شناسهٔ خبر: 9517907 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

اهدای نفیس‌ترین تاریخ ایران به کتابخانه شهید دستغیب شیراز

چهاردهمین نمایشگاه کتاب فارس با اهدای مجموعه نفیس تاریخ جامع ایران به کتابخانه شهید آیت الله دستغیب به کار خود پایان داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس و به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانهای استان، در آخرین برنامه از برنامه های فرهنگی نمایشگاه کتاب فارس، کتاب مجموعه نفیس تاریخ جامع ایران توسط حسین اربابی مدیرعامل سازمان همیاری های شهرداری های فارس به کتابخانه شهید آیت الله دستغیب اهدا شد.

در  این برنامه که با حضور سید محمد امین جعفری مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس و بهزاد مریدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد این کتاب در جمع کتابداران شیرازی به قشقایی مسئول کتابخانه شهید آیت الله دستغیب اهدا شد.

غرفه اداره کل کتابخانه های عمومی فارس در چهاردهمین نمایشگاه کتاب استان به سرپرستی احمدرضا عامری، با برگزاری کارگاه های تخصصی کتابخوانی، بخش مشاوره کتاب و غرفه کودک، عضویت افتخاری اهالی فرهنگ و هنر در کتابخانه های عمومی شیراز با استقبال گسترده ای مواجه شد. 

 تاریخ جامع ایران مجموعه‌ای بیست جلدی مشتمل بر وجوه مختلف تاریخ سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ایران از دوران پیش از اسلام تا انقراض قاجار است.

این کتاب در مدت چهارده سال و به دست بیش از ۱۷۰ محقق، زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی و به سرپرستی بنیاد دائرةالمعارف بزرگ اسلامی تهیه شده است.

ده جلد از این کتاب در سال ۱۳۹۳ و مجموعه کامل آن در ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ با حضور جمعی از اندیشمندان و مقامات داخلی از جمله علی جنتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هاشمی رفسنجانی درمرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی رونمایی شد.

این کتاب بزرگترین کتاب تاریخ ایران توصیف شده است و پنج جلد اول آن به تاریخ ایران پیش از اسلام و پانزده جلد بعدی به تاریخ ایران پس از اسلام اختصاص دارد. ابتدا قرار بود که این کتاب درچهارده جلد منتشر شود که بعداً به بیست جلد افزایش یافت.

تاریخ جامع ایران روی‌هم‌رفته توسط ۱۶۷ نویسنده نوشته‌است که تدوین آن زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی بوده و حسن رضایی باغ‌بیدی و محمود جعفری دهقی سرویراستاران بخش دوره ایران باستان وصادق سجادی نیز سرویراستار بخش ایران دوره اسلامی بودند.

ایرج افشار، شرف‌الدین خراسانی، عنایت‌الله رضا، سیدجواد طباطبائی و فتح‌الله مجتبائی نیز مشاوران آن بودند.