به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان میاندورود، مردم میاندورود در تاسوعا و عاشورای حسینی با شرکت در مراسم عزاداری، با نوحهخوانی و سینهزنی، بهیاد شهدای کربلا به سوگ نشستند.
عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) در دستهها و هیئتهای بزرگ سینهزنی و زنجیرزنی به عزاداری پرداختند، در این میان حضور همیشگی جوانان گویای عشق و علاقه به سالار شهیدان بهخوبی احساس میشد.
این روز در نزد شیعیان از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا تاسوعای حسینی پیوند خورده با عاشورای حسینی، و همه شیعیان بهیاد شهدای کربلا در سوگ این مصیبت بزرگ گریستند.
هیئتهای مذهبی با اجرای مراسم سینهزنی، نوحهخوانی، زنجیرزنی و برپایی ایستگاههای صلواتی بین راه، ارادت خویش به حضرت سیدالشهدا (ع) را بهخوبی به نمایش گذاشتند.
کودکان و جوانان با در دست داشتن پرچمها و سربندهایی که نشان از عشق به اباعبداللهالحسین (ع) و یاران باوفایش بود، این روز را بهیاد آنها اشک ماتم ریختند.
* حضور مردم در دستههای عزاداری نشان از عشق و ارادت به سید سالار شهیدان است
مردم میاندورود با دستجات عزاداری در عاشورای حسینی برای عزاداری سالار شهیدان به خیابانها رفته و با سر دادن یاحسین (ع) و یااباالفضل(ع) این مصیبت بزرگ را فریاد زدند، برپایی مراسم در مساجد و تکایای روستاهای میاندورود نیز بهخوبی گویای عشق و ارادت مردمان این خطه به سید سالار شهیدان است.
یکی از اهالی روستای عزتالدین بخش گهرباران میاندورود در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: مراسم عزاداری بین محلات در روز تاسوعا و عاشورای حسینی بهصورت مهمان و میزبان برگزار میشود و در این روز اهالی خانه با پخت غذا و دعوت از عزاداران از مهمانان پذیرایی میکنند.
وی بیان کرد: عزاداری در بین مردم بهصورت دستهروی و علمگردانی برگزار میشود که مرد و زن به دو گروه تقسیم شده و مردان در قسمت ردیف اول قرار گرفته و عزاداری میکنند.
این شهروند گهربارانی به آیین کهن عزاداری در بین مردم اشاره داشت و خاطرنشان کرد: مراسم عزاداری در هر شهر و محله متفاوت است اما آیین عزاداری سید و سالار شهیدان از سالیان دور در بین مردم بهویژه دیار علوی مازندران بسیار مرسوم بوده و مردم میاندورود نیز این آیین مذهبی را همهساله زنده نگه میدارند.
شیخی با اشاره به آیینهای عاشورایی گفت: با توجه به اینکه علمگردانی، سینهزنی، نوحهخوانی و زنجیرزنی در بین همه دستههای عزاداری مرسوم است ولی آیینهای دیگری از جمله ذوالجناحخوانی، شام غریبان، سلام علم، صبح تیرهرو و ... در روزهای عاشورا برگزار میشود.
عصر ماتم عاشورا و شام غریبان سید و سالار شهیدان در حالی برگزار شد که عاشقان و دلسوختگان حضرت اباعبداللهالحسین (ع) در هیئتهای بزرگ سینهزنی و دستههای زنجیرزنی به تکایا و خیابانها رفته و ذبح کردن گوسفند در زیر علم و توزیع گوشت بین نیازمندان و مستمندان از سنتهای دیرینهای است که در میاندورود نیز انجام شد.
جمعیت خروشان عزاداران، جلوهای از عشق و دلدادگی به خاندان اهلبیت (ع) بود که آیین سوگواری با نوحههای سوزناک مداحان در کوچهپسکوچههای این شهرستان طنینانداز بود و طبل عزا در مظلومیت شهدای کربلا تا فرسنگها به گوش میرسید.
چه عظمتی دارد جمعیت سیاهپوشی که از مرد و زن، پیر و جوان، ثروتمند و فقیر برای شرکت در این مراسم به دستههای عزاداری ملحق شده تا در این مصیبت بزرگ همراه شوند، در این میان حال و هوای هر فرد در روز اندوهبار عاشورای حسینی ناآرام و غرق ماتم است.
انتهای پیام/3141/ن40/ظ1004
∎