شناسهٔ خبر: 13395905 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران‌ورزشی | لینک خبر

ادامه کتک کاری‌ها در فرانسه

صاحب‌خبر -




نیمه برهنه، از خود بی خود و درنده خو. این تصویری است که دنیا از هواداران انگلیسی و روس در یورو می‌بیند. آنها به هم رحم نکردند و همدیگر را به طرز وحشتناکی کتک زدند. البته آنها در این آشوب تنها نبودند. گروهی از طرفداران آلمان و اوکراین هم پیش از دیدار این 2 تیم، چند دقیقه‌ای به سمت هم شیشه و لیوان پرتاب کردند و دعوا راه انداختند که 2 مجروح به جا گذاشت.

واکنش یوفا به دعوای انگلیس و روسیه
اتحادیه فوتبال اروپا دوست ندارد این خشونت‌ها ادامه پیدا کند و پس از اتفاقات قبل و بعد از بازی انگلیس – روسیه، این دو تیم را تهدید کرد از یورو 2016 بیرون انداخته می‌شوند ضمن اینکه به مشکلات امنیتی محل برگزاری این بازی نیز اعتراف کرد.
هشدار یوفا بعد از سه روز درگیری و خشونت در مارسی میان هواداران روسیه و انگلیس که بعد از تساوی یک-یک دو تیم به اوج رسید، صادر شد. در بدترین خشونت فوتبالی در تورنمنتی بین‌المللی بعد از جام جهانی 1998 فرانسه، 35 نفر مجروح شدند که حال سه نفر از آنها وخیم گزارش شده.
با توجه به اینکه بازی‌هایی با ریسک بیشتر در راه است، یوفا این هشدار علنی را به دو کشور داده و از حوادث پیرامون این بازی ابراز تنفر کرده. اتهامات روسیه شامل خشونت هواداران، رفتارهای نژادپرستانه و پرتاب مواد آتش‌زا و موشک در استادیوم مارسی می‌شود.
تصمیم نهایی درباره محرومیت‌های احتمالی امروز گرفته و اعلام می‌شود.
کمیته اجرایی یوفا همچنین به دو کشور هشداری صریح داده که ابایی ندارد از اینکه در صورت تکرار چنین اتفاقاتی تیم خاطی را از تورنمنت بیرون بیندازد.
فیفا نیز «صحنه‌های شرم‌آور» از درگیری میان «مشکل‌سازان احمق» را محکوم کرده است.
در عین حال، یوفا خواهان پیشرفت اقدامات امنیتی شده و به نوعی از فرانسوی‌ها به خاطر ناکارآمدبودن نیروهای امنیتی‌شان انتقاد کرده. پلیس فرانسه فروش و مصرف الکل از یک روز قبل از بازی در تمام 10 استادیوم میزبان این تورنمنت یک‌ماهه را ممنوع کرده است.
علاوه بر این کتک کاری‌ها، قبل از دیدار آلمان و اوکراین در لیل که با دو گل به سود ژرمن‌ها خاتمه یافت، هواداران دو کشور با هم درگیر شدند. براساس اعلام خبرگزاری ورزشی SID آلمان، 50 هولیگان معروف این کشور در درگیری‌ها حاضر بودند. پلیس آلمان می‌گوید در اقدامی پیشگیرانه مانع از سفر 21 هوادار دردسرساز به لیل شده است.
حالا فرانسوی‌ها برای بازی بعدی روسیه که چهارشنبه در لیل برابر اسلواکی برگزار می‌شود، در وضعیت هشدار قرار دارند. بازی پنج‌شنبه انگلیس و ولز در نزدیکی لانس هم می‌تواند پرحادثه باشد. دولت بریتانیا به خاطر خشونت مارسی به شدت ابراز نگرانی و پیشنهاد کرده پلیس بیشتری به فرانسه ارسال کند.
ویتالی موتکو وزیر ورزش روسیه هم با اذعان به رفتار نامناسب هواداران تیم ملی این کشور از نیروهای امنیتی فرانسه به خاطر ناتوانی در جداکردن هواداران از یکدیگر انتقاد کرده.
صحنه‌های درگیری مارسی یادآور اتفاقات همین شهر در جریان جام جهانی 1998 بود که هواداران انگلیس و تونس خشونت فراوانی را رقم زدند.
در نیس، جایی که لهستان با یک گل ایرلندشمالی را برد، هواداران ایرلندی با عده‌ای از جوانان فرانسوی درگیر شدند و هفت نفر آسیب دیدند.

 

∎​