شناسهٔ خبر: 9972740 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

رويترز خبر داد:

جهش 2 دلاري قيمت نفت در فضاي بي‌اعتمادي به بازار

صاحب‌خبر -

در شرايطي که نيم کره شمالي کره زمين وارد فصل زمستان و اوج تقاضاي فصلي سوخت مي‌شود، بهاي نفت در بازارهاي جهاني در معاملات روزگذشته از پايين‌ترين قيمت چند سال اخير فاصله گرفت.

به گزارش رويترز، اين در حالي است که هواي معتدل و افزايش عرضه به معناي اين است که انتظار مي‌رود قيمت‌ها تا سال 2016 در سطوح پايين باقي بماند.در معاملات ديروز نفت برنت با دو دلار افزايش 36 دلار و 46 سنت در هر بشکه داد و ‌ستد شد اگرچه فعالان بازار مي‌گويند اين جهش قيمت بيشتر مربوط به تغيير قرار‌داد‌ها و شروع افزايش تقاضاي فصلي در زمستان است تا تغيير پايه‌هاي عرضه و تقاضا در بازار.نفت سبک آمريکا که در معاملات روز دوشنبه به 33 دلار و 98 سنت(پايين‌ترين قيمت از سال 2009) رسيده بود، 36 دلار و 4 سنت در هر بشکه داد‌وستد شد.به رغم اين جهش قيمت تحليلگران مي‌گويند: افزايش بيشتر قيمت‌ها بعيد به نظر مي‌رسد.به گزارش ايسنا به نقل ازبانک بي ان پي پاريباس اعلام کرد: از هفتم دسامبر تعداد روزهايي که کشورهاي آمريکايي و اروپايي به سيستم‌هاي گرمايشي احتياج داشته اند به ترتيب 30 و 39 درصد کمتر از متوسط 10 سال گذشته بوده است و انتظار مي‌رود تا چهارم ژانويه تعداد روزهايي که به سيستم‌هاي گرمايشي احتياج خواهد شد به ترتيب در آمريکا اروپا 23 و 24 درصد کمتر از حد عادي باشد.

اين بانک افزود: در دو هفته آينده آمريکا، اروپا و روسيه مشخصا معتدل‌تر از حد عادي خواهند بود.شروع غيرمعمول معتدل آب و هوا قبل از زمستان نيمکره شمالي را فرا گرفته که بخشي از آن به دليل پديده جوي ال‌نينو است که تقاضاي نفت گرمايشي را کمتر از حد عادي کرده است.تقاضاي زمستاني انتظار مي‌رود با افزايش احتمالي صادرات نفت ايران پس از لغو تحريم‌ها همراه شود.بانک آمريکايي مريل لينچ اعلام کرد: عرضه نفت ايران احتمالا ظرف شش ماه پس از لغو تحريم‌ها روزانه 600 هزار بشکه نسبت به سطح کنوني افزايش خواهد يافت.

آژانس بين‌المللي انرژي اعلام کرد: صادرات نفت ايران ظرف شش الي 12 ماه پس از لغو تحريم‌ها 500 هزار بشکه در روز افزايش يابد.بشکه‌هاي نفتي ايران به بازاري افزوده خواهد شد که در حال حاضر به دليل مازاد عرضه با کاهش 70 درصدي قيمت‌ها از اواسط 2014 تاکنون مواجه شده و قيمت‌ها را به کمتر از سطوح سال 2008 و هم سطح قيمت‌هاي يک دهه قبل رسانده است.قيمت نفت آمريکا در مقايسه با نفت برنت اخيرا وضعيت بهتري داشته به‌طوري که اختلاف قيمت نفت برنت و نفت آمريکا از فوريه 2015 که به بالاترين حد رسيده بود بيش از 95 درصد کاهش يافته و به کمتر از 50 سنت در هر بشکه رسيده است.دليل تقويت قيمت نفت آمريکا کاهش حفاري‌هاي نفت شيل در سال جاري بوده است.

قيمت‌ها همچنين به دليل راي کنگره به پايان منع 40 ساله صادرات نفت اين کشور تقويت شده است.نفت برنت در عوض به دليل توليد بالاي روسيه و اوپک تضعيف شده است.

اضافه شدن احتمالي ايران به بازار جهاني نيز به قيمت نفت برنت لطمه زده است و در نتيجه بسياري از تحليلگران انتظار دارند اختلاف قيمت نفت برنت و نفت آمريکا بزودي کاهش بيشتري پيدا کند، اما هر دوي اين نفت‌ها دست کم تا اواخر 2016 در سطوح پايين باقي خواهند ماند.

برچسب‌ها: