به گزارش گروه بین الملل فرهنگ نیوز، ارتش عراق یکی از مهمترین عملیات های خودرا برای آزادسازی رمادی، مرکز استان الانبار آغاز کرده است. در 22 دسامبر، نیروهای لشکر هشتم عراق، پلیس محلی و نیروهای مسلح قبایل وارد شهر رمادی شدند.
براساس گزاش ها، نیروهای نظامی عراق به مناطق الهوز، الدهوبات، البکر و الارمیل در جنوب الرمادی وارد شده اند و به دنبال انجام عملیات در مناطق المالب و الاندلوس هستند.
ارتش عراق، بخش هایی را نیز در جنوب غربی رمادی به تصرف خود درآورده است. عملیات بازپس گیری رمادی از اشغال داعش هنوز نیز با موانعی روبه رو است. نیروهای مسلح داعش در داخل شهر به صورت مخفیانه و پراکنده در حال عملیات هستند و با استتار حملات خود را انجام می دهند. استیو وارن، سخنگوی ارتش آمریکا پیش بینی کرد که حدود 250 تا 300 داعشی همچنان در شهر باشند. تک تیراندازها، شبکه های تونلی داعش و بمبگذاران انتحاری در کنار بمب های جاده ای از خطراتی هستند که همچنان وجود دارند.
رنگ مشکی مناطق تحت کنترل داعش. رنگ سبز تحت کنترل نیروهای قبایلی. قرمز آجری منطقه تحت کنترل نیروهای نظامی ارتش. رنگ صورتی محل درگیری با ترویست های داعش. فلش های مشکی تاریخ عملیات های نظامی را علیه داعش نشان می دهند. اعداد موجود در نقشه نیز زیرساخت ها و بخش های مهم شهر را مشخص کرده اند.
نیروهای نظامی و امنیتی عراق همچنان در حال پاکسازی مناطق شمال الرمادی شامل جوریشی، البو طیاب و الابو فرج هستند. با وجود حضور سنگین نیروهای عراقی، مناطق مجاور مرکز رمادی به سمت شمال و جنوب همچنان مناطق درگیری هستند.
بازپس گیری رمادی برای ارتش و حکومت عراق، یک پیروزی ارزشمند و سمبلیک خواهد بود. اما مشکلات بعدی همچنان پابرجا خواهند ماند. اگر نیروهای نظامی ارتش برای انجام عملیات های جدید به مناطق دیگری بروند، رمادی در معرض حملات تلافی جویانه داعش از سمت مناطق شمالی استان الانبار که در اختیار داعش است قرار خواهد گرفت. بخش های زیادی از شهر در طول اشغال داعش و انجام عملیات آزاد سازی با خسارت های بسیاری روبه رو شده است و بازگشت مردم آواره به شهرشان می تواند مشکلات لجستیکی و امنیتی دیگری را ایجاد کند. در نهایت هنوز مشخص نیست چه کسانی امنیت شهر رمادی را برعهده خواهند گرفت و مانع ضدحملات داعش خواهند شد. نیروهای نظامی قبایل الانبار و پلیس محلی، به عنوان نیروهایی برای حفظ امنیت در نظر گرفته شده اند، اما مشخص نیست آیا توان این کار را دارند یا خیر.
شهر رمادی، مرکز بزرگترین استان عراق در مه سال جاری میلادی به دست داعش افتاد که ضربه سنگینی برای ارتش و نیروهای مسلح عراق محسوب میشد.
تمرکز درگیری ها برای بازپس گیری مرکز شهر رمادی.
نیروهای مسلح عراق سعی دارند با باز پسگیری این شهر علاوه بر وارد آوردن ضربه روحی به داعش شرایط را برای بازپس گیری موصل، بزرگترین شهری که داعش تاکنون توانسته آن را تصرف کند فرام سازند.
رمادی در ماه می توسط داعش سقوط کرد و ارتش عراق نتوانست از این شهر محافظت کند. شکستی که باعث تضعیف نیروهای نظامی ارتش شد.
نیروهای نظامی و امنیتی ارتش عراق ماه گذشته محاصره این شهر که در ۹۰ کیلومتری غرب بغداد است را کامل کردند و ارتباط اعضای داعش در شهر را با سایر پایگاه هایش در استان انبار و سوریه قطع کردند.
برخلاف آزادسازی تکریت که نیروهای قدرتمند گروه های نظامی بسیج مردمی حضور داشتند، در عملیات آزادسازی رمادی، نیروهای مردمی شبه نظامی در حاشیه عملیات حضور دارند.
تروریست های داعش در مناطق تحت کنترل خود در شهر رمادی، مانع از خروج مردم از محل درگیری می شوند و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند. همچنین داعش در منازل شهروندان رمادی در حال بمب گذاری است تا نیروهای نظامی عراق را غافلگیر کند.