شناسهٔ خبر: 8650778 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل انتقال خون استان سمنان:

عزاداران حسینی با شرکت در طرح نذر خون به بیماران نیازمند کمک کنند

سمنان - ایرنا – مدیرکل انتقال خون استان سمنان از اجرای طرح نذر خون از روز تاسوعا تا اربعین حسینی، همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: عزاداران حسینی در این طرح به بیماران نیازمند فرآورده های خونی کمک کنند.

صاحب‌خبر -

مجید حسینی روز پنجشنبه به نشست خبری افزود: طرح نذر خون در ماه محرم امسال با شعار تصمیم آگاهانه، اهدای خون مسئولانه، از روز تاسوعا تا اربعین حسینی، در پایگاه های انتقال خون استان سمنان به اجرا درمی آید.
وی با اشاره به اطلاع رسانی های لازم درباره این طرح از روزهای گذشته در بین هیات های مذهبی و عزاداران حسینی، تصریح کرد: انتشار بروشور، پیامهای خبری، توزیع فرم های ویژه طرح نذر خون، به منظور آگاهی و اعلام قبلی اهداکنندگان انجام شده است.
حسینی به احساس و ارادت عزاداران شهدای نینوا و تمایل آنها به اهدای خون در ایام سوگواری محرم اشاره و خاطرنشان کرد: داوطلبان اهدای خون را به روزهای تاسوعا و عاشورا موکول نکنند و از هجوم به پایگاه های انتقال خون در این دو روز خودداری کنند، زیرا طرح نذر خون تا روز اربعین ادامه دارد و از سویی، امکان وجود ضایعات خونگیری در شرایط هیجانی بسیار بالاست.
وی تاکید کرد: داوطلبان اهدای خون با تکمیل فرم ویژه و مشخص کردن زمان و پایگاه اهدای خون خود، به اجرای هر چه بهتر طرح نذر خون، ساماندهی و مدیریت فرآورده های خونی کمک می کنند.
وی گفت: در اجرای طرح نذر خون، پایگاه خونگیری امام رضا(ع) سمنان در روز تاسوعا از ساعت هشت تا 12 و پایگاه بلوار 17 شهریور سمنان در روز عاشورا در همین زمان، آماده خونگیری از اهداکنندگان است.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان ادامه داد: اهداکنندگان در طرح نذر خون در شاهرود نیز می توانند در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت هشت تا 12 به پایگاه خونگیری در این شهر مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: پایگاه خونگیری دامغان ساعت هشت تا 12 روزهای تاسوعا، عاشورا و یازدهم محرم و همچنین پایگاه خونگیری گرمسار ساعت هشت تا 12 روز تاسوعا، پذیرای سوگواران ایام محرم برای اهدای خون در طرح نذر خون هستند.
وی تاکید کرد: اهداکنندگان خون باید علاوه بر داشتن شرایط جسمی لازم، هنگام خون دهی کارت ملی به همراه داشته باشند.
حسینی با بیان اینکه در شش ماهه دوم سال به دلیل سرمای هوا و بیماریهای ناشی از آن، اهدای خون داوطلبان کاهش می یابد، تاکید کرد: حضور اهداکنندگان در طرح نذر می تواند، به وجود ذخیره خونی لازم در شش ماهه دوم سال نیز کمک قابل توجهی کند.
وی به آمار اهداکنندگان خون در مهر 94 اشاره و خاطرنشان کرد: در مهر امسال سه هزار و 578 نفر برای اهدای خون مراجعه کرده اند که دو هزار و 939 نفر موفق به اهدای خون شدند که این میزان نسبت به مهر سال گذشته 20 درصد رشد داشته است.
مدیرکل انتقال خون استان سمنان از کسب رتبه اول این استان در کشور در ارسال خون و فرآورده های خونی به استان تهران در سال 94 خبر داد.
استان سمنان در شاخص های اهداکنندگان خون به نسبت جمعیت و همچنین با وجود 60 درصد اهداکنندگان مستمر، در شاخص میزان اهداکنندگان مستمر خون، رتبه های اول کشور را دارد.
قرار داشتن در بازه سنی 18 تا 60 سال، وزن بیش از 50 کیلوگرم و نداشتن سابقه بیماریهای قلبی و عروقی، ریوی، سکته مغزی، تشنج، دیابت قندی وابسته به انسولین، هپاتیت بی، هپاتیت سی و ... از شرایط اهدای خون سالم است.ک/3
6103