به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بنیاد شهید و امور ایثارگران، نهادی انقلابی است که در اجرای فرمان بنیانگذار انقلاب اسلامی در 22 بهمن ماه 58 و در پی موافقت مقام معظم رهبری مبنی بر ادغام سه نهاد انقلابی بنیاد شهید انقلاب اسلامی، سازمان جانبازان انقلاب اسلامی و ستاد رسیدگی به امور آزادگان تأسیس شده و دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است که امور آن طبق مقررات و قوانین مربوط به نهادهای عمومی غیردولتی و در چهارچوب اساسنامه و آییننامههای مربوطه زیر نظر رییسجمهور و نظارت عالیه مقام معظم رهبری اداره میشود.
ساماندهی مزار و گلزارهای شهدا، تلاش برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، رسیدگی به امور خانواده شهدا و ایثارگران از مهمترین رسالتهای این نهاد انقلابی است.
به منظور آشنایی هرچه بیشتر با خدمات و برنامههای بنیاد شهید و امور ایثارگران با محمد سلیمانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه میآید.
سلیمانی در این مصاحبه از خدماترسانی این نهاد انقلابی به بیش از 5 هزار و 400 خانواده شهید، ساماندهی 85 درصدی گلزار شهدا، پرداخت 1342 فقره تسهیلات اشتغالزایی و برگزاری بیش از یکهزار و 520 یادواره شهید در این استان طی 3 سال گذشته خبر میدهد.
فارس: جناب آقای سلیمانی جامعه هدف دستگاه بنیاد شهید و امور ایثارگران در کردستان چه کسانی هستند؟
سلیمانی: بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان به عنوان یک نهاد انقلابی و بنیاد فرهنگی و اجتماعی در حال حاضر توفیق خدمت به 5 هزار و 400 شهید والامقام، 9 هزار جانباز و 840 آزاده را در استان شهید پرور کردستان دارد.
فارس: بیش از 26 سال از پایان جنگ تحمیلی میگذرد در بحث ساماندهی گلزار شهدا در کردستان چه اقداماتی انجام گرفته است؟
یکی از رسالتهای اصلی بنیاد ساماندهی گلزار و مزارهای شهدا در شهرها و روستاهای استان بوده و در این زمینه طی این سالها اقدامات خوبی انجام شده است، استان کردستان یکهزار و 3 گلزار شهید دارد که 5 هزار و 231 شهید گلگون کفن در آنها تدفین شده است.
براساس آمار بیش از 85 درصد از گلزارهای شهدا در سطح استان ساماندهی شده که در این زمینه نسبت به میانگین کشوری 10 درصد جلوتر هستیم.
* 450 مزار شهید در انتظار ساماندهی
فارس: چه تعداد از مزار شهدا تاکنون ساماندهی نشده و دلیل آن چیست؟
سلیمانی: حدود 450 مزار شهید در کردستان در حال حاضر ساماندهی نشده است که البته بخشی از آنها در گذشته ساماندهی ولی به علت قرار گرفتن در شیب کوه و مکانهای صعبالعبور دوباره نیاز به ساماندهی اساسی دارند.
یکی از مشکلات ما در این زمینه نیاز اعتباری است، زیرا هزینه مورد نیاز برای ساماندهی هر مزار شهید بیش از 4 میلیون تومان بوده و در مجموع ساماندهی کل این مزارها در استان نیازمند یکمیلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار است.
فارس: اعتبارات مورد نیاز برای ساماندهی این مزارها باید از چه محلی تأمین شود؟
هر ساله در شورای برنامهریزی استان و به تبع آن در شهرستانها مبالغی با توجه به نیاز شهرستانها به بحث ساماندهی مزار و گلزارهای شهدا اختصاص مییابد و این مهم در سالجاری نیز به قوت خود باقی است.
فارس: در طول 3 سال گذشته در دولت یازدهم چه تعداد از مزارهای شهدای کردستان ساماندهی شده است؟
از ابتدای سال 92 تاکنون 620 مزار شهید در کردستان ساماندهی شده که امیدواریم با تخصیص اعتبارات تا پایان این دولت بتوانیم این میزان را به تعداد قابل توجهی برسانیم.
* نامگذاری 780 مکان به نام شهدا
فارس: بدون شک نگهداشت یاد و خاطر شهدا کمتر از شهادت نیست بنیاد شهید در این راستا چه فعالیتهایی را در سطح استان انجام داده است؟
بدون شک فضیلت نگهداشت نام و خاطر شهدا کمتر از شهادت نبوده و ما نیز بر اساس رسالت ذاتی و وظیفهای انسانی در این زمینه در سطح استان در حوزههای مختلف ورود پیدا کردهایم، نامگذارای اماکن و معابر به نام شهدا از جمله اقداماتی است که در زندهنگهداشت یاد این سرمایههای جاویدان میتواند تأثیر بهسزایی داشته باشد در این زمینه در طول سه سال گذشته 780 مورد نامگذاری اماکن و معابر به نام شهدا در استان انجام شده است و ساخت و نصب بیش از 96 تابلو با موضوع شهید و شهادت از دیگر اقداماتی بوده که برای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت در استان انجام شده است.
در کنار حفظ و نگهداری از آثار باقیمانده از شهدا و توزیع مجلات شاهد و نشریه افضل و غیره در سه سال گذشته بیش از 10 عنوان کتاب با موضوع شهید و شهادت به همت بنیاد شهید استان تدوین و به چاپ رسیده است، تولید بیش از 5 هزار دقیقه برنامه با موضوع شهید و شهادت از دیگر اقداماتی بود که در استان انجام شده و خوشبختانه خروجی بسیار خوبی داشته است.
فارس: بدون شک توجه به خانواده شهدا و ایثارگران یکی دیگر از اقدامات ارزشمندی است که میتواند به تقویت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کمک شایانی داشته باشد، اقدامات انجام گرفته در این راستا را بیان کنید؟
اجرای طرح سپاس که طرحی از برگرفته از فرمایشات مقام معظم رهبری است در استان به صورت ویژه دنبال و در این زمینه در طول سه سال گذشته بیش از 38 هزار و 450 مورد دیدار با خانواده شهدا صورت گرفته است.
حمایت مادی و معنوی از زوجهای جوان فرزند شاهد به تعداد 470 زوج و ارائه خدمات مشاورهای، آموزشهای تحکیم خانواده و غیره انجام شده است.
فارس: ایجاد اشتغال و فرصتهای شغلی برای خانواده ایثارگران از دیگر مأموریتها بنیاد شهید است در این زمینه چه اقداماتی انجام گرفته است؟
امروز یکی از مهمترین دغدغههای جامعه ایثارگران در استان همانند بسیاری از استانهای دیگر کشور اشتغال است در حال حاضر بیش از یک هزار و 209 نفر از فرزندان شاهد و خانواده جانبازان بالای 25 درصدی به عنوان افراد جویای کار در سامانه اطلاعاتی بنیاد ثبت نام کردهاند که بیش از 700 نفر از آنها دارای مدرک تحصیلی بالای مدرک دانشگاهی هستند.
برای رفع مشکل بیکاری این عزیزان بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان با اکثر دستگاهها در ارتباط و در بیشتر شوراها و کارگروههای اشتغال و غیره حضوری پررنگی دارد که امیدواریم شاهد رفع مشکل این عزیزان به مرور زمان باشیم.
البته در قالب طرح توانمندسازی جامعه ایثارگران برنامههای مختلفی از جمله برگزاری دورههای آموزشی مهارتآموزی، کارورزی و غیره را در دستور کار قرار دادهایم ولی یکی از مشکلات اساسی ما در این راستا رغبت این افراد به سمت شغلهای اداری و پشت میزی است.
* برگزاری 4 هزار کمیسیون پزشکی برای جانبازان
فارس: جامعه جانبازان و خدماترسانی به آنها یکی دیگر از مهمترین رسالتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران است، این نهاد در استان در رابطه با این مهم چه خدماتی را ارائه داده است؟
همانگونه که اشاره کردید ارائه خدمات به جانبازان که در حال حاضر جمعیتی بالغ بر 9 هزار نفر از مخاطبین این نهاد را در استان به خود اختصاص دادهاند از رسالتهای مهمی بوده که با جدیت دنبال میشود.
برگزاری 4 هزار مورد کمیسیون پزشکی خاص جانبازان در طول سه سال گذشته و ارجاع تعدادی از آنها و تعیین دوباره درصد جانبازی آنها از اقداماتی بوده که انجام گرفته است.
توجه ویژه به ارائه خدمات درمانی به این عزیزان از دیگر مباحث مهمی است که در استان با جدیت خاصی دنبال تا جایی که در حال حاضر بیش از 19 هزار و 835 نفر از جامعه ایثارگران استان مشمول بیمه همگانی بنیاد و 30 هزار و 252 نفر نیز بیمه مکمل دارند.
فارس: به خدمات ارائه شده در زمینه مسکن به جامعه ایثارگران استان هم اشاره کنید.
تأمین مسکن از دیگر دغدغههای مهمی است که بنیاد شهید و امور ایثارگران در این زمینه در طول سه سال گذشته بیش از 5 هزار فقره وام مسکن را به جامعه هدف خود پرداخت کرده است.
البته این تسهیلات در گذشته تنها مشمول خانواده شهدا و جانبازان بالای 20 درصد بود که در حال حاضر جانبازان زیر 20 درصد نیز میتوانند از این ظرفیت بهرهمند شوند که همین امر جامعه آماری ما در این زمینه را به 2 برابر افزایش داده است؟
فارس: به عنوان سؤال پایانی در بحث شناسایی و حمایت از نخبگان جامعه ایثارگری در استان چه اقداماتی انجام گرفته است؟
حمایت از نخبگان کاری جدید در بنیاد شهید و امور ایثارگران است که در استان ما نیز با حساسیت خاصی دنبال میشود و در قالب این برنامه از افراد شاهد و ایثارگرانی که دارای مقاله، اختراع ثبت شده و غیره هستند حمایت میشود که در این زمینه تاکنون 80 نخبه شاهد در استان شناسایی و اطلاعات آنها در بانک اطلاعاتی به ثبت رسیده است.
........................................
گفتوگو از: شیرین مرادی
........................................
انتهای پیام/79002/ت40
∎