی گفت: همچنین باید از مجموعه شورای حل اختلاف، معتمدان، ریش سفیدان و افراد صاحب نفوذ و پا درمیان در اختلافات استفاده کنیم تا منجر به تشکیل پرونده نشود.
*** چندین هزار نفر در زندان ها با شکایت اعضای خانواده تحمل حبس می کنند
جهانگیر با بیان اینکه هم اکنون چندین هزار نفر در زندان داریم که با شکایت اعضای خانواده خود در زندان ها به سر می برند گفت: ضرب و جرح ها، دعواهای خانوادگی، اختلاف های جزیی باید از سوی معتمدان، ریش سفیدان حل شود و مساجد، بسیچ ، سایر ارگان ها ارزشی هم باید در حوزه فرهنگی کار بیشتری انجام دهند تا هر فردی زندان را تجربه نکند که همیشه خوشایند نیست.
وی بر تغییر نگاه همکاران در این حوزه نیز تاکید کرد و گفت: اگر فردی به زندان برده می شود باید نیازش احساس شود اما بعضا به علت تهیه نکردن وثیقه در زمان اولیه بازداشتگاه و سایر موارد یک فرد را به زندان می فرستند.
وی اظهار کرد: جمعیت زیاد زندانیان مشکلات بهداشتی، فرهنگی و سایر موارد را به وجود می آورد .
وی افزود: طبق بررسی 20 درصد افرادی که بیش از یک سال در زندان تحمل حبس می کنند در معرض فروپاشی خانواده هستند که بعضا آسیب هایی از جمله طلاق، ترک تحصیل فرزندان بخصوص فرزند پسر، اعتیاد فرزندان، فرار از خانواده را تجربه خواهند کرد.
وی گفت: 70 درصد زندانیان زن و 50 درصد زندانیان مرد متاهل هستند که این امر نشان می دهد باید همکاران بیشتر به وضعیت خانواده و آسیب های ناشی از این امر توجه کنند.
وی با بیان اینکه زندان محلی برای اصلاح افراد قرار گرفته است گفت: آموزش قرآن، سواد آموزی، آموزش هنر، برگزاری رشته های مختلف ورزشی، آموزش های کلاسیک، حرفه آموزی از جمله اقدامات زندان ها در راستای اصلاح و تربیت مددجویان است.
جهانگیر گفت: هم اکنون بیش از 130 رشته حرفه آموزی داریم دست کم یک مددجو حرفه ای را به صورت تخصصی یاد می گیرد.
وی با بیان اینکه 150 هزار نفری که وارد زندان شده اند معتاد بودند، گفت: این افراد سم زدایی شده اند.
حجت الاسلام نورالله قدرتی رئیس کل دادگستری خراسان شمالی هم گفت: زندان این استان در پایش های زندان ها در شاخص کاهش جمعیت کیفیری بین 31 استان کشور رتبه اول را کسب کرده است.
در این آیین از محمدعلی بلوکی قدردانی و پژمان پروین به عنوان مدیرکل زندان ها، اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی معرفی شد.
3007/ 6042
رئیس سازمان زندان ها: سه برابر ظرفیت زندان ها، زندانی وجود دارد
بجنورد- ایرنا- رئیس سازمان زندان ها، اقدامات تامینی و تربیتی گفت: سرانه جمعیت زندان های کشور سه برابر ظرفیت آن است اما، هم اکنون روند افزایشی جمعیت زندان ها متوقف شده است.
صاحبخبر -