شناسهٔ خبر: 14905570 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

روي موج خبر

صاحب‌خبر -

پيام ظريف به كري از امريكاي لاتين؛ اداره كل ديپلماسي رسانه‌اي   محمدجواد ظريف وزير خارجه كشورمان كه براي ديدار از 6كشور امريكاي لاتين به اين منطقه سفر كرده است، با واكنش به سخنان جان كري، ضمن تكذيب اتهامات بي‌پايه و اساس امريكا پيرامون متهم نمودن ايران به ارسال تسليحات نظامي به يمن گفت: دولت ايالات متحده با بيان اين اظهارات، خود را در جنايات جنگي، ضد انساني و كودك كش رژيم سعودي عليه مردم بي‌گناه و مظلوم يمن شريك كرده است و بي‌شك با پذيرش اين مسووليت بايد پاسخگوي تمامي اين جنايات ضد بشري باشد. بي‌ترديد آقاي كري به خوبي بهتر از ديگران مي‌داند كه دولت سعودي در يكسال و نيم گذشته همواره و به جد، تمامي تلاش‌هاي به عمل آمده براي برقراري آتش بس در يمن را با شكست مواجه و ناكام گذاشته است.
 هشدار هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل در مورد بحران آب در ايران؛ ايرنا  ‌گري لوئيس هماهنگ‌كننده مقيم سازمان ملل در تهران در گفت‌وگويي، درباره بحران آب در ايران هشدار داد و از همه خواست براي كاهش اين شرايط دست به دست هم دهند. وي ايران را جزو دو كشوري دانست كه او براي زندگي مي‌پسندد و عملكرد دولت حسن روحاني را باعث ارتقاي تعامل جامعه جهاني با جمهوري اسلامي ايران مي‌داند. لوئيس همچنين دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران را در عمل به پنج شاخص برنامه توسعه هزاره اين سازمان مثبت ارزيابي مي‌كند و معتقد است درباره سه شاخص ديگر بايد گام‌هاي بلندتري برداشته شود.
 پرداخت 400ميليون دلار به ايران طي 14قسط؛ ايسنا   جاش ارنست، سخنگوي كاخ سفيد روز پنجشنبه در نشست خبري به خبرنگاران مدعي شد: 400ميليون دلار را طي 13 پرداخت 99ميليون دلاري و پرداخت نهايي 10ميليون دلاري به ايران پرداخت كرديم. وي در پاسخ به اينكه دولت اوباما با پرداخت 400ميليون دلار به ايران پس از آزادي زندانيان امريكايي به ايران پاسخ داده است ضمن رد اين ادعا تاكيد كرد: امريكا به هيچ كشوري براي آزادي زنداني امريكايي باج نمي‌دهد. جاش ارنست گفت: 1.3ميليارد دلار به ايران پرداخت شده است، اين پرداخت از طريق يك بانك مركزي كه قطعاً بانك مركزي امريكا نبوده است به ايران پرداخت شد؛ چراكه محدوديت‌هاي گسترده‌يي در مورد رابطه بانكي امريكا و ايران وجود دارد.
 قايق‌هاي ايراني درتنگه هرمز ناو امريكايي را رهگيري كردند؛  ايرنا    رسانه‌هاي خبري بين‌المللي به نقل از يك مقام پنتاگون گزارش دادند كه چهار قايق ايراني، يك فروند ناوشكن امريكايي را در تنگه هرمز رهگيري كرده‌اند. اين رسانه‌ها پنجشنبه شب افزودند: اين مقام پنتاگون گفته كه اين قايق‌ها با سرعت زياد به يك فروند ناوشكن امريكايي در مجاورت تنگه هرمز نزديك شدند. وي همچنين گفته است: نزديك شدن قايق‌هاي ايراني وضعيت خطرناك و آزار‌دهنده را به وجود آورد.
 مراجع پاسخگو رسما اظهارنظر كنند ؛ ايرنا   سيد عباس عراقچي معاون امور حقوقي و بين‌المللي وزارت خارجه در خصوص وجود جاسوس در تيم مذاكره‌كننده هسته‌يي كشورمان گفت: در اين خصوص تنها شايعه شنيده‌ام، بنابراين بايد مراجع مرتبط و پاسخگو به‌طور رسمي در اين خصوص اظهارنظر كنند. وي ادامه داد: تاييد و توضيح اينكه جاسوسي دستگير شده يا نشده بر عهده قوه قضاييه و نهادهاي دخيل در اين موضوع است، در مقامي نيستم كه تاييد كنم كسي دستگير شده يا نه، در اين مورد قوه قضاييه و نهادهاي امنيتي بايد اظهارنظر كنند. عراقچي همچنين تاكيد كرد: اكتفا به شايعات و پخش آنها در اين زمينه شكل مناسبي ندارد.
 ديپلماسي علمي و فناوري در توسعه مناسبات تهران _برلين؛ ايسنا   علي ماجدي، سفير ايران در آلمان در ديدار با يوهانه وانكه وزير آموزش و تحقيقات اين كشور با تاكيد بر نقش موثر ديپلماسي علمي و فناوري در توسعه مناسبات بين دو كشور و نيز نقش مهم آن در ايجاد پيوند ميان مردم دو كشور خاطرنشان كرد: ظرفيت‌هاي فراواني براي تحقق اينگونه همكاري‌ها وجود دارد. بر اين اساس طرفين بايد گام‌هاي عملي و مبتني بر ساختار‌بندي را در اين رابطه انجام دهند. وزير آموزش و تحقيقات آلمان هم پيشرفت‌هاي علمي و دانشگاهي ايران با وجود اعمال تحريم‌هاي بين‌المللي عليه كشورمان را مورد تمجيد قرار داد و در همين راستا تاكيد كرد كه پس از اجراي موافقتنامه برجام بستر‌هاي لازم و مساعد جهت بسط اينگونه مناسبات ميان دو كشور فراهم شده است.
 صدور حواله‌هاي ارزي ميان ايران و تركيه بدون مشكل در حال انجام است؛  تسنيم   محمد ابراهيم طاهريان سفير ايران در تركيه در راستاي بررسي روند فعاليت‌هاي بانك ملت ايران در تركيه با رييس و مسوولان شعبه بانك ملت در استانبول ديدار و گفت‌وگو كرد. وي در اين ديدار با اشاره به اهميت اجرايي شدن اهداف مورد نظر روساي جمهور ۲ كشور گفت: همه دستگاه‌ها موظف به اجراي دستورات روساي جمهور هستيم و بانك‌ها وظيفه تسهيل مالي اهداف و برنامه‌هاي اقتصادي چشم‌انداز
 ۳۰ ميليارد دلاري را بر عهده دارند. رييس بانك ملت ايران در استانبول نيز در اين ديدار گفت: هم‌اكنون انجام عمليات بانكي سوئيفت، صدور و مبادله حواله‌هاي ارزي به لير و يورو ميان ايران و تركيه بدون مشكل در حال انجام است، ولي موانع جزئي باعث كندي تحرك در گردش مالي است.
 تعامل آزادانه اقتصادي با كشورهاي جهان ؛  ايرنا |  مجيد انصاري معاون امور حقوقي رييس‌جمهوري با تشريح دستاوردهاي دولت يازدهم، تاكيد كرد امروز صادرات نفت كشور به بيش از 2ميليون و 500هزار بشكه رسيده كه با آزادي عمل كامل به فروش مي‌رسد. همچنين توانسته‌ايم برداشت خود از ميادين مشترك را به سطح قابل قبولي برسانيم. انصاري روز پنجشنبه در نشست شوراي اداري شهرستان پيشوا، گفت: دولت يازدهم در شرايطي فعاليت خود را آغاز كرد كه مردم با تورم و گراني بسيار خطرناك و لجام گسيخته‌يي مواجه بودند و اقتصاد كشور درگير ركودي بي‌سابقه بود.  معاون رييس‌جمهور گفت: امروز در عرصه‌هاي مختلف اقتصادي آزادانه با كشورهاي مختلف تعامل داريم در حالي كه پيش از اين در تعاملات اقتصادي دچار محدوديت‌ها و مشكلات زيادي بوديم و حتي نفت را فقط چند كشور محدود و با دشواري از ما مي‌خريدند.
 انتقاد تند علم‌الهدي از دولت؛  تسنيم | امام جمعه شهر مشهد با بيان اينكه دولت مراقب باشد آرم «ولنگار فرهنگي» بر پيشاني‌اش نخورد، گفت: اينكه هر وقتي در هر عرصه‌يي يك عده افرادي كه خودشان متولي فرهنگ هستند، مدافع لاابالي‌گري باشند با خون شهدا تناقض دارد.  آيت‌الله سيد‌احمد علم‌الهدي ديروزدر خطبه‌هاي نماز جمعه مشهد اظهار داشت: براي خوشايند يك قشر لاييك مي‌خواهند در اجراي ارزش‌هاي ديني دچار ولنگاري شوند تا جايي كه براي خوشايند اينها حتي توهين به روحانيت وابسته به مقام ولايت را صورت مي‌دهند و اين درست نيست و اين ولنگاري قابل اغماض نيست.