به گزارش ایرنا، بازمحرم با همه روزهای حزن انگیزش فرا رسیده و شور حسینی دیگری در بین مسلمانان و عاشقان اباعبدالله الحسین ایجاد کرده است و علم ها و بیرق ها برافراشته و همه مردم شهر در رثای سالار شهیدان سیاه پوش شده اند.
محرم که می آید تالش حال وهوای دیگری به خود می گیرد چرا که این شهر در ماه محرم شاهد برگزاری آیین های مختلفی است. اینجا همزمان با دهه نخست ماه محرم رنگ حزن به خود گرفته و آیین های مختلف عزاداری برگزار می شود.
*آماده سازی مساجد برای استقبال از محرم
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تالش می گوید : آمادگی برای استقبال از محرم یکی از مهمترین برنامه های هیأت امنای مساجد شهرستان است.
حجت الاسلام سید حامد میرحسینی می گوید: عاشقان امام حسین چه اهل سنت و چه شیعه در کنار هم در مراسم های عزاداری حاضر شده و عشق خود را به امام حسین ابراز می کنند.
وی بیان کرد: ما بایستی به پیام عاشورا توجه داشته باشیم و به اصل عزاداری سنتی توجه کنیم و از خرافه پرستی و تمسک جستن و توسل به چوب و سنگ و ایراد مطالب غیر واقع و سبک از سوی مداحان و عوامل جلوگیری کنیم.
وی می گوید: بیش از 200 مسجد در تالش ، میزبان مراسم های ماه محرم هستند و در بیش از 50مسجد اهالی شیعه و اهل سنت تالش ، به صورت مشترک و در کنار هم در عزای امام حسین و یارانش شرکت می جویند.
*آیین های ماه محرم به شکل باشکوهی در در تالش در حال برگزاری است
رئیس اداره تبلیغات اسلامی تالش می گوید: آیین های ماه محرم به شکل باشکوهی در تالش در حال برگزاری است.
حجت الاسلام حسن ملائکی در خصوص برنامه های ماه محرم در این شهرستان اظهار کرد: آیین های گرامی داشت ایام ماه محرم از شب اول این ماه آغاز شده و همه مساجد و هیأت های مذهبی شهرستان آیین های عزاداری را برگزاری می کنند.
*طشت گذاری، سنت دیرینه تالشیان در استقبال از محرم
رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان تالش همچنین با یادآوری برگزاری آیین سنتی طشت گذاری در مساجد تالش در استقبال از محرم می گوید : در آستانه آغاز ماه محرم و سوگواری های سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) ، مردم حسینی شهرستان تالش با برگزاری آیین سنتی و مذهبی طشت گذاری به پیشواز محرم می روند .
حجت الاسلام ملائکی بر لزوم گرامیداشت ارزش های والای این ماه بزرگ و اهداف نهضت عظیم سیدالشهدا(ع) تأکید کرد و افزود : عاشقان امام حسین(ع) در مساجد داخل شهر تالش آیین سنتی طشت گذاری را برگزار و با راه اندازی همزمان دسته های عزاداری در کوچه ها و خیابان های شهر ، برنامه های سوگواری ایام شهادت امام سوم شیعیان را به طور رسمی آغاز می کنند.
*160 روحانی در مساجد تالش در ایام محرم فعالیت مذهبی دارند
رئیس اداره تبلیغات اسلامی تالش از حضور و فعالیت مذهبی 160 روحانی در مساجد این شهرستان در ایام محرم خبر داد.
حجت الاسلام حسن ملائکی به خبرنگار ایرنا گفت : عزاداران حسینی شهرستان، هیات های مذهبی و تعزیه خوان و شبیه خوان های از مدت ها پیش خود را برای ماه محرم آماده کرده اند.
وی با اشاره به این که اکثر مساجد شهرستان را روحانیون بومی و اعزامی از قم در دهه اول محرم پوشش خواهند داد، گفت: حفظ ظواهر و شعائر حسینی ضروری است و باید با داشتن بصیرت و شعور حسینی، شأن و حرمت ماه محرم را رعایت کنیم.
* ایجاد ایستگاه های صلواتی در تالش
جوانان و نوجوانان شهری و روستایی از چند روز مانده به آغاز محرم، گرد هم می آیند و با همکاری هیأت های امنای مساجد ایستگاه های صلواتی را با نام سالار شهیدان و شهدای کربلا در دهه نخست محرم برپا می کنند.
این ایستگاه های صلواتی با طلوع خورشید فعالیت خود را آغاز و تا پایان روز بین عزاداران حسینی (ع) و مردم شهر چای، شربت و دیگر نذورات مردمی را توزیع می کنند.
صدای مرثیه و نوحه سوگواری سالار شهیدان نیز به زبان های آذری، تالشی و فارسی از این ایستگاه های صلواتی به گوش می رسد.
* عزاداری مردم روستاهای تالش در تاسوعا و عاشورا
در روستاهای تالش برای عزاداری روز تاسوعا تمام مردم پس از شام به مسجد محل می روند و در آنجا با خواندن نوحه، زنان به سینه زنی و مردان به زنجیرزنی می پردازند.
عزاداران تا نیمه های شب در مسجد می مانند و پس از اتمام مراسم به خانه های خود بر می گردند و برخی از عزاداران نیز از مسجدهای دیگر به مسجد میزبان می آیند که هر دسته یک علم، پرچم، گروهی زنجیرزن و سینه زن دارد و عده ای پیاده آنها را همراهی می کنند.
* شام غریبان تالش
در تالش مراسم شام غریبان نیز با شکوه ویژه ای برگزار می شود و شب شام غریبان اهالی در مسجد حاضر شده و تا نیمه های شب به عزاداری و مرثیه خوانی می پردازند. از جمله اشعاری که در عزای سالار شهیدان در این شب خوانده می شود، مرثیه ای سوزناک از زبان حال حضرت فاطمه زهرا (س) است.
* سینه زنی هیأت های عرب در تالش
یکی از هیأت های عزاداری دسته های سینه زنی تالش عرب است که در منطقه اسالم دارای قدمت بالایی بوده و عزاداران پیراهن سیاه بلندی می پوشند و عبایی روی آن می اندازند و چارقدی مانند چفیه به سر انداخته و دورش را با طناب محکم می کنند.
نوحه هایشان نیز به ویژه در روزها و شب های تاسوعا و عاشورا رنگ و بوی عربی دارد.
دسته عرب ها در تالش، شب تاسوعا، ظهر عاشورا، بعد از ظهر عاشورا و در شام غریبان امام حسین (ع) عزاداری می کنند.
شهرستان تالش در 110 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.ک/4
7106/2007
تالش در حال و هوای محرم
آستارا ، تالش - ایرنا - باز محرم آمد و عطر دل انگیز عشق و ارادت به سالار آزادگان جهان سراسر گیتی را فرا گرفت و شهرستان تالش در غرب استان گیلان نیز حال و هوای محرم دارد.
صاحبخبر -