شناسهٔ خبر: 9976277 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

به رغم بمب‌گذاری منازل توسط داعش؛

مناطق استراتژیک رمادی آزاد شدند/کمتر از 400 داعشی در شهر باقی مانده‌اند

ارتش عراق در ادامه عملیات خود برای بازپس‌گیری شهر رمادی تاکید کرد که به پیشروی‌های چشمگیری دست یافته و اکنون کمتر از 400 عضو داعش در این شهر باقی مانده‌اند.

صاحب‌خبر -

ارتش عراق در ادامه عملیات خود برای بازپس‌گیری شهر رمادی تاکید کرد که به پیشروی‌های چشمگیری دست یافته و اکنون کمتر از 400 عضو داعش در این شهر باقی مانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، مسئولان ارتش عراق می‌گویند که در عملیات خود برای بازپس‌گیری رمادی، مرکز استان الانبار در 24 ساعت گذشته به پیشروی‌های چشمگیری دست یافتند و تنها نقطه مقاومت باقیمانده برای داعش مناطق شرقی این شهر است.

صباح نعمان، سخنگوی نیروهای عراقی گفت: نیروهای دولتی توانسته‌اند از رود فرات در شمال شهر عبور کنند و وارد مناطق تحت کنترل داعش در ساحل جنوبی رود شوند.

وی گفت: مهمترین مشکل در شهر رمادی اکنون وجود تک تیراندازهای داعش و بمب‌های کار گذاشته شده در مناطق مختلف شهر است.

بنابر گفته این سخنگوی نیروهای عراقی، در عملیات بازپس گیری رمادی نیروهای شبه نظامی متشکل از بسیج مردمی و دیگر نیروهای غیررسمی مشارکت ندارند و تنها ارتش و ارگان‌های نظامی-امنیتی دولتی با پشتیبانی هوایی ائتلاف بین المللی علیه داعش و نیروی هوایی عراق به انجام عملیات می‌پردازند.

وی گفت: اکنون در شهر رمادی کمتر از 400 شبه نظامی داعش حضور دارند و تلاش برای از میان برداشتن آنها ادامه دارد.

شورای عشایر الانبار فاش ساخته است که ساکنان شهر رمادی تاکید می‌کنند که تعداد داعشی‌هایی که بر شهر کنترل دارند از 750 تن تجاوز نمی‌کند که به بمب‌گذاری منازل می‌پردازند.

غسان العثاوی، سخنگوی شورای عشایر الانبار اظهار داشت که داعش مانع خروج ساکنان شهر شده و منازل رمادی را بمب‌گذاری کرده و از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

در بیانیه این شورا آمده است که ساکنان دچار وحشت شده و نمی‌توانند شهر را ترک کنند چون اعضای داعش یک خانواده را به طور کامل که قصد داشتند از شهر فرار کنند پیش چشم بقیه ساکنان اعدام کردند.

این شورا اظهار داشت که نیروهای مردمی و امنیتی عراق شهر را از تمامی جهات محاصره کرده‌اند اما به نظر می‌رسد عبور از آن سخت باشد چون جان شهروندان این منطقه با خطر روبه‌رو می‌شود.

در این بیانیه آمده است که محور شمالی شهر به عنوان مهمترین محوری که داعش را به موصل و سوریه متصل می‌کرد اکنون بسته شده است و پاک سازی این محور اندکی زمان بر است.

به موجب بیانیه شورای عشایر الانبار، راه‌های امدادرسانی به داعش دیگر باز نیست چون نیروهای امنیتی آنها را تحت کنترل گرفته‌اند.

صباح النعمان، سخنگوی سازمان مبارزه با تروریسم گفته بود: نیروهای عراقی روز سه‌شنبه عملیات پاکسازی رمادی را شروع کردند و در حال پیشروی به سمت ساختمان دولتی شهر در مرکز رمادی هستند.

در حالی که نیروهای عراقی توانستند به مرکز شهر وارد شوند مناطق استراتژیک این شهر به نام‌های منطقه البکر و الارامل، الضباط،‌ الجرایشی در شمال شهر را آزاد کردند در حالی که جسر القاسم و خیابان 60 در جنوب شهر را نیز آزاد کردند.

صباح نعمان تاکید کرد: شهر طی 72 ساعت آزاد خواهد شد و در منطقه البکر به غیر از تک تیراندازها یا عاملان انتحاری که انتظارش را داشتیم با مقاومت شدیدی روبه‌رو نبودیم.

سرهنگ یاسر الدلیمی، سخنگوی پلیس الانبار نیز گفت که پنج هنگ از نیروهای آموزش دیده عشایر الانبار برای حفظ امنیت مناطق آزاد شده وارد رمادی شده‌اند و این نیروها به مناطق اطراف شهر در بخش‌هاس شمالی و شرقی رفته‌اند تا کنترل بر این مناطق را بیشتر کنند.

در عملیات‌های انتحاری مختلف داعش در رمادی تاکنون 30 سرباز عراقی کشته‌ شده‌اند.

شبکه المیادین نیز به نقل از یک مقام امنیتی عراق اعلام کرد که داعش ده‌ها خانواده را در داخل بیمارستان دولتی رمادی در مرکز شهر به گروگان گرفته است.

استیو وارن، سخنگوی ارتش آمریکا نیز با تایید این اظهارات مسئولان نظامی عراق، گفت: بنابر برآوردهای ارتش آمریکا بین 250 تا 350 شبه نظامی داعش هنوز در داخل رمادی باقی مانده‌اند و چند صد تن از آنها نیز در حومه شمالی و غربی شهر موضع گرفته‌اند.

وی گفت: به اعتقاد من بازپس‌گیری رمادی حتمی است اما برای خاتمه دادن به کار نبرد سختی در پیش داریم که ممکن است به طول بیانجامد.

سخنگوی ارتش آمریکا گفت، به بروشورهای تبلیغاتی دست یافته‌اند که حاکی از آن است که داعش به نیروهای خود دستور داده تا با پوشیدن لباس نظامیان عراقی و انجام عملیات فریب سعی در وارد آوردن تلفات به نیروهای دولتی کنند.

وارن تاکید کرد که داعش به اعضای خود دستور داده تا درگیری‌های رمادی را قومی و طایفه‌ای جلوه دهند و از درگیری‌های جاری به نفع این ادعا تصویر تهیه کنند تا با آن مردم سنی الانبار را با خود همراه سازند.

در بعد انسانی نیز گفته می‌شود بین چهار تا 10 هزار ساکن شهر رمادی در داخل شهر محاصره شده‌اند و امکان ترک مناطق درگیری برای آنها فراهم نیست.

پیشتر مسئولان عراقی گفته بودند که راه‌هایی برای خروج امن غیرنظامیان از رمادی فراهم شده است اما مسئولان ائتلاف بین المللی علیه داعش تاکید دارند که این امکان برای همه ساکنان رمادی فراهم نیست و آنها تنها شاهد فرار چند گروه کوچک از شهر بوده‌اند.

شهر رمادی، مرکز بزرگترین استان عراق در مه سال جاری میلادی به دست داعش افتاد که ضربه سنگینی برای ارتش و نیروهای مسلح عراق محسوب می‌شد.

نیروهای مسلح عراق سعی دارند با باز پس‌گیری این شهر علاوه بر وارد آوردن ضربه روحی به داعش شرایط را برای بازپس گیری موصل، بزرگترین شهری که داعش تاکنون توانسته آن را تصرف کند فراهم سازند.

انتهای پیام