شناسهٔ خبر: 8391608 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جمع علمای لاهور:

ضرورت تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی/ حقایق سوریه و یمن را از خود آنان جویا شوید

لاهور - ایرنا - دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جمع شخصیت ها و علمای اهل سنت و شیعه لاهور پاکستان، بار دیگر پیشنهاد مهم این مجمع جهانی را مبنی بر تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی با هدف پایان دادن به مشکلات جهان اسلام مطرح و خواستار توجه جدی به این پیشنهاد شد.

صاحب‌خبر -

آیت الله محسن اراکی که به پاکستان سفر کرده است، شب گذشته با حضور در سمینار 'اتحاد امت اسلامی' در لاهور با بیان اینکه ساماندهی امت واحده ممکن است، اظهار داشت: پیشنهاد مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای پایان دادن به مصائب و مشکلات جهان اسلام این است که اتحادیه ای بین کشورهای اسلامی نظیر آنچه میان کشور های اروپایی شکل گرفته، ایجاد شود.
وی افزود: اگر فقط در ابتدا پنج کشور اسلامی این اتحادیه را ایجاد کنند به تدریج سایر کشور های اسلامی نیز به آن خواهند پیوست.
وی افزود: چرا باید نیروی مسلمانان هزینه کشتن خود آنها شود؟ چرا باید اقتصاد و ثروت مسلمانان خرج آباد کردن کشور های غربی شود؟ چرا وقتی بسیاری از کشورهای اسلامی فقیر هستند سرمایه های ما در کشور های غربی خرج می شود؟ اگر این اتحادیه شکل بگیرد این مسایل حل خواهد شد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز امیدواری کرد علمای حاضر در این نشست موضوع ایجاد اتحادیه کشور های اسلامی را دنبال کنند و آن را به یک طرح تبدیل کنند تا به تدریج بتوان یک مطالبه عمومی در کشورهای اسلامی درمورد وحدت به وجود بیاید و تمام مطالبه مردم حول تشکیل اتحادیه کشور های اسلامی متمرکز شود.
آیت الله اراکی اظهار داشت: موضوع وجوب وحدت در جامعه اسلامی از اهم فرایض است و در این موضوع جای هیچ شک و تردیدی نیست.
وی با بیان اینکه موضوع اتحاد امت از اهم فرایض است، افزود: علاوه بر قرآن کریم در سنت رسول اکرم (ص) امر به اتحاد و نهی از تفرقه وجود دارد.
آیت الله اراکی در ادامه با اشاره به بخش های مختلف فعال در یک نظام اسلامی، نظیر بخش های سیاسی، اقتصای و فرهنگی اظهار داشت: ما در بخش های مختلف نظام های اسلامی نظیر نظام اقتصادی، نظام سیاسی و نظام فرهنگی تقریبا هیچ اختلافی بین شیعه و اهل سنت نداریم و در زمینه ها همواره اتفاق نظر وجود داشته است بنابراین می توانیم از همین نقطه شروع کنیم و به وحدت برسیم.
وی افزود: برای نمونه در زمینه دیدگاه های سیاسی در نظام های اسلامی هیچ اختلافی بین علمای شیعه و اهل سنت وجود ندارد و می توان گفت که در نظام سیاسی می توانیم بین کلیه مذاهب اسلامی به یک وحدت نظر برسیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: در نظام اقتصادی نیز اختلاف چندانی میان اهل سنت و تشیع وجود ندارد.
آیت الله اراکی تاکید کرد: در اسلام اجتماعی که برای تشکیل امت واحده به آن نیاز داریم هیچ اختلافی بین مردم وجود ندارد. در اسلام فردی و احکام فردی نیز اختلاف چندانی وجود ندارد البته اختلاف نظر هایی جزئی وجود دارد که با گفت و گو قابل حل است.

** مسایل سوریه و یمن را باید از زبان سوری ها و یمنی ها شنید نه غربی ها
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بخشی دیگر از سخنانش در این سمینار، با اشاره به مساله سوریه و یمن، خطالب به علما و شخصیت های پاکستانی اظهار داشت: شما باید مسایل سوریه و یمن را از علمای یمن و سوریه جویا شوید تا ببینید حقیقت چیست. شما نباید اخبار را از رسانه هایی که تحت تاثیر غرب هستند دریافت کنید.
وی افزود: رسانه های غربی تلاش می کنند که از هر اتفاقی در جهان اسلام به جنگ شیعه و سنی تعبیر کنند در حالیکه چنین نیست.
آیت الله اراکی اظهار داشت: جنگ در سوریه جنگ اسراییل و آمریکا علیه محور مقاومت اسلامی و چون سوریه از مقاومت اسلامی حمایت می کند، بنابراین به این کشور حمله کرده اند.
وی خطاب به علمای پاکستان افزود: پیشنهاد می کنم برخی از علمای سوریه را دعوت کنید تا از نزدیک وضعیت این کشور را برای شما بازگو کنند.
آیت الله اراکی اظهار داشت: در یمن نیز وضعیت به همین شکل است آن چیزی که امروز در رسانه های غربی درباره یمن ذکر می شود واقعیت ندارد باید با علمای آنها بنشینید و حقایق را از آنها بشنوید.
آساق**1723