شناسهٔ خبر: 10381793 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

ایران – سوریه؛ مرحله گروهی انتخابی المپیک

به دنبال خوشبختی در سرزمین نفرین‌شده

صاحب‌خبر -

40 سال؛ 40 سال از آخرین باری که تیم ملی فوتبال کشورمان طعم حضور در بازی‌های المپیک را چشیده می‌گذرد؛ آخرین بار ملی‌پوشان کشورمان در بازی‌های المپیک 1976 مونترال جشن صعود برگزار کردند و بعد از آن بیش از خوشحالی، طعم حسرت بر دل فوتبال‌دوستان ایرانی نشسته است. البته سال 1980 هم ایران جواز صعود به المپیک را گرفت، ولی از آنجا که این رقابت‌ها در مسکو برگزار می‌شد، مسئولان کشورمان حضور در روسیه را به دلیل اشغالگری همسایه شمالی در افغانستان تحریم کردند و فوتبالیست‌ها به المپیک نرفتند. 
سریال ناکامی‌های ایران در راه رسیدن به المپیک پایانی غم‌انگیز داشته و غالبا با وجود داشتن ترکیبی پرمهره، دست ایران از رسیدن به بلیت نهایی المپیک کوتاه مانده است. بااین‌حال، این‌بار به نظر می‌رسد شرایط کمی فرق می‌کند؛ شاگردان خاکپور (سرمربی تیم امید ایران) در شرایطی پا به قطر، محل برگزاری بازی‌های انتخابی المپیک گذاشته‌اند که به نظر منسجم می‌رسند؛ آنها بازی‌های دوستانه خوبی داشته‌اند و از همه مهم‌تر اینکه اردوی‌های پرهزینه‌شان هم به‌خوبی برگزار شده است. خبر خوشحال‌کننده‌تر اینکه پیش از شروع این رقابت‌ها هم در اولین دوره بازی‌های غرب آسیا به قهرمانی رسیده‌اند و از لحاظ روحی هم شرایط مهیا به نظر می‌رسد. 
سوریه زیر سایه سیاست
ملی‌پوشان کشورمان امروز اولین بازی‌شان را ساعت 17 به وقت تهران، در ورزشگاه خانگی باشگاه السد مقابل سوریه برگزار می‌کنند تا گام اول را محکم بردارند؛ بازی با سوریه از آن جهت مهم است که اولین بازی این تورنمنت است و ممکن است پاشنه آشیلی برای شاگردان خاکپور باشد. در واقع قهرمانی در رقابت‌های غرب آسیا در حالی برای تیم امید کشورمان به دست آمد که در فینال آن بازی‌ها همین تیم سوریه را 2 بر صفر شکست دادند و بر سکوی اولی ایستادند. شاید با آن نمایشی که سوریه در آن بازی داشت تصور این باشد که ایران گام نخست را به‌راحتی برمی‌دارد، ولی واقعیت چیز دیگری است؛ سوریه اگرچه در فینال غرب آسیا به ایران باخته و اگرچه حتی برای تمرین‌کردن از امارات رانده شده، به بحرین پناه برده و در نهایت با‌ هزار زحمت به قطر رسیده، ولی انگیزه زیادی دارد تا نه‌تنها انتقام ناکامی آن فینال را بگیرد، بلکه به قول مدیرفنی‌اش، می‌خواهد راه را برای صعود به مرحله حذفی این بازی‌ها هم هموار کند. طبیعی است که با نگاهی به دیگر تیم‌های حاضر در این گروه (قطر میزبان و چین)، تیمی که برنده جدال ایران- سوریه باشد، یک‌سوم راه را با خیالی آسوده طی کرده و برای دو بازی دیگرش، دغدغه ویژه‌ای ندارد. بااین‌حال مهم‌تر از موارد فنی، بازی شاگردان خاکپور زیر سایه سنگین سیاست‌بازی است که اعراب به راه انداخته‌اند و قصد دست‌برداشتن هم ندارند. در شرایطی که عربستانی‌ها به جد گفته‌اند با تیم‌های ایرانی در کشورمان مسابقه نمی‌دهند، تلاش زیادی کرده‌اند هر طور شده سایر کشورهای عرب منطقه را هم با خود هماهنگ کنند تا حسابی عرصه را بر تیم ملی کشورمان تنگ کنند. بازی با قطر میزبان، در این گروه می‌تواند یکی از سیاسی‌ترین بازی‌های تیم امید کشورمان را رقم بزند. 
قطر سرزمین ناکامی؟ 
ایران البته در شرایطی به دنبال رسیدن به راهی برای پایان‌دادن به ناکامی 40 ساله‌اش در راه صعود به المپیک است که باید در کشوری به میدان برود که چندان خاطره خوشی برای فوتبال‌دوستان ایرانی ندارد؛ به گزارش 
ورزش 3، ملی‌پوشان کشورمان تا به حال دو بار در این کشور در دو تورنمنت شرکت کرده‌اند که توفیق چندانی نداشته‌اند؛ ایران سال 1998 در دوحه قطر بازی‌های جام ملت‌ها را تجربه کرد؛ در این بازی‌ها دو برد، دو مساوی و دو باخت به دست آورد و با وجود نتایج ضعیف سوم شد. در این دوره، نتایج تیم به‌قدری ضعیف بود که تعداد گل‌های خورده از تعداد گل‌های زده تیم ملی بیشتر بود، اما سال 2011 با وجود اینکه نتایج تیم ملی در دوحه قطر بهتر بود و صاحب سه برد و یک باخت شد، ولی باز هم صاحب عنوانی نشده و در یک‌چهارم نهایی از گردونه رقابت‌ها کنار رفت. ایران در دو دوره حضور در مسابقات متمرکز به میزبانی کشور قطر پنج برد، دو مساوی و سه باخت داشته که در این مدت 9 گل زده و شش گل خورده است. 

-------------------------------------------

خاکپور: به مردم ایران قول صعود داده‌ام
سرمربی تیم ملی امید ایران در کنفرانس مطبوعاتی پیش از بازی امروز، تیم سوریه و چین را رقبای اصلی ایران برای رسیدن به مرحله بعد خواند: «برای حضور در این بازی‌ها تلاش زیادی کردیم و خوشحالیم که به ‌عنوان یکی از شانس‌های صعود به المپیک در این بازی‌ها حضور پیدا کردیم. ما به‌سختی برای این مسابقات تلاش کردیم و اکنون می‌توانم بگویم تیم ما آماده است که بعد از سال‌ها بتواند به المپیک صعود کند، من به همه ایرانی‌ها قول داده‌ام که به هدفمان برسیم و بدون تردید هدف ما نیز صعود به المپیک است. البته من می‌دانم که برای موفقیت در این رقابت‌ها نه‌تنها از نظر بدنی و تاکتیکی که از نظر فکری هم باید آماده بود. فکر می‌کنم رقبای ما در این گروه چین و سوریه باشند. البته ما بازی‌های سختی در مقابل اینها و قطر میزبان داریم، اما سعی‌مان را می‌کنیم که به ‌عنوان تیم اول صعود کنیم. تیم‌هایی که صعود می‌کنند در نهایت کیفیت بازی‌های المپیک را مشخص می‌کنند».