شناسهٔ خبر: 8125404 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

سعودي خبر وزارت بهداشت خود مبني بر 4173 کشته در منا را از سايت حذف کرد

سانسور اعتراف

صاحب‌خبر -

معاون وزير بهداشت عربستان روز گذشته در مطلبي که در سايت اطلاع رساني اين وزارتخانه قرار گرفت تعداد جان‌باختگان فاجعه منا را 4173 نفر اعلام کرد . خبري که ساعتي بعد از روي سايت اين وزارتخانه حذف شد و آن طور که بي بي سي گزارش داد مقام هاي عربستاني با حذف اين خبر اعلام کردند اين آمار درست نبوده و آمار 769 کشته درست مي باشد. مقا م‌هاي عربستاني طي چند روز گذشته تعداد جان‌باختگان اين فاجعه را 769 نفر اعلام و بر اين آمار تاکيد کرده اند؛ اين در حالي است که ارائه اين آمار واکنش ها و اعتراض هاي بسياري را برانگيخت .از جمله يک مقام نيجريه اي با انتقاد از اين آمار ارائه شده تعداد جان‌باختگان را خيلي بيشتر از اين اعلام کرده بود . سعيد اوحدي رئيس سازمان حج و زيارت کشورمان پيشتر تعداد کشته شدگان نيجريه اي را 600 نفر اعلام کرده بود. حتي برخي آمار غير رسمي از تعداد 4700 کشته در اين فاجعه خبر مي دهند.برخي تحليل گران معتقدند عربستان سعي دارد با ارائه آمار کم از اين فاجعه ابعاد بي کفايتي خود را پنهان کند . به گزارش ايسنا حمد بن محمد الضويلع، معاون وزير بهداشت عربستان سعودي صبح سه شنبه درخبري که تارنماي وزارت بهداشت عربستان آن را منتشر کرده است، از دريافت عکس 4173 تن از حاجياني خبر داد که روز پنجشنبه در فاجعه منا، جان خود را از دست دادند.به گزارش العالم، اتاق عمليات وزارت بهداشت سعودي، علت اين فاجعه را گرماي شديد هوا و دچار شدن حجاج به حالت خفگي به سبب هل دادنِ يکديگر اعلام کرد! بر پايه اين گزارش، آمارهاي اوليۀ اعلام شده از جان باختنِ 769 نفر خبر داده بودند، اما به استناد پيکرهايي که تا دوشنبه شب به وزارت بهداشت عربستان تحويل داده شده است، شمارجان باختگان به 4173 رسيد.وزارت بهداشت عربستان تاکيد کرد که تنها مرجع رسميِ اعلام اسامي جان باختگان خواهد بود. گزارش بي‌بي سي نيز حاکي است وزارت بهداشت عربستان ساعاتي بعد اين خبر را از پايگاه اطلاع رساني خود حذف و اعلام کرد که اين خبر درست نبوده است.

کشته‌شدگان ايراني به 239 نفر رسيد

 همچنين رئيس سازمان حج و زيارت شمار قربانيان ايراني فاجعه مکه را 239 نفر اعلام کرد و گفت: با توجه به سرعت يافتن روند شناسايي اجساد در سردخانه مکه، از تعداد مفقودان ايراني نيز کاسته شده و به 241 نفر رسيده است که عمليات انتقال آنها از سه شنبه شب يا چهارشنبه  پس از صدور مجوز عربستان آغاز مي‌شود سعيد اوحدي با اشاره به انتقال 14 مجروح ايراني به کشور و پيگيري درمان آن‌ها افزود: 16 نفر از مجروحان ايراني همچنان در بيمارستان‌هاي مکه تحت درمان هستند و امکان انتقال آنها با توجه به شرايط جسمي که دارند، فعلا وجود ندارد. در همين زمينه وزير بهداشت که سرپرستي هيئت ايراني اعزامي به مکه را عهده دار است با حضور در يکي از بيمارستان‌هاي مکه ضمن عيادت از بيماران و مصدومان ايراني بستري در اين بيمارستان از نزديک در جريان روند درمان اين بيماران قرار گرفت. به گفته سيد حسن هاشمي وضعيت عمومي مجروحان و بيماران بستري رضايت بخش است. اوحدي درباره روند شناسايي اجساد در سردخانه مکه، نيزاظهار کرد: تريلي‌هاي جديدي وارد سردخانه مکه شده و اجساد را تخليه کرده‌اند که روند شناسايي آنها ادامه دارد. به ميزاني که اجساد زائران کشورهاي ديگر را براي دفن از سردخانه خارج کنند و اجساد ايراني را به ما تحويل دهند، تريلي‌هاي ديگر امکان تخليه اجساد خود را در آن سردخانه پيدا مي‌کنند. علاوه بر اين دبير کل جمعيت هلال احمر نيزگفت: بعد از همه جست‌وجوهاي 10 گروه از همه مراکز درماني شهر مکه و با کمک تيم‌هايي از وزارت خارجه که به شهرهاي طائف و جده رفتند و تمام مراکز حتي بخش خصوصي را سرکشي کردند، سه شنبه به جايي رسيده‌ايم که تقريبا پيداکردن عزيزان به صورت زنده خيلي جاي اميدواري ندارد. به گزارش ميزان احمدي با بيان اين که تمام تلاش‌ها براي سرکشي به سردخانه‌ها ادامه دارد، در خصوص نحوه انتقال اجساد به کشور به عدم همکاري عربستان براي صدور مجوزهاي لازم اشاره و اظهار کرد: انتقال پيکر کشته‌شدگاني که هويتشان به صورت قطعي مشخص و توسط مقامات سعودي نيز تاييد شده است، نياز به مجوز پرواز از جده به ايران دارد که همه همکاران در اين زمينه در حال تلاش هستند. وي ادامه داد:‌ مجوز دوم نيز مربوط به هواپيمايي است که ما بايد اعزام کنيم. تا اين لحظه هواپيماي «کارگو 740» متعلق به ايران‌اير آماده رفتن شده بود اما سعودي‌ها اجازه ندادند و مي‌گويند که بايد هواپيماي کوچک‌تري بفرستيد. ما به دنبال اين هستيم که مجوز پرواز را بگيريم و هواپيماي مناسب را به جده اعزام کنيم.

پيام جدي ايران به عربستان براي تعيين تکليف مفقودان فاجعه منا

معاون عربي و آفريقاي وزير امور خارجه گفت: قويا به مقامات عربستان پيام داديم تا يکايک مفقودان ما تعيين تکليف نشوند و به ايران بازنگردند جمهوري اسلامي ايران با جديت موضوع مفقودان را پيگيري مي‌کند و تماس‌هاي ديپلماتيک براي اين منظور جريان دارد.به گزارش ايسنا، حسين اميرعبداللهيان افزود: برخي از کشورها با مقامات عربستان توافق کرده‌اند که جان‌باختگان آنها در مکه مکرمه دفن شوند اما جمهوري اسلامي ايران نه تاکنون درخواستي را از خانواده‌ها در اين باره داشته است نه به مصلحت مي‌دانيم که چنين اجازه‌اي به عربستان داده شود زيرا تعيين سرنوشت مفقودان باقيمانده براي ما مهم است و قطعا براي خانواده‌هاي آنها هم مهم است که پيکرهاي جان باختگان آنها به ايران منتقل شود.وي با اشاره به تلاش‌هاي جمهوري اسلامي ايران براي تعيين وضعيت مفقودين حادثه منا و اهميت اين موضوع براي کشور اظهار کرد: در اين راستا تمامي تلاش‌هاي ديپلماتيک براي تسريع روند جريان دارد.

تکذيب شايعه ريزش سقف در مسجدالحرام

خبر ديگر اين که سازمان حج و زيارت خبر منتشرشده مبني بر ريزش سقف مسعي در مسجدالحرام را تکذيب کردبه گزارش ايسنا، دوشنبه شب در فاصله زماني ميان اقامه نماز مغرب و عشاء صداي عجيب و مهيبي در فضاي مسجدالحرام طنين‌انداز شد که موجي از وحشت را ميان زائران ايجاد کرد.بر اساس اعلام شاهدان ،مدتي پس از شنيدن اين صداي عجيب فضاي مسجدالحرام عادي شد براساس گزارش پايگاه اطلاع‌رساني سازمان حج، منبع توليد اين صداي مهيب و عجيب نامعلوم مانده است.سازمان حج و زيارت اعلام کرده است؛ در اين رخداد گزارشي از آسيب و جراحت زائران ايراني و زائران ديگر کشورها به دست نرسيده است.سازمان حج و زيارت همچنين شايعه ريزش سقف مسعي مسجدالحرام را که در فضاي مجازي منتشر شده بود تکذيب کرد.

برچسب‌ها: