شناسهٔ خبر: 8351304 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

گزارش فارس از آئین افتتاحیه مهر تا مهر ارکستر سمفونیک

ارکستر سمفونیک «روز غم» را برای فاجعه منا نواخت/ اجرای «کارمینا برونو» توسط 210 هنرمند

ارکستر سمفونیک تهران همزمان با آغاز فصل هنری خود، نسبت به فاجعه منا واکنش نشان داد و قطعه‌ای را به همین مناسبت نواخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، شب گذشته هنرمندان در پی حادثه غم‌انگیز «منا» گردهم می‌آمدند و آئین افتتاحیه مهر تا مهر ارکستر سمفونیک تهران با محوریت این موضوع برگزار شد.

در سالن‌های جمعی تالار وحدت نیز آثار تجسمی که با این موضوع آفریده شده به نمایش در آمد. در حین اجرا نیز محمد جواد فریدزاده پژوهشگر حوزه فلسفه به نمایندگی از صنوف مختلف بیانیه‌ای را قرائت کرد.

بعد از صحبت های فریدزاده بود که علی رهبری مدیر هنری و رهبر ارکستر سمفونیک تهران روی صحنه آمد و خطاب به حاضران در تالار گفت: برنامه امشب را با قطعه «روز غم» اثر بهزاد عبدی شروع می کنیم و از شما می خواهم بعد از پایان قطعه از تشویق خودداری کنید.

رهبر ارکستر سمفونیک تهران پس از اجرای قطعه «پرنده آتشین» اثر ایگو استراوینسکی نیز گفت: ارکستر نباید برای مردم دست بزند. در همه جای دنیا رسم بر این است که مردم برای ارکستر دست می‌زنند. این بچه‌ها تمام هفته زحمت کشیده‌اند. باید به هم نزدیک شویم. نباید در مملکت خودم دلخور از صحنه بیرون بروم.

ارکستر سمفونیک تهران بعد از اجرای قطعه «پرنده آتشین» در بخش دوم کنسرت که با یک استراحت کوتاه همراه بود، با حضور گروه کر متشکل از گروه کر ارکستر، گروه کر شهر تهران و گروه کر کودکان آموزشگاه موسیقی پارت قطعه جاودانه «کارمینا برونو» اثر کارل اُرف را اجرا کردند که حضور یک گروه 210 نفره از نوازندگان و اعضای کر شکل و شمایل متفاوتی به اجرا بخشیده بود.

بعد از اتمام این کنسرت علی رهبری گفت: بچه‌ها نسبت به قبل اجرای بهتری ارائه دادند. شما امروز شاهد هنرنمایی 210 هنرمند جوان ایرانی هستید که برای این اجرا زحمت زیادی کشیده‌اند. البته نباید از زحمات بخش اداری که پا به پای من برای این اجرا زحمت کشیدند گذشت. بخش اداری به خاطر نامش دید منفی در پی آن دارد، اما واقعاً اینطور نیست و آن‌ها واقعاً کمک زیادی کردند.

رهبری ادامه داد: دو خبر خوب هم برای شما دارم، اسفندماه که به ایران آمدم همه فکر می‌کردند من آمده‌ام ارکستر را عوض کنم، اما من در سرم چیز دیگری داشتم و دنبال ارکستری بودم که اهل کار باشد. همه ما در این گروه مثل هم هستیم و هیچکس با دیگر فرقی ندارد. ما در ارکستر معلم زیاد داریم که هریک شاگرد دیگری بوده است. ما امشب دو نوازنده تازه در گروه داریم که اولین نفر آن مازیار ظهیرالدینی است و دیگری حسین سمیعیان. هر دو این افراد تدریس می‌کنند و کنسرت مایستر ما هستند. در واقع امشب ما سه نفر کنسرت مایستر داشتیم.

وی افزود: البته امروز میزبان یک چهره دیگر هستیم که معلم معلم همه معلم‌هاست، او معلم من بوده است. رهبری بعد از پایان سخنرانی‌اش مصطفی کمال پورتراب را معرفی کرده و از مردم خواست تا او را تشویق کنند. مردم ایستاده این استاد موسیقی را به مدت چند دقیقه تشویق کردند.

انتهای پیام/