شناسهٔ خبر: 8595244 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اعتماد | لینک خبر

مذاكره انتخاباتي اصلاح‌طلبان

نخستين جلسه هيات رييسه شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در منزل موسوي لاري با حضور بزرگان اصلاحات برگزار شد

صاحب‌خبر -

گروه احزاب| شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان بالاخره در هفته گذشته تشكيل شد و روساي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و شوراي راهبردي انتخابات به همراه محمدرضا عارف با نظر اعضاي شوراي سياستگذاري به عنوان هيات رييسه انتخاب شدند. موفقيت اصلاح‌طلبان در يكپارچه‌سازي شوراهاي سياسي مقدمه ورود منسجم به فرآيند انتخابات بود. نخستين جلسه شوراي سياستگذاري با استقبال تمامي اعضا مواجه شد و احزابي كه به درخواست رييس دولت اصلاحات به اين تركيب اضافه شده بودند نيز حضور جدي داشتند. از ديگر سو به دليل اتمام دوران رياست علي محمد غريباني در شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و آغاز رياست حسين موسوي تبريزي در اين شورا، به نظر مي‌رسد جلسه آتي تركيب اعضاي هيات رييسه موقت تغيير كند. با اين حال بحث رياست شوراي سياستگذاري كه به نظر مي‌رسيد بدون هيچ مشكلي به محمد رضا عارف واگذار شود با اظهارات يكي از اعضا به محل بحث تبديل شد. او در مصاحبه‌اي پيش شرط رياست عارف را اعلام كانديداتوري وي و راي اعضا اعلام كرده بود كه اين مساله موجب تعجب اعضاي شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان شد، چرا كه آنها تصور مي‌كردند به دليل اجماعي كه روي عارف وجود دارد طرح چنين موضوعاتي محلي از اعراب ندارد. پس از انتشار گسترده اين سخنان، غريباني به ديدار عارف رفت و در مورد اظهارات خود توضيحاتي ارايه كرد. او همچنين در مصاحبه‌هاي بعدي تلاش كرد تا سخنان قبلي خود را اصلاح كند. با اين وجود عارف ترجيح داد در جلسه اول شوراي سياستگذاري شركت نكند چرا كه طبق تصميمات صورت پذيرفته او عضو اين شورا نبود و نمي‌خواست حضورش موجب معذوريت‌هاي احتمالي اعضا شود. با اين حال اخبار رسيده به «اعتماد» در مورد جلسه اول شوراي سياستگذاري نشان مي‌دهد در خصوص رياست عارف چالش خاصي وجود نداشته و اعضا همچنان روي رياست عارف تاكيد دارند. همچنين مصطفي تاجزاده، فعال سياسي اصلاح‌طلب كه دوران محكوميت خود را سپري مي‌كند در ملاقاتي كه با خانواده‌اش داشت ضمن ابراز خرسندي درباره رياست عارف اين موضوع را به وي تبريك گفت. با توجه به مجموعه اتفاقات هفته‌هاي گذشته به نظر مي‌رسد قطار انتخاباتي اصلاح‌طلبان روي ريل‌هايي با مشورت بزرگان اين جريان گذاشته شده حركت خود را شتاب بيشتري دهد. برگزاري نخستين جلسه هيات رييسه شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در خانه عبدالواحد موسوي‌لاري و پس از اقامه عزاي سيد الشهدا با حضور رييس دولت اصلاحات، مشي سياسي و اعتقادي اصلاح‌طلبان را بار ديگر نشان داد و اين اميدواري را براي بدنه اين جريان ايجاد كرد كه اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس آتي يكپارچه و با ليست واحد حضور خواهند داشت.

نخستين جلسه هيات رييسه در حضور خاتمي

روز گذشته غريباني كه آخرين روزهاي رياستش را سپري مي‌كند درباره آخرين وضعيت آرايش انتخاباتي اصلاح‌طلبان گفت: يكشنبه نخستين مذاكرات هيات‌رييسه سه نفره شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در منزل حجت‌الاسلام موسوي‌لاري و با حضور سيد محمد خاتمي برگزار شد. علي‌محمد غريباني در گفت‌وگو با ايلنا، با اشاره به جلسه شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات گفت: در جلسه يكشنبه بيشتر مساله استان‌ها و مشكلاتي كه در برخي استان‌ها گزارش شده بود رسيدگي و اين موضوع مطرح شد كه استان‌ها كار خود را با آيين‌نامه‌هايي كه در اختيار دارند دنبال كنند و كميته‌هاي ذي‌ربط آنها نيز فعال شود تا هرچه زود‌تر وارد جزييات انتخابات شوند. وي افزود: مطالبي در مورد شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در برخي سايت‌ها مطرح شده بود كه موجب واكنش آقاي عارف و صوفي شد. بايد بگويم اين خبر كذب و دستكاري شده و كاملا هدف‌دار بود كه نشان داد جريان‌هايي در جهت كند‌كردن كار شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان يا اختلاف‌افكني بين اصلاح‌طلبان در حركت هستند كه بايد با آنها مقابله
كرد.

اجماع صد درصدي روي رياست عارف

رييس دوره‌اي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات گفت: اعضاي شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در مورد رياست آقاي عارف بر اين شورا اجماع صددرصدي داريم و تاكنون صحبتي در مورد رياست فرد ديگري در اين شورا مطرح نشده است و بنده شخصا با آقاي عارف ديدار كرده و از نظرات ايشان استقبال مي‌كنم و براي آنها احترام قائل هستم. قبل از انتخاب رييس شورا، بايد آيين‌نامه اجرايي داخلي داشته باشيم، لذا به همين دليل انتخاب رياست شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان به بعد از تصويب آيين‌نامه موكول شده است. غريباني با اشاره به جلسه هفته گذشته شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان گفت: در نخستين جلسه اين شورا همه اعضا از ۲۱ نفر عضو شوراي هماهنگي، ۱۱ نفر عضو كميته راهبردي و پنج دبيركل خارج از شوراي هماهنگي حضور داشتند و اين جلسه در دفتر انجمن اسلامي معلمان تشكيل شد. استقبال همه اعضا از اين جلسه نشان از اهميت و جايگاه سرنوشت‌ساز شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان داشت و نشان داد همه اعضا نسبت به وحدت، انسجام و حضور فعال در انتخابات علاقه‌مندي و جديت خاصي دارند. وي افزود: انعكاس اخبار نخستين جلسه شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان نشان داد كه بدنه اصلاحات نسبت به اين تحركات خشنود است و اين قوت قلبي براي اصلاح‌طلبان خواهد بود كه قطعا در برنامه‌هاي آتي نيز تاثير خود را خواهد داشت. در جلسه اول بيشتر مباحث روي چگونگي روش‌هاي يكپارچه‌سازي انتخابات معطوف بود تا جريان اصلاحات بتواند در سرنوشت انتخابات تاثير گذاشته و تركيب مجلس را متحول كند. رييس دوره‌اي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات با بيان اينكه در جلسه اول شورا، هيات سه نفره‌اي مركب از بنده، حجت‌الاسلام موسوي لاري و آقاي عارف، هيات رييسه موقت شورا را تشكيل داديم، گفت: اين هيات سه نفره مسوول تدوين و تهيه آيين‌نامه شوراي‌عالي اصلاح‌طلبان براي انتخابات شدند كه اميدواريم در اسرع وقت اين آيين‌نامه آماده شود. وي با تاكيد براينكه ماموريت اين هيات سه نفره تهيه آيين‌نامه جامع است كه در چند روز آينده اين امر صورت خواهد گرفت، گفت: يكشنبه‌شب نخستين مذاكرات سه‌جانبه اين هيات سه نفره در منزل حجت‌الاسلام موسوي‌لاري و با حضور رييس دولت اصلاحات برگزار شد.غريباني خاطرنشان كرد: فكر مي‌كنم جلسه شورا و بررسي آيين‌نامه آن پس از تعطيلات تاسوعا و عاشوراي حسيني باشد.

 

همراهي 100درصدي اعتماد ملي با شوراي عالي سياستگذاري

رسول منتجب‌‌نيا ٭

تشكيل شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان به پيشنهاد شوراي هماهنگي بود و خوشبختانه مورد تاييد آقاي خاتمي هم قرار گرفت. در شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات دبيران كل 21 حزب اصلاح‌طلب حضور دارند كه از حزب اعتماد ملي نيز به دليل شرايط فعلي دبيركل محترم، من به عنوان قائم‌مقام دبيركل در جلسات شركت مي‌كنم. بنابراين حزب اعتماد ملي نيز جزو پيشنهاد‌دهندگان اين طرح بوده است. با توجه به مقدمه فوق، امروز حزب اعتماد ملي هم كاملا همسو با شوراي عالي سياستگذاري حركت مي‌كند تا انسجام و اتحاد هرچه بيشتر اصلاح‌طلبان حاصل شود. البته ممكن است مكانيسم جديد نيز مطلق و صد درصد مطلوب نباشد اما براي ايجاد وحدت و پيشگيري از اختلاف نظر تشخيص جمعي اصلاح‌طلبان اين بود كه چنين شورايي تشكيل شود و امور انتخابات را با وحدت و انسجام بيشتري جلو ببرد. در گذشته تلقي ما اين بود كه مكانيسم شوراي راهبردي محل اختلاف نظر مي‌شود چرا كه به نوعي موازي‌كاري مي‌كرد اما در مكانيسم جديد و با حضور چهره‌هاي برجسته حزبي و غيرحزبي آن دغدغه و نگراني نيز برطرف شده است. امروز شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان مي‌تواند جلوي هرگونه موازي‌كاري و مواضع اختلاف برانگيز را بگيرد و همه افكار و سليقه‌هاي مختلف درون جريان اصلاحات را به وحدت و انسجام دعوت كند. حزب اعتماد ملي نيز به سهم خود در زمينه حفظ انسجام و رفع اختلاف نظرها نقش بسيار موثري داشته است كه به اين نقش خود ادامه مي‌دهد تا اختلاف نظرها به كمترين ميزان ممكن برسد. اعتماد ملي بسيار نگران اختلاف و تفرقه بود و با تلاش‌هايي كه انجام شد با همراهي همه اصلاح‌طلبان توانستيم به اين مهم دست يابيم كه همه حول يك محور و زير يك سقف جمع شويم. موضع حزب اعتماد ملي درباره نقش آقاي عارف در جبهه اصلاحات بسيار شفاف است. ما نه تنها از رياست عارف در شوراي عالي سياستگذاري حمايت مي‌كنيم كه براي رياست شوراي عالي ايشان را شايسته‌ترين فرد مي‌دانيم. از طرفي براي سرليستي تهران در انتخابات نيز معتقديم ايشان بايد سرليست اصلاح‌طلبان باشند. در نهايت هم براي رياست مجلس آتي آقاي عارف را شايسته و لايق مي‌دانيم. ٭ قائم‌مقام حزب اعتماد ملي

 

همكاري حزب اعتدال و توسعه با اصلاح‌طلبان در ارايه ليست

غلامعلي دهقان٭

در شرايط كنوني عناصر سياسي همفكر و هم راستا بيش از گذشته بايد به يكديگر نزديك شوند چرا كه براي حل بحران‌هاي امروز، كشور نياز به همكاري و اتحاد نيروهاي سياسي معتدل و اصلاح‌طلب دارد. بر اين اساس در حزب اعتدال و توسعه از تعامل با جريان اصلاحات و همچنين معتدلين اصولگرا استقبال مي‌كنيم. نخستين جلسه شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در مجموع از سوي اركان حزب اعتدال و توسعه مثبت ارزيابي شد و ما ادامه اين جلسات را به نفع جريان اعتدالي كشور مي‌دانيم. واقعيت اين است كه در شرايط فعلي ائتلافي شكل گرفته كه هر چند نانوشته است اما عملا وجود دارد. اين ائتلاف شامل اعتداليون، معتدلين اصولگرا و اصلاح‌طلبان است و به خوبي در بين اين جريان‌ها در حال پيگيري و توافق است. ما تلاش خواهيم كرد كه هم‌پوشاني قابل توجهي با مجموعه شوراي عالي سياستگذاري در تعيين ليست‌هاي انتخاباتي داشته باشيم. اتحاد اصلاح‌طلبان و اعتداليون به نفع هر دو جريان سياسي كشور خواهد بود. مجلسي با اكثريت نيروهاي معتدل و اصلاح‌طلب مي‌تواند به دولت در پيشبرد برنامه‌هاي خود كمك كند و با عمل به وظايف و مسووليت‌هاي خود راه را براي حل بحران‌هاي كشور هموار خواهد كرد. بر اين اساس ما تلاش مي‌كنيم تا با وحدت حداكثري به توافق نهايي برسيم. قطعا حضور نماينده حزب اعتدال و توسعه در جلسه مشترك شوراي راهبردي تشكل‌هاي شوراي هماهنگي و احزاب مسوول به غير از حزب اعتدال و توسعه در يك چارچوب تشكيلاتي بوده است و حضور نماينده حزب اعتدال و توسعه با اطلاع و رضايت مسوولان عاليرتبه حزب شكل گرفته است. امروز شرايط عمومي كشور با جريان اعتدال و اصلاحات همراه است. اميدواريم كه با انسجام و اتحادي كه بين اصلاح‌طلبان و معتدلين پيش مي‌آيد و با همكاري با معتدلين اصولگرا براي حضور آنان در مجلس دهم كه منافاتي با اهداف ما ندارد، شاهد شكل‌گيري مجلسي كارآمد باشيم. البته موضوع احراز صلاحيت‌هاي شوراي نگهبان در شكل‌گيري مجلس آينده تاثير زيادي خواهد داشت.

٭ سخنگوي حزب اعتدال و توسعه

نظر شما