به گزارش خبرگزاری فارس از شرق استان تهران، آیینهای مختلفی در شهرستان دماوند که به «دارالمؤمنین» معروف است، برگزار شده و میشود؛ آیینهایی که هر سال با شور بیشتری برای سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همراه است.
در شهرستان دماوند، 200 هیئت مذهبی مجوزهای لازم برای فعالیت در ایام محرم را از اداره تبلیغات اسلامی این شهرستان دریافت کردهاند و بهطور میانگین، 23 شب برای ارباب بیکفن، حسین ابن علی (ع) عزاداری میکنند.
*حرکت دستههای زنجیرزنی از شب ششم
در تمام محلههای شهرهای شهرستان دماوند هر شب آیینهای عزاداری امام حسین (ع) برگزار میشود و این عزاداریها با سخنرانی، مداحی و مرثیهسرایی و سفرههای اطعام همراه است.
همچنین امسال 40 روحانی از سوی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دماوند به مناطقی که امام جماعت نداشتند، اعزام شدند تا مردم بتوانند با شرایط بهتری از ماه محرم و فرهنگی که امام حسین (ع) از خود جای گذاشتند، بهرهمند شوند.
هیئتهای مذهبی شهرستان دماوند در شبهای نخست ماه محرم به سینهزنی میپردازند و از ششم ماه محرم، دستههای عزاداری خود را به راه میاندازند و برای عرض تسلیت به سوی محلهها، امامزادهها و مکانهای مقدس همجوار خود حرکت میدهند و اوج این موضوع در روزهای تاسوعا و عاشوراست که در تمام نقاط مختلف این شهرستان شاهد برپایی عزاداریهای عظیم و پرشوری هستیم.
*تجمعهای عزاداری هزاران نفری در دماوند
همچنین در حدود 10 امامزاده شهرستان دماوند نیز در ایام ماه محرم مراسم عزاداری برگزار میشود که شاخصهای آنها امامزاده شمسالدین (ع) در محله فرامه شهر دماوند و امامزاده هاشم (ع) در منطقه مشاء است که به طور میانگین 15 شب میزبان سیل عظیم عزاداران حسینی هستند.
در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در شهرستان دماوند شاهد برپایی مراسم عزاداری گوناگونی هستیم که در این میان، شهرهای دماوند، آبسرد و کیلان شاهد تجمع عظیم عزاداران حسینی هستند.
مرکز شهر دماوند که دارای محلههایی همچون قاضی، فرامه، چالکا و درویش است و همچنین در جوارش روستاهای دشت مزار، اوره و روحافزا قرار دارد، هیئتهای مذهبی آنها با به راه انداختن دستههای سینهزنی و زنجیرزنی در سوگ شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) عزاداری میکنند و معمولاً این آیینها با تجمعهای هزارنفری عزاداران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) همراه است.
*زیارت؛ کانون بزرگترین تجمع شرق استان تهران
روز تاسوعا در شهر آبسرد، هیئتهای زنجیرزنی و سینهزنی مسجد حضرت ولیعصر (عج) در جوار امامزاده گتمیر (ع) و محله مرانک در گلزار شهدای این شهر حضور پیدا میکنند؛ همچنین در روز عاشورای حسینی نیز هیئت عزاداری مسجد حضرت ولیعصر (عج) به روستای اهران و هیئت مرانک به مزار شهدای این شهر میروند.
در شهر کیلان نیز عزاداران حسینی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی با سنتهای مختلف به عزاداری میپردازند که در روز عاشورا شاهد حضور بیش از 10 هزار نفر عزادار در جوار امامزاده عیسی (ع) روستای زیارت هستیم و بزرگترین تجمع عزاداران حسینی در شرق استان تهران رقم میخورد.
حمل نخل یکی از سنتهای قدیمی شهر کیلان محسوب میشود که بسیاری از عزاداران برای رفع حاجتهای خود با بستن نخهای سبز به آن دخیل میبندند.
انتهای پیام/67015/ق30/پ3003
∎