شناسهٔ خبر: 8411832 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

وجود ۱۰۸ اماکن مذهبی در کردستان

گروه اجتماعی: مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان کردستان از وجود ۱۰۸ اماکن مذهبی در استان کردستان خبرداد.

صاحب‌خبر -

سلمان روحی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، از وجود 108 اماکن مذهبی در استان کردستان خبرداد و اظهارکرد: از این تعداد اماکن مذهبی 47 مورد مربوط به بقعه امامزادگان، 41 مورد آرامگاه و 16 مورد را زیارتگاه‌های مذهبی، قدمگاه و مسجد با کارکرد زیارتی تشکیل می‌دهد.
وی در شهرستان سنندج تعداد 16 بقاع و مکان مذهبی متبرک وجود دارد و قروه با 21 مورد بیشترین تعداد را دارد، سقز 19 مورد، بیجار 14 مورد، مریوان 13 مورد، بانه 12 مورد، در کامیاران و دیواندره هر کدام چهار مورد و دهگلان و سروآباد به ترتیب سه و دو مورد بقاع متبرک وجود دارد.

روحی با اشاره به برنامه‌های این اداره در استای فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر تبدیل کردن بقاع متبرکه به قطب فرهنگی افزود: ایجاد مکان‌های استقرار زائران در اطراف امامزادگان، نصب گنبد، گلدسته و ضریح برای امامزادگان شاخص استان، ایجاد مرکز رفاهی و تجاری در اطراف امامزادگان، جاده‌سازی و تسطیح مرکز امامزادگان، برگزاری نمایشگاه فرهنگی وهنری، ایجاد عناصر اسلامی در اطراف بقاع، حسینیه و مساجد از جمله اقدامات اداره اوقاف استان دراین راستا است.

وی با اشاره به اینکه استفاده از نیروهای مجرب خادم، هیئت امنا و امام جماعت در بقاع متبرکه از جمله اقدامات مؤثر در جذب مردم به سمت بقاع بوده است، بیان کرد: همکاری با مدارس و دانشگاه برای بازدیدهای علمی در بقاع متبرکه، برگزاری همایش‌های علمی برای معرفی امامزادگان، همکاری کامل با نهادها و ارگان‌های دولتی، برگزاری مراسمات مداحی، مولودخوانی و محافل قرآن، نصب تابلو مکان نما برای بقاع متبرکه و مساجد، تفریش نمودن بقاع، برگزاری کلاس‌های حفظ قرآن از دیگر اقدامات این اداره برای تبدیل کردن بقاع متبرکه استان به قطب فرهنگی بوده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان  از راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی در سطح بقاع متبرکه خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر 16 کانون فرهنگی و هنری در بقاع متبرکه استان وجود دارد. 

وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های فرهنگی در سطح بقاع متبرکه عنوان کرد: اجرای طرح آرامش بهاری، سوگواره یاس نبوی، ویژ برنامه ولادت حضرت زهرا(س)، وفات حضرت زینب(س)، اجرای طرح نشاط معنوی، برگزاری همایش بصیرت عاشورایی، مراسمات عزاداری و ... از برنامه‌های فرهنگی اجرا شده در سطح بقاع متبرکه استان می‌باشد.


وجود 9 قرآن تاریخی در سنندج
روحی با اشاره به وجود 9 قرآنی تاریخی در سطح استان ادامه داد: قرآن‌های تاریخی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان کردستان است و نزد مردم منطقه این قرآن‌ها هم از جایگاه بالایی برخوردارند و هم موجب آبرو و اعتبار مردم این منطقه شده است.

وی قرآن تاریخی نگل، مولان‌آباد، هفتاش، کانی مشکان را از جمله قرآن‌های تاریخی استان دانست و افزود: ثبت ملی قرآن‌های تاریخی موجود در استان وظیفه و کاری است که باید دنبال شود تا علاوه بر نمایش و معرفی این کتب ارزشمند شرایط حفظ امنیت و حراست از آنها نیز ارتقا یابد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کردستان عنوان کرد: قرآن تاریخی نگل، هاجره خاتون، سید جلال‌الدین، پیرشالیار، مسجد جامع، امامزادگان پیرتاج، حمزه عرب از مشهورترین اماکن مذهبی استان هستند.

وی در پایان با اشاره به افزیش 20 درصد زائران در استان یادآور شد: طبیعت استان، وجود بازارها و مراکز تجاری در کنار امامزاده‌ها فرصتی برای تبدیل این اماکن به قطب فرهنگی ایجاد کرده است.