همه‌ی خبرهای امروز
  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نمره خردادی شرکت‌های بورسی

    دنیای‌اقتصاد : با پایان آخرین ماه بهار و شروع اولین ماه تابستان شرکت‌ها ‌یک به یک ‌نسبت به انتشار عملکرد خرداد‌ماه در سامانه کدال ‌اقدام کردندکه در ادامه به بررسی چندی از آنها پرداخته‌ایم.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عملکرد دومین پتروشیمی بزرگ آروماتیک‏‏‌ساز کشور بررسی شد

    «بوعلی» پیشرو در صادرات

    الهه ظفری تحلیلگر بازار سرمایه پتروشیمی بوعلی سینا (آروماتیک سوم)، یکی از چهار شرکت تولیدکننده عمده محصولات آروماتیک در ایران با ظرفیت تولید ۶۱۰هزار تن (محصولات آروماتیکی) در سال است. مجموع ظرفیت تولید محصولات آروماتیکی کل کشور ۲۴۶۰هزار تن در سال است و شرکت‌های پتروشیمی اصفهان (آروماتیک اول)، پتروشیمی بندرامام (آروماتیک دوم) و پتروشیمی نوری (آروماتیک چهارم)، از دیگر شرکت‌های فعال در این حوزه هستند. ظرفیت شرکت‌های فعال در این صنعت و ظرفیت محصولات آروماتیک آنها در نمودار اول مشخص شده است. براین اساس، پتروشیمی نوری بزرگ‌ترین شرکت است و پس از آن بوعلی و بندرامام قرار دارند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فولاد جهانی - ۱۴۰۱/۰۴/۰۵

  • قراردادهای بازرگانی در دهه ۴۰ ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    قراردادهای بازرگانی در دهه ۴۰

    سال۱۳۴۵ از نظر انعقاد قراردادهای بازرگانی و روابط تجاری با کشورهای خارجی، سال موفقیت‌آمیزی بود. قراردادهای تهاتری طویل‌المدت و مهمی با کشورهای اروپای شرقی منعقد شد که بزرگ‌ترین آنها موافقت‌نامه ۵ساله ایران و شوروی است. بررسی این قراردادها مبین آن است که ایران در این موافقت‌نامه‌ها توانسته است برای آینده نیازمندی‌‌های وارداتی خود را که کالاهای سرمایه‌ای خواهد بود، از طریق انعقاد قراردادهای تهاتری تامین کند و برای آنها ارزی پرداخت نکند و نیز برای بسیاری از فرآورده‌های ایران از قبیل نفت و مصنوعات صنعتی، بازارهای مناسبی جست‌وجو کند. این موافقت‌نامه‌ها و قراردادهای بازرگانی به این قرار است:

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    رئیس‏‏‌جمهور چین خواستار اتحاد بین‌المللی برای بازگشت اقتصادها به مسیر رشد شد

    پایان سقوط نرخ فلزات با وعده چینی؟

    دنیای‌اقتصاد - راضیه احقاقی : تضعیف رشد اقتصاد جهانی با تیره و تار کردن چشم‌‌‌انداز تقاضا برای محصولات صنعتی، زمینه عقبگرد بها در بازار فلزات آهنی و غیرآهنی را فراهم کرده است؛ به نحوی که شاخص قیمتی بورس فلزات لندن ظرف یک‌ماه اخیر افت ۱۱درصدی را به ثبت رساند. در این شرایط، رئیس‌جمهور چین خواستار اتحاد اقتصادهای دنیا برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد شد. جولان ویروس کرونا در دنیا و تاکید دولت چین بر اعمال قرنطینه، سیاست‌‌‌های انقباضی اتخاذشده از سوی فدرال‌رزرو و تبعات اقتصادی جنگ روسیه و اوکراین، مهم‌ترین دلایل افول اقتصاد جهانی هستند که برای بازار فلزات ریسک جدی را به همراه داشته‌اند. در این شرایط، دولت چین در عین هشدار دادن نسبت به ادامه تحریم روسیه و تبعات آن بر اقتصاد جهانی، از عزم کشورش برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد خبر داد. این وعده، پتانسیل افزایشی‌کردن بهای فلزات را ظرف روزهای پایانی هفته گذشته داشت. اما ادامه اثرگذاری آن بر بازارها بسته به اعلام جزئیات بیشتر از برنامه دولت پکن برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد خواهد بود.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پایان یک سرگیجه بزرگ

    دنياي اقتصاد : سرانجام یکی از بزرگ‌ترین سرگیجه‌های نقل‌وانتقالاتی امسال به پایان رسید و سعید صادقی به پرسپولیس پیوست. این بازیکن ۳۰ ساله فصل گذشته در گل‌گهر خوش درخشید و عنوان بهترین پاسور لیگ برتر را به خودش اختصاص داد. بنابراین رقابت سختی بین پرسپولیس و استقلال برای جذب او در گرفت و نهایتا صادقی با امضای قراردادی رسمی به جمع سرخ‌پوشان پیوست.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    حذف ارز ترجیحی یک تصمیم درست بود

    ایرنا : سازمان برنامه و بودجه طی اطلاعیه‌‌ای شایعات منتشرشده در فضای مجازی درباره اظهارات سید مسعود میرکاظمی، رئیس این سازمان درباره نقش مجلس در ارز ترجیحی را تکذیب کرد. به گزارش روز شنبه از سازمان برنامه و بودجه کشور، این سازمان در پاسخ به برخی شایعات منتشرشده در برخی از رسانه‌ها اعلام کرد: در چند روز اخیر برخی از رسانه‌ها به نقل از ریاست سازمان نوشتند که یارانه ۳۰۰هزار تومانی بار سنگینی بر دوش دولت است و سازمان برنامه و بودجه حذف ارز ترجیحی را به گردن مجلس انداخت که هیچ‌کدام از این مطالب صحیح نبوده و رسانه‌ها باید در نقل قول مقامات از سایت رسمی سازمان استفاده کنند.

  • بدترین الگوی خصوصی‌سازی! ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بدترین الگوی خصوصی‌سازی!

    دنياي اقتصاد : اگر تیتر این مطلب به نظرتان کمی اغراق‌آمیز می‌رسد، بر ما ببخشایید، اما شاید کمتر کسی تردید داشته باشد که مدل واگذاری باشگاه تراکتور تبریز به محمدرضا زنوزی مطلق و نیز شیوه کار او در این تیم، تداعی‌کننده یک الگوی غلط و ناکارآمد از خصوصی‌سازی بوده باشد. در طول بیش از سه سال زمامداری زنوزی در تراکتور، این باشگاه از جهات مختلف تنزل کرد. قبل از واگذاری باشگاه به او، تراکتور با صرف هزینه بسیار کمتر، از جمله مدعیان قهرمانی در لیگ برتر به شمار می‌آمد، با این حال در دوران زنوزی با وجود انجام هزینه‌های هنگفت، این باشگاه دچار ترقی معکوس شد؛ به‌طوری که در همین لیگ بیست‌ویکم نزدیک بود به دسته پایین‌تر سقوط کند. زنوزی همزمان باشگاه ریشه‌دار و ۵۰ ساله ماشین‌سازی را هم در تملک خود داشت که این تیم ابتدا به دسته اول و سپس به دسته دوم سقوط کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مراحل نهایی‌سازی سه زیرسامانه قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان

    سازمان امور مالیاتی : رئیس مرکز تنظیم مقررات قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان از مراحل نهایی‌سازی فاز اول سامانه مودیان با پیاده‌‌سازی سه زیرسامانه اصلی شامل سامانه جمع‌‌آوری اطلاعات، سامانه ثبت‌‌نام و عضویت و سامانه کارپوشه مودیان خبر داد.

  • انقلاب سودآوری در صنعت پتروشیمی ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تجزیه‏‌ و تحلیل پیشرفته داده‌ها با هوش مصنوعی، عرصه جدید رقابت‏‌های صنعتی است

    انقلاب سودآوری در صنعت پتروشیمی

    دنياي اقتصاد : آمارها از افزایش سودآوری ۲۰درصدی شرکت‌‌های پتروشیمی با استفاده از تجزیه و تحلیل‌های پیشرفته داده‌ها حکایت دارد که از یک انقلاب در افزایش درآمدزایی این صنعت، چیزی کم ندارد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تجربه ۳ کشور در سامانه پایانه‌های فروشگاهی

    تسنیم : با توجه به تجربیات سه کشور مجارستان، کره جنوبی و روسیه در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی، تعیین بازه زمانی مناسب و مشوق‌های جذاب از اهمیت ویژه‌ای در تسهیل اجرای این قانون دارد. قانون پایانه‌های فروشگاهی در سال ۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. از آن زمان اقدامات زمینه‌ای برای ایجاد سامانه مربوط به پایانه‌های فروشگاهی آغاز شد اما به عقیده بسیاری از کارشناسان سرعت لازم را نداشت. طی ماه‌های اخیر و با ایجاد برخی زمینه‌های لازم مانند ساماندهی دستگاه‌های کارتخوان، اجرای این قانون سرعت گرفته است و به گفته رئیس سازمان امور مالیاتی در تیرماه از سه زیرسامانه اصلی پایانه‌های فروشگاهی رونمایی و فراخوان عضویت فعالان اقتصادی صادر خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فتح قله‌های طلایی در بازار آتی

    دنیای‌اقتصاد - شکیبا خیرخواهان : در ماهی که گذشت، جنب‌وجوش معاملات در بازار آتی به بیشترین حد خود رسید. تورم انتظاری در داخل، سایه جنگ روسیه و اوکراین و فتح قله‌های جدید تورم در غرب از جمله عواملی هستند که سرمایه‌گذاران را به معامله در این بازار ترغیب کرده‌اند؛ به گونه‌‌‌ای که در ماه پایانی بهار، بیشترین حد معاملات در بازار‌ به ثبت رسید. در خصوص دلایل رونق معاملات بازار آتی بورس‌کالا گفت‌‌‌وگویی با شایان کرمی، از فعالان این بازار انجام شد. وی معتقد است: داغ‌شدن تب دلار و طلا در بازار فیزیکی از دلایل اصلی افزایش تقاضا برای معامله در بازار آتی بوده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تکذیب افزایش بودجه نهاد ریاست‌جمهوری

    سازمان برنامه و بودجه : درحالی‌که در قانون بودجه ۱۴۰۱ ردیف دستگاه‌ها با زیرمجموعه آنان تجمیع شده، مقایسه بودجه هر دستگاه با سال قبل از اساس اشتباه است، البته بارها این نکته اعلام ‌شده اما برخی افراد با اغراض سیاسی مشخص سعی در مخدوش کردن افکار عمومی دارند. در راستای اصلاح ساختار بودجه و همچنین پاسخگو کردن بخش‌هایی که از بودجه عمومی ارتزاق می‌کنند، لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ ردیف بودجه دستگاه‌های مرتبط را با دستگاه اصلی تجمیع کرد. به‌طور مثال بودجه هیات عالی گزینش؛ شورای نظارت بر صداوسیما، مرکز ملی رقابت؛ ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و پژوهشکده مطالعات فناوری که سال ۱۴۰۰ ردیف جداگانه‌ای داشتند امسال در بودجه نهاد ریاست‌جمهوری تجمیع شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    عرضه پژوی جدید در اروپا از ۲۰۲۳

    پژو از سال ۲۰۱۰ در چین از نام «۴۰۸» برای نسخه سدان هاچ‌بک ۳۰۸ استفاده می‌کند. این خودرو در سال جاری یک به‌روزرسانی کامل را در چین دریافت کرد. این خودرو بر آخرین نسخه پلتفرم EMP۲ استلانتیس، همانند هاچ‌بک و واگن جهانی ۳۰۸، سوار می‌شود، اما پژو استدلال می‌کند که این یک خودروی پیچیده‌تر است. پژو در ابتدا ۴۰۸ را با انتخاب بین دو پیشرانه هیبریدی پلاگین به فروش خواهد رساند. هر دو پیشرانه دیفرانسیل جلو با گیربکس هشت‌سرعته اتوماتیک و موتور الکتریکی ۱۰۹ اسب بخار (۸۱ کیلووات) هستند. چیزی که آنها را متمایز می‌کند موتور بنزینی ۶/ ۱لیتری توربوشارژ است زیرا دارای حالت‌های مختلف بوده و ۱۵۰ تا ۱۸۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کنند. با ترکیب قدرت موتور احتراقی و موتور الکتریکی، پیشرانه هیبریدی پلاگین، ۱۸۰ اسب بخار قدرت خواهد داشت. نوع قوی‌تر نیز قدرت را به ۲۲۵ اسب بخار افزایش می‌دهد. پژو قصد ندارد پیشرانه دیزلی عرضه کند، اما یک پیشرانه کاملا الکتریکی در راه است. این خودرو قرار است در اوایل سال ۲۰۲۳ و پس از شروع مونتاژ در فرانسه در کارخانه مولوز، وارد بازار شود.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    احتمال تداوم افزایش عرضه اوپک‌پلاس در اجلاس هفته‌جاری

    شانا : نشست‌ عادی ۱۸۴ اوپک و سی‌امین نشست وزارتی اوپک‌پلاس به ترتیب روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این هفته به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار می‌شود. یکصدوهشتادوچهارمین نشست عادی اوپک روز چهارشنبه (هشتم تیرماه) و نشست وزارتی ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک (اوپک‌پلاس) روز پنجشنبه (نهم تیرماه) برگزار می‌شود. در همین حال، یکصدوسی‌وهفتمین نشست هیات کمیسیون اقتصادی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با حضور افشین جوان، نماینده جمهوری اسلامی ایران طی روزهای ۲۱ و ۲۲ ژوئن در وین برگزار شد. در این نشست‌ها تازه‌ترین شرایط اقتصادی جهان و بازارهای جهانی نفت خام بررسی و در پایان گزارشی برای نشست وزیران نهایی شد.

  • مگان الکتریکی چند؟ ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مگان الکتریکی چند؟

    شاسی‌بلند الکتریکی جدید رنو مگان ای-تک اکنون با قیمت‌های کمتر از ۳۶هزار پوند قابل سفارش است. اولین نمونه از این خودروی خانوادگی که رقیب پژو e-۲۰۰۸ و سیتروئن e-C۴ است و با یک بار شارژ تا ۲۸۰ مایل برد دارد، قرار است اواخر امسال وارد بریتانیا شود.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    افزایش ۵۰ برابری خرید نفت روسیه توسط هند

    ایسنا : خرید نفت روسیه توسط هند از آوریل ۵۰ برابر افزایش پیدا کرده است و اکنون یک‌دهم از کل واردات نفت این کشور را تشکیل می‌دهد. نشریه اکونومیک تایمز در گزارشی نوشت: حدود ۴۰درصد از واردات نفت روسیه، توسط پالایشگاه‌های خصوصی انجام می‌شود. آماری که اوایل ماه میلادی جاری منتشر شد، نشان داد واردات نفت هند از روسیه در سه‌ماهه نخست سال میلادی جاری، پنج برابر بالاتر از کل واردات نفت از روسیه به هند در سال ۲۰۲۱ بوده است. همچنین ماه میلادی جاری بلومبرگ گزارش کرد پس از اینکه فروش نفت روسیه به خریداران غربی در نتیجه تحریم‌های اقتصادی علیه مسکو کمتر شد، شماری از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های هند درصدد مذاکره برای قرارداد خرید شش‌ماهه با غول نفتی روس‌نفت برآمدند.

  • شراکت تویوتا در بازیافت باتری ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    شراکت تویوتا در بازیافت باتری

    دنیای اقتصاد : شرکت استارت‌آپ ردوود متریالز از پیوستن تویوتا به عنوان جدیدترین عضو غول‌های خودروسازی به جمع انجمن جامع بازیافت و بازتولید باتری خودروهای برقی خبر داد.

  • به دنیای مدیریت خوش آمدید ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    به دنیای مدیریت خوش آمدید

    مترجم: موسی رحمانی منبع: Mousarahmani2@gmail.com در این ستون به معرفی کتاب‌های کاربردی در حوزه مدیریت می‌پردازیم تا مخاطبان بر اساس شناخت نیازهایشان و درک عمیق و نگاه علمی به مولفه‌های مدیریت در جهت پویایی و خلق فرصت‌های جدید گام بردارند.

  • ضیافت هراس در بازار نفت ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ترس از رکود اقتصادی و نگرانی از محدودیت و اختلال عرضه به عوامل اصلی بدل شدند

    ضیافت هراس در بازار نفت

    دنیای‌اقتصاد : بازار نفت حالا روزانه به این پرسش پاسخ می‌دهد که ترس از رکود اقتصادی قوی‌تر است یا ترس از محدودیت عرضه ناشی از جنگ در اروپا. تهاجم نظامی روسیه به اوکراین مسوول بیشتر جهش قیمتی نفت در محدوده بالای ۱۰۰دلاری طی چند ماه گذشته بوده است؛ اما مخصوصا در دو هفته اخیر ترس از رکود اقتصادی همزمان با اقدامات افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی دنیا برای مهار تورم دست بالاتر را در بازار داشته و منجر به کاهش قیمت شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    آلمان به‌ دنبال مصادره بخشی از نورد استریم ۲

    ایسنا : آلمان سرگرم بررسی مصادره بخش آلمانی خط لوله گازی نورد استریم ۲ روسیه و جداسازی آن از باقی خط لوله و استفاده بخش آلمانی این خط لوله برای انتقال LNG از بنادر دریای بالتیک است. مجله اشپیگل بدون اشاره به منبع خبری خود، گزارش کرد این طرح احتمالا اختلاف گازی میان آلمان و روسیه را تشدید خواهد کرد. روسیه سال میلادی گذشته پروژه ساخت نورد استریم ۲ را تکمیل کرد اما آلمان فرآیند تایید این پروژه را در اواخر سال ۲۰۲۱ متوقف کرد. پس از اینکه روسیه اواخر فوریه سال ۲۰۲۲ به اوکراین حمله کرد، آلمان این پروژه را که برای دو برابر کردن صادرات گاز روسیه به آلمان طراحی شده بود برای همیشه معلق کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    میهمان ناخوانده و پرسش‌‌های شهری

    عبدالمهدی رجایی : نوروز جمشاد از فرهنگیان اهل قلم و طنزنویس اصفهان بود که در دهه چهل و پنجاه شمسی در روزنامه‌های این شهر قلم می‌‌زد. بیشتر نکاتی که مورد توجه او بودند، مسائل شهری و رفتار و کردار مردم بود. البته او مدیران شهری را هم از نیش قلم خود بی‌‌نصیب نمی‌‌گذاشت. به هر حال سخنِ طنز بود و حاصل آن یک لبخند و اندکی تامل. در اوایل دهه چهل یعنی سال۱۳۴۳ در یکی از ستون‌‌های روزنامه اصفهان مطلبی نوشت به نام «میهمان فضول» که از زبان یک ‌میهمان نوروزی، مطالبی راجع به مسائل شهرسازی و کالبدی شهر اصفهان عنوان کرد. نکاتی که از لابه‌‌لای آن می‌‌فهمیم شهر اصفهان در آن زمان با چه مشکلات و چالش‌‌هایی مواجه بود. او سوالاتی را مطرح کرد که بعضی هنوز هم بی‌‌پاسخ مانده‌‌اند. سوالاتی راجع به پروژه خیابان‌‌کشی‌‌های شهر که چرا بعضی کج و شیب‌‌دار هستند و بعضی در جای خود قرار ندارند. درج این مطالب در روزنامه اصفهان در واقع مطرح‌‌کردن این معضلات شهری بود به زبان طنز و امروز برای ما سندی است که نشان می‌‌دهد در دهه چهل شهر اصفهان چگونه بوده است. متن نوشته نوروز جمشاد چنین است:

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بازطراحی واحد پایش کارشناسان مجازی

    دنیای اقتصاد : مدیرکل مدیریت اطلاعات و برنامه‌ریزی و دبیر کمیته فعالان اقتصادی مجاز گمرک در خصوص موضوع کارشناسان مجازی بیان کرد: تعداد کارشناسان مجازی در گمرک دوبرابر شده است. همچنین برای اینکه عملکرد کارشناسان مجازی بهتر و دقیق‌تر بررسی شود، اقدام به ایجاد واحدی تحت عنوان پایش و مانیتورینگ کارشناس مجازی در گمرک شده است تا در راستای تسهیل فرآیندهای گمرکی گام برداریم.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ظرفیت تولید گاز کشور از یک میلیارد مترمکعب گذر کرد

    وزارت نفت : معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت در بخشی از گزارش «اهم اقدام‌ها و دستاوردهای وزارت نفت از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۰» در تبیین توسعه و تولید از میدان‌های گازی کشور با اولویت میدان گازی پارس جنوبی آورده است: وزارت نفت دولت سیزدهم تمرکز بر توسعه میدان گازی پارس جنوبی، اتخاذ تمهیدات لازم و استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود برای افزایش تولید گاز غنی از این میدان مشترک گازی را دستور کار قرار داده است و همسو با این مهم، با بهره‌برداری از فازهای میدان گازی پارس جنوبی، میزان تولید گاز غنی ایران از کشور قطر با وجود سهم دوبرابری این کشور از این میدان گازی مشترک، پیشی‌ گرفته ‌است.

  • آفت مدیران دو شخصیتی ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    چرا دورویی مدیران باعث اجحاف در سازمان می‌شود؟

    آفت مدیران دو شخصیتی

    آسیب‌شناسی تناقض رفتاری در مدیریت

    مترجم: مهدی نیکوئی منبع: european business review مدیران دو شخصیتی، بیشتر از سایر نیروهای دچار به همین عارضه رفتاری می‌توانند اثر مخرب در سازمان داشته باشند. تناقض حرف و عمل این گروه از مدیران، کارکنان را سردرگم می‌کند و بر رفتار بلندمدت نیروی کار تاثیر منفی می‌گذارد. نگرانی دائمی از آینده شغلی، تبعات وجود این مدیران در محیط‌ کار است. آسیب‌شناسی مدیران دورو نشان می‌دهد خودآگاهی از این عارضه باعث بهبود سبک مدیریتی خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ابزار تسریع تجارت با روسیه

    دنیای‌اقتصاد : استفاده از مسیر ریلی روسیه، ‌جمهوری‌آذربایجان، ایران و پاکستان برای تسریع در روند تجارت در منطقه پیشنهادی بود که رئیس شورای مشترک تجاری روسیه و ایران در دیدار با رئیس اتاق ایران مطرح کرد. با توجه به تحریم‌ها علیه روسیه، این کشور بازنگری در مسیرهای تجاری برای دسترسی آسان‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر به بازار هند و پاکستان را در دستورکار قرار داده و تقویت مسیر ریلی در ایران و پاکستان و تکمیل پروژه راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌آهن رشت-آستارا را دنبال می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اولین سفر امیر قطر به مصر پس از ۵سال

    دنیای‌اقتصاد : امیر قطر برای گفت‌وگو با رئیس‌‌جمهوری مصر وارد قاهره شد که اولین سفر او به این کشور پس از سال‌ها تنش روابط و تحریم دوحه بود. به گزارش الجزیره، در حالی که پرچم‌‌های قطر و مصر در اواخر روز جمعه در حاشیه خیابان‌‌ها به اهتزاز درآمدند، شیخ تمیم بن‌حمد آل‌ثانی در فرودگاه مورد استقبال عبدالفتاح السیسی، رئیس‌‌جمهوری این کشور قرار گرفت.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اون به دنبال چیست؟

    استقرار تسلیحات هسته‌‌ای در مرز دو کره

    دنیای‌اقتصاد : آیا کره‌‌شمالی به دنبال استقرار تسلیحات هسته‌‌ای تاکتیکی در امتداد مرز پرتنش خود با کشور رقیب یعنی کره‌جنوبی است؟ مرزی که با منطقه مسکونی ۲۶میلیون نفری در سئول، پایتخت کره‌‌جنوبی و اطراف آن فاصله کمی دارد. به گزارش آسوشیتدپرس در گزارشی درباره گمانه‌‌زنی‌‌ها درباره تدارکات جدید مرتبط با برنامه هسته‌‌ای کره‌‌شمالی نوشت: بسیاری از کارشناسانی که یک نشست نظامی سطح بالای کره‌‌شمالی در روزهای اخیر را زیر نظر گرفتند، چنین نظری دارند. این اقدام احتمالی برای استقرار تسلیحات هسته‌‌ای از سوی کره‌‌شمالی تنها دو ماه پس از تهدید تلویحی کیم جونگ‌اون، رهبر کره‌‌شمالی برای پیش‌‌دستی در استفاده از تسلیحات هسته‌‌ای، می‌‌تواند یک تحول عمده در بن‌‌بست چند دهه‌ای در شبه جزیره کره رقم بزند.

  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نیویورک‌‏تایمز: پاییز و زمستان سختی در راه است

    بوی بهبود از اوضاع جهان نمی‌‏آید

    دنیای‌اقتصاد : با گذشت چهار ماه از جنگ در اوکراین، کشورهای همسو علیه روسیه با درد و چالش‌های اقتصادی فزاینده‌‌ای روبه‌رو هستند؛ آن هم در شرایطی که تحریم‌‌ها از جمله تحریم‌‌ انرژی تاثیر کمی بر کارزار نظامی ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهور روسیه یا موقعیت سیاسی او در داخل کشور نشان می‌‌دهد. «مایکل کرولی» و «ادوارد وونگ» در گزارش ۲۴ژوئن در نیویورک تایمز نوشتند، مقامات آمریکایی وعده دادند که در صورت حمله روسیه به اوکراین، سیستم مالی این کشور آسیب خواهد دید و رئیس‌جمهور بایدن در ماه مارس به خود می‌بالید که تحریم‌ها «در حال در هم شکستن اقتصاد روسیه» است و «روبل به گل نشسته است». اما درآمدهای نفتی روسیه با افزایش قیمت نفت، رکوردهایی را به ثبت رسانده است و پس از سقوط در ماه فوریه، روبل این هفته در برابر دلار به بالاترین سطح هفت ساله خود رسید.

  • هزینه خرید کالسکه کودک ۱۴۰۱-۰۴-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد

    هزینه خرید کالسکه کودک

    دنیای‌اقتصاد : خرید سیسمونی یکی از شیرین‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین و هیجان‌‌‌‌‌‌‌‌‌انگیزترین اتفاق‌های زندگی هر پدر و مادری است و یکی از مهم‌ترین و پرهزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین اقلام سیسمونی نیز وسایل حمل نوزاد است. درمیان آنها اما کالسکه رایج‌ترین وسیله برای حمل‌ونقل کودک در فضای بیرون از خانه است. سن استفاده از کالسکه درمیان کودکان متفاوت است، اما معمولا تا ۳ سالگی استفاده می‌شود. در این سن کودکان باید بدون هیچ مشکلی راه بروند و بدوند. اگر نشستن نوزاد در کالسکه تا بیش از سه سالگی هم ادامه پیدا کند و به یک عادت تبدیل شود، دیگر نمی‌تواند به‌‌‌‌‌‌‌‌‌درستی و در زمان صحیح به این مرحله از تکامل برسد.