دکتر مجید ابهری افزود: بر اساس نتایج پژوهشی که از خردادماه سال 92 تا اردیبهشت سال 94 از سوی یک گروه تحقیقاتی روی برخی از کاربران شبکههای تلگرام، واتس آپ، تانگو، وایبر و ایمو در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و رشت با همکاری بنیاد علوم رفتاری انجام شد، حدود 10 درصد از آشناییها و دوستیها در فضای مجازی به ازدواج منجر میشود که طول عمر آنها هم کمتر از 5 سال است.
وی اضافه کرد: سامانههای ازدواج به طور کامل و گسترده تحت نظارت سازمانهای مربوطه راه اندازی نشده است و آموزشهای لازم به جوانان در این محور ارائه نشده است. در این شرایط هویتهای جعلی و مشخصات دروغین زیربنای یک رابطه ناسالم عاطفی میشود. دروغ درباره سن، تحصیلات، محل زندگی، استفاده از عکسهای جعلی یا با روتوش زیاد برای پروفایلها باعث شده که کاربران این گونه شبکهها دچار ارزیابیهای نادرست و غیر منطقی شوند.
این آسیب شناس با بیان اینکه بسیاری از این دوستیها عاقبت تلخی داشته است، اظهار کرد: بیشتر شکست خوردگان این روابط دختران هستند چرا که از نظر عاطفی آسیب پذیرتر و لطیف تر هستند.
ابهری اضافه کرد: تنها راه پیشگیری از نتایج شوم کاربری در این گونه شبکهها آموزش به جوانان، فرهنگسازی از طریق رسانهها به ویژه صدا و سیماست. در کنار آن راهاندازی شبکههای ازدواج تحت نظارت و کنترل و یا شبکههای دوستی کنترل شده لازم است.
این آسیبشناس با اشاره به احتمال سرقت اطلاعات شخصی در فضای مجازی گفت: متاسفانه برخی از افراد با به کار بردن فنون هک وارد بخش خصوصی پروفایل افراد میشوند و عکسهای خصوصی و مشخصات فردی آنان را سرقت میکنند و از آنها به عنوان وسیلهای برای اخاذی و باجگیری استفاده میکنند. در این شرایط باید توجه داشت که شبکههای مجازی آلبوم شخصی نیستند و هیچ امنیتی برای قرار دادن مسائل خصوصی در این شبکهها وجود ندارد.
ابهری در پایان به دختران و پسرانی که از طریق فضای مجازی با یکدیگر آشنا شدهاند و قصد ازدواج دارند، توصیه کرد: آنان ابتدا باید درباره طرف مقابل تحقیق کنند و به اطلاعات داده شده اکتفا نکنند. خانوادهها نیز در جریان ارتباط دختر و پسر قرار گیرند.
۴۷۴۷
∎
نظر شما