شناسهٔ خبر: 8383472 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

حادثه منا

شناسایی اجساد مفقودی فاجعه منا در سردخانه جدید

صاحب‌خبر -




رئیس سازمان حج و زیارت از شناسایی اجساد مفقودی در سردخانه جدیدی در جده خبر داد. سعید اوحدی در گفت‌و‌گو با «ایران» گفت: در یکی از سردخانه‌های عربستان تعداد 100تن از اجساد فاجعه منا وجود دارد که قرار است کار تجسس 67 تن از اجساد مفقودی منا در آنجا ادامه پیدا کند. وی درباره زمان پایان کار تیم تفحص فاجعه منا افزود: فعلاً نمی‌توان زمان دقیقی را مشخص کرد اما ظرف امروز و فردا وضعیت تعداد دیگری از زائران مفقودی مشخص می‌شود. اوحدی در ادامه درباره احتمال وجود اجساد مفقودی دربین پیکر زائرانی که از سوی سعودی‌ها دفن شده‌اند اظهار داشت: هیچ چیزی تا آخرین لحظه تفحص مشخص نیست اما ما همچنان پیگیر روشن شدن وضعیت زائران مفقودی هستیم. البته تاکنون سعودی‌ها اجازه ورود به سردخانه جده را نداده بودند به همین دلیل نتوانستیم اجساد آنجا را شناسایی کنیم.
بیمارستان‌های ایران در مکه و مدینه تعطیل می‌شوند
مدیرعملیات پزشکی حج گفت: بیمارستان‌های هلال احمر ایران در مکه و مدینه به ترتیب بیستم و بیست و پنجم مهرماه به فعالیت خود پایان خواهند داد. پیرحسین کولیوند افزود: این تصمیم با توجه به خروج آخرین کاروان‌های زائران ایرانی از مکه مکرمه و مدینه منوره اتخاذ شده است.
پیگیروضعیت مفقودان هستیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با بیان اینکه وضعیت مفقودان فاجعه منا را در حوزه‌های پزشکی و تشخیص هویت پیگیری می‌کنیم، گفت: در زمینه بیماری کرونا نمی‌توان به آمارهای عربستان استناد کرد. بنابراین پیشگیری از ورود کرونا به کشور شرط عقل است. دکتر سیدحسن هاشمی درباره آخرین وضعیت مفقودان فاجعه منا با بیان اینکه سازمان حج و زیارت آخرین وضعیت مفقودان را اعلام می‌کند، گفت: بهتر است فقط یک منبع در این مورد اظهارنظر کند تا برای بازماندگان هم مشکلی پیش نیاید. بنابراین آنچه را که رئیس سازمان حج و زیارت اعلام می‌کند، همان آمار اصلی و قابل استناد است. وی درباره چگونگی پیگیری‌های وزارت بهداشت درباره وضعیت مفقودان گفت: کار اصلی درباره شناسایی و انتقال اجساد جان‌باختگان بر عهده وزارت بهداشت عربستان است. بنابراین متقابلاً کار در اینجا هم در این باره برعهده ماست که با هماهنگی با سازمان حج و زیارت و پزشکی قانونی بخش عمده آن انجام شد و کارهای باقیمانده نیز به همین صورت انجام می‌شود. هاشمی با اشاره به اخباری مبنی بر دفن برخی جان‌باختگان ایرانی در عربستان گفت: در آنجا نیز کار برای تشخیص هویت با حوزه پزشکی است، در عربستان از بخشی از بدن یعنی از موی سر و ناخن کسانی که دفن کردند، نمونه‌برداری کردند و از آنها اثر انگشت دارند البته ممکن است اثر انگشت خیلی مؤثر واقع نشود اما از دو طریق یکی نمونه‌برداری از پیکرها و همچنین استفاده از نمونه‌برداری بستگان کسانی که احتمال داده می‌شود دفن شده باشند، می‌توان بعد از یک دوره یک الی دو ماهه به نتیجه رسید، بنابراین این بخش هم به حوزه بهداشت و درمان مربوط می‌شود، اما سایر موارد مربوط به ما نیست و سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه باید آنها را پیگیری کنند.