شناسهٔ خبر: 9228110 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اولویت اصلی ما در تامین گاز، مصارف داخلی است

صاحب‌خبر -


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بیژن نامدار زنگنه در نشست خبری افزود: تولید گاز ایران تا دو سال و نیم آینده با بهره برداری از طرح های گازی، به روزانه یک میلیارد متر مکعب خواهد رسید و تا پایان دولت یازدهم، همه فازهای پارس جنوبی به استثنای فاز 14 آن، وارد مدار تولید خواهند شد.

وی افزود: عمده مصرف نیروگاههای برق کشور هم اکنون بویژه در فصول گرما از گاز تامین می شود ضمن اینکه ایران تنها کشوری است که بیش از 90 درصد ایرانیها به گاز طبیعی دسترسی دارند و روزانه 20 میلیون متر مکعب گاز صرف سوخت خودروها می شود.

وزیر نفت ایران را یکی از پیشرو ترین کشورها در زمینه مصرف گاز دانست و افزود: تا دو سال و نیم آینده مصرف نفت سفید و نفت کوره در کشور به حد صفر خواهد رسید و این موضوع نقش مهمی در کاهش گازهای آلاینده هوا خواهد داشت.

وی افزود: کاری که ما باید در باره مسایل زیست محیطی گاز بکنیم رسیدگی به گازهای فلر است و پیشتر وزارت نفت اعلام کرده آماده استقبال از طرحهای جمع آوری و استحصال گازهای فلر و تبدیل آن به ال ان جی شناور برای صادرات (F.LNG) است و قیمت گازها تقریبا به رایگان نزدیک خواهد بود.

وی با اشاره به شعار امسال اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز یعنی گاز طبیعی: سوخت منتخب برای توسعه پایدار افزود: این اجلاس که قبل از اجلاس محیط زیستی سران جهان در پاریس موسوم به کاپ 21 برگزار می شود احتمالا در بیانیه پایانی خود از سران حاضر در اجلاس کاپ -21 خواهد خواست موضوع استفاده از سوخت گاز را به عنوان سوختی پاکیزه تر، در دستور کار خود قرار دهد.

۹ رئیس کشور در اجلاس سران "gecs" در تهران

وزیر نفت گفت: حضور ۹ رئیس کشور در سومین اجلاس سران کشورهای صادر کننده گاز (gecs) قطعی شد.

زنگنه افزود: تاکنون حضور روسای جمهور بولیوی ، روسیه، گینه استوایی ، نیجریه ، ونزولا و نخست وزیران الجزایر  و عراق قطعی شده و رئیس جمهور ترکمنستان هم مهمان ویژه این مجمع خواهد بود.

وی افزود: در اولین اجلاس که در قطر برگزار شد 4 رئیس دولت و در اجلاس روسیه 6 رئیس دولت حضور داشتند و حضور 9 رئیس دولت در اجلاس تهران امری مهم و بی سابقه است.

زنگنه گفت: اجلاس فوق العاده و عادی وزرای کشورهای صادر کننده گاز صبح و عصر روز شنبه و اجلاس سران هم روز دوشنبه برگزار می شود.

وزیر نفت افزود: یکی از دستور کارهای این اجلاس بررسی ادامه خدمت دبیر کل فعلی مجمع کشورهای صادر کننده گاز است و باتوجه به اینکه تنها لیبی متقاضی دبیرکلی این اجلاس به شمار می رود و حمایت روسیه از تمدید دبیرکلی آقای عادلی وجود  دارد احتمال تمدید دبیرکل وجود دارد.

وزیر نفت همچنین در پاسخ به سوالی درباره تفاوت سازمان اوپک با مجمع کشورهای صادر کننده گاز گفت: اوپک یک سازمان اجرایی است در حالیکه مجمع کشورهای صادر کننده گاز محلی برای گفتگو است و این مجمع بیشتر دنبال اجرای تحقیق و پژوهش های مشترک است.

وی همچنین در باره جایگاه ایران در صنعت گاز جهان گفت: ایران می تواند پایگاه و هاب صادرات گاز در منطقه باشد. به ویژه اینکه همه کشورهای جنوبی خلیج فارس بجز قطر  درآینده ای نزدیک مصرف کننده بزرگ گاز خواهند بود.

برگزاری اجلاس سران "جی‌یی‌سی‌اف" در تهران

زنگنه با اشاره به اهمیت برگزاری اجلاس سران و نشست وزیران جی یی سی اف در تهران، افزود: موضوع اصلی سومین اجلاس سران جی یی سی اف «گاز و توسعه پایدار» است که ناظر به بحث های زیست محیطی است و حاوی پیام برای همایش جهانی تغییرات اقلیمی خواهد بود.

وزیر نفت ظهر امروز با تشریح برنامه سومین اجلاس سران و هفدهمین نشست وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به تاخیر در برگزاری اجلاس کاپ 21 ( همایش بین المللی تغییرات آب و هوایی 2015 سازمان ملل متحد) به دلایل حوادث اخیر پاریس افزود: گاز به عنوان سوختی پاک در سالهای آینده نقش مهمی در تامین انرژی مورد نیاز کشورها پیدا خواهد کرد.

راهبرد ما این است که اوپک و مجمع گاز غیر سیاسی باشند

وزیر نفت در ادامه نشست خبری خود گفت: ایران اعتقاد دارد مجامع بین المللی انرژی از جمله اوپک و مجمع کشورهای صادر کننده گاز باید عملکردی غیر سیاسی داشته باشند.

زنگنه افزود: ما به هیچ وجه دنبال این نیستیم که فضای حاکم بر سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و مجمع کشورهای صادر کننده گاز (GECF) سیاسی باشد و برعکس، تحریمهای نفتی ایران را حرکتی کاملا سیاسی، ظالمانه و غیر اقتصادی می دانیم که در محیطی اقتصادی رخ داد.

وی درباره احتمال تغییر در تنظیم سیاستها و دیپلماسی گازی ایران در مجمع کشورهای صادر کننده گاز گفت: ایران دیپلماسی انرژی خود را راسا ترسیم می کند و گرچه در این مجمع، فرصت مناسبی برای روابط دوجانبه ، بیان تجربیات ، سرمایه گذاریهای مشترک و سایر فرصتهای همکاری بوجود می آید اما سیاستگذاری دیپلماسی ما کاملا مستقل است.

وی همچنین در باره واردات گاز از ترکمنستان و سرمایه گذاری در صنایع سایر کشورها گفت: در جهان امروز چاره ای جز سرمایه گذاری مشترک در صنایع دیگر کشورها برای حفظ امنیت سرمایه گذاری و حفظ بازار صادرات وجود ندارد.

تولید مازاد نفت ایران در بازارهای آتی نفت پذیرفته شده است

وزیر نفت گفت: بازارهای آتی (فیوچر) نفت جهان، افزایش 500 هزار بشکه ای نفت ایران را در محاسبات خود منظور کرده اند و ما هیچ نگرانی بابت افزایش تولید یا کاهش قیمت جهانی نفت نداریم.

زنگنه در ادامه نشست خبری افزود: ایران در هیچ شرایطی حاضر نیست سهم بازار خود را به دیگران واگذار کند و باید کشورهایی که به محض تحریم سهمیه ایران را تصاحب کردند این سهم را واگذار کنند.

وی افزود: حتی اگر با این افزایش تولید ایران که تا یک میلیون بشکه نفت ادامه خواهد داشت، قیمت جهانی نفت نصف هم شود بازهم درآمد ارزی ایران از محل فروش نفت تغییری نمی کند چراکه تولید ما دو برابر می شود.

زنگنه تصریح کرد: در بازار امروز، قدرت از آن کسی است که سهم بیشتری در تولید داشته باشد.

وی افزود: اصل صادرات بسیار مهمتر از قیمت است چراکه قیمتها در کوتاه مدت و میان مدت اصلاح خواهد شد و از نظر ما تجارت خارجی، تجارت صلح است چون تنها در شرایط صلح است که تجارت شکل خواهد گرفت.

وی همچنین در باره جذب سرمایه گذاریهای خارجی در صنایع نفت و گاز ایران گفت: هم اکنون در میدان گازی پارس جنوبی تنها دو فاز برای سرمایه گذاری باقی مانده که فاز 11 آن هم تنها دارای صنایع بالادستی است و صنعت پایین دستی ان از بقیه امکانات موجود بهره خواهد گرفت ضمن اینکه اولویت اصلی ما در بهره گیری از سرمایه های خارجی، میادین مشترک نفتی است.

زنگنه افزود: ایران در طرح های تولید نفت و گاز و بخصوص تولید و صادرات گاز مایع طبیعی LNG از هر سرمایه گذار خارجی استفاده و استقبال خواهد کرد.

وی گفت: بسیاری از کشورها و از جمله روسیه علاقه مندند در صنایع بالادستی ما فعال باشند و ایران هم بزودی از قراردادهای جدید نفتی و گازی خود رونمایی می کند تا بتواند از شرایط ایجاد شده پس از تحریمهای یکجانبه غربی به سود خود استفاده کند.

وزیر نفت افزود: ایران باید در بخش گاز هم بتواند بازارهای منطقه را اشباع کند و بویژه طرحهای تولید ال ان جی را با مشارکت خارجیها پیش ببرد چرا که اجرای طرحهای ال ان جی بدون سرمایه گذاری خارجی کاری پر خطر است.

وی کاهش شدت مصرف انرژی در کشور را یکی دیگر از مهمترین زمینه های سرمایه گذاری در کشور دانست و افزود: گاز به هرحال محدود است و نباید این سرمایه با ارزش را هدر داد چون اگر فکری به حال این شدت مصرف نشود موجب مشکلات متعددی برای کشور خواهد شد.

وی افزود: هم اکنون راندمان نیروگاههای برقی زیر 34 درصد و در نیروگاههای سیکل ترکیبی 47 درصد است درحالیکه این راندمان در نیروگاههای دنیا به بیش از 60 درصد رسیده است ضمن اینکه جزو سیاستهای کلی نظام ابلاغی رهبر معظم انقلاب هم هست که این شدت مصرف سوخت از طریق روشهای مختلف و از جمله توسعه حمل ونقل عمومی و ریلی، کاهش مصرف و افزایش راندمان نیروگاهها ، صنایع ، خودروهای بزرگ و شخصی و منازل مسکونی کاهش یابد.