شناسهٔ خبر: 8320710 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

روزنامه الدیار گزارش داد:

اسرار نقض حریم هوایی ترکیه توسط جنگنده های روسی

جنگنده های سوخوی بسیار پیشرفته روسی به عمد حریم هوایی ترکیه را نقض کردند تا اطلاعات و تصاویری را از ترکیه به دست آورند و موفق به انجام این کار نیز شدند.

صاحب‌خبر -

روسیه بنابر چندین دلیل و به عمد جنگنده های پیشرفته خود را بر فراز حریم هوایی ترکیه به پرواز درآورد و حریم هوایی این کشور را نه به شکل تصادفی بلکه به عمد نقض کرد.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران،روزنامه لبنانی الدیار نوشت:طی روزهای گذشته دو جنگنده روسی دو بار حریم هوایی ترکیه را نقض کردند. دو جنگنده از نوع«سوخوی35 اس»که بسیار پیشرفته و قوی تر از جنگنده های«اف 15»و«اف 16»هستند که به لحاظ سرعت،قدرت مانور دادن،قدرت رادار و برد موشک هایی که از هر جنگنده به جنگنده دیگر شلیک می شود بالاتر و قوی تر هستند،این در حالی است که جنگنده های ترکیه فقط می توانند با موشک های خود هواپیماهای دشمن را حداکثر در 100 کیلومتری هدف قرار دهند.و اما رازهای نقض حریم هوایی ترکیه توسط روسیه چه هستند؟

1-روسیه می خواهد موج های رادارهای ترکیه را بداند.هواپیماهای سوخوی سیستم هایی دارند که می توانند موج های رادارها را دریافت کنند و توانستند این کار را بکنند. روسیه همچنین توانست موج های رادارهایی که هواپیماهای ترکیه استفاده می کنند را کشف کند.

2- این کشف موج های رادارهای هوایی ترکیه این مساله را برای هواپیماهای روسی تسهیل می کند که در صورت وقوع هر گونه جنگی، از طریق ایجاد اختلال در این موج های رادارهای ترکیه که روسیه از قبل آنها را کشف کرده،برتری خود را تحمیل کنند.

3-روسیه به عمد جنگنده های خود را وارد حریم هوایی ترکیه کرد تا به این کشور بگوید مناطق حایلی در سوریه بر اساس خواسته ترکیه به وجود نمی آید بلکه بر عکس این هواپیماهای روسی هستند که وارد حریم هوایی ترکیه می شوند و هواپیماهای ترکیه نیستند که پرواز ممنوع را علیه هواپیماهای سوریه و روسیه برای ایجاد منطقه امن و منطقه حایل تحمیل می کنند.

4-هواپیماهای روسی به طور تصادفی وارد حریم هوایی ترکیه نشدند زیرا به عمد وارد شدند و خواستند که جبهه ترکیه و سلاح ها،موشک ها و پایگاه هایی هوایی که دارد را شناسایی و از آنها تصویربرداری کنند و این کار را نیز کردند. هواپیماهای روسی پس از تصویربرداری به سوریه برگشتند.

5-روسیه می خواست که به ارودغان رئیس جمهوری ترکیه پیام بدهد مبنی بر اینکه اعتراض آنکارا به دخالت نظامی در سوریه هیچ ارزشی ندارد و حمله کلامی به روسیه فایده ای ندارد که هیچ بلکه به ضرر ترکیه تمام می شود و به جنگ هوایی ترکیه و روسیه منتهی می شود و طبیعتا ترکیه تنها نیست بکله پیمان ناتو نیز به این کشور کمک خواهد کرد اما روسیه می خواهد ناتو را نیز کاملا به چالش بکشاند زیرا روسیه به خوبی می داند که ناتو وارد جنگ هسته ای نمی شود و در عرصه سلاح های کلاسیک نیز روسیه با سیستم های موشکی زمین به هوایی که دارد می تواند هر گونه هواپیمای آمریکایی مانند شبح را بر فراز اراضی سوریه سرنگون کند.

روسیه می خواهد به ترکیه پیام دیگری بدهد زیرا روابط اقتصادی میان این دو کشور که در عرصه تبادل تجاری ده ها میلیارد دلار است را ترکیه از دست می دهد اگر همچنان به حمایت از تشکیلات موسوم به «جیش الفتح»، و گروهک های«جیش الاسلام» و «جبهه النصره»که همپیمانان ترکیه،قطر و عربستان سعودی هستند و از این کشورها از طریق ترکیه سلاح به دست می آورند،ادامه دهد.

6-پوتین می خواهد اردوغان را با تبدیلش به رهبری عادی که به وی تعدی شده در تنگنا قرار دهد.جنگنده های روسی حریم هوایی ترکیه را پس از آن نقض کردند که اردوغان یک تاز بود و در برابر آمریکا و اروپا ایستاد این در حالی است که به دلیل سرسختی پوتین نمی تواند رو در روی روسیه بایستد و با این کار پوتین به او می گوید که من رهبر آسیا از چین تا ترکیه هستم و این کوچک کردن زیاد اردوغان است که هواپیماهای روسی دو بار حریم هوایی ترکیه را نقض کردند و ترکیه هیچ کاری نتوانست بکند.

7-ترکیه اعلام کرد که قواعد درگیری را تغییر می دهد و این یعنی هر گونه هواپیمایی که حریم هوایی اش را نقض کند،سرنگون می کند این در حالی است که خلبانان روس هنگامی که جنگنده های روسی جلوی آنها را گرفتند، توانستند بر هواپیماهای ترک غلبه کرده و رادارهای شلیک موشک را فعال کردند و این یعنی جنگنده های روسی اگر می خواستند جنگنده های ترکیه را سرنگون کنند به راحتی می توانستند این کار را بکنند.