شناسهٔ خبر: 8085906 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

آمار کشته شدگان کلی فاجعه‌ منا بیش از آمار فعلی است

وزیر کشور گفت: ۲۹۵ نفر هنوز به کاروان های خود بازنگشته اند و ۴۵ نفر نیز مجروح هستند که تعدادی از آنها، امروز از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبربه نقل از خبرگزاری صدا وسیما، وزیر کشور تأکید کرد: برخی مسئولان ذیرربط عربستان برکنار شده اند که کافی نیست و انتظار داریم با برخورد منطقی و مناسب، کوتاهی‌ها را جبران کنند.

او با ارائه گزارشی از اقدامات ستاد پیگیری حادثه منا اظهار داشت: همه اقدامات این ستاد به طور مستمر به اطلاع رئیس جمهور می‌ رسد و آقای روحانی روزانه چند بار با معاون اول رئیس جمهور و مسئولان دستگاه‌ های اجرایی تماس می گیرد و اقدامات را پیگیری می‌ کند.

رحمانی فضلی افزود: در نیویورک هم مسئولیت پیگیری اقدامات مرتبط با این حادثه به آقایان نهاوندیان و فریدون سپرده شده است و در کنار دیگر مسئولیت‌ها این موضوع نیز پیگیری می‌شود؛ ضمن اینکه رئیس جمهور و وزیر امور خارجه این مسائل را در همه دیدارها مطرح می کنند.

وزیر کشورهمچنین گفت: بر اساس  آماری که اخیرا به دستمان رسیده است،  تعداد جانباختگان  کشورهای مختلف در مکه بیش از آماری است که تاکنون اعلام شده است.

او افزود: بر اساس خبرهای دریافتی، برخی کشورها با عربستان توافق کرده‌ اند که اجساد اتباعشان را در داخل مکه مکرمه دفن کنند، اما ما اعلام کرده‌ ایم که همه پیگیری‌ها، اقدامات اجرایی و فعالیت‌ها را برای انتقال همه زائران، مفقودان، مجروحان و جان باختگان ادامه خواهیم داد.

رحمانی فضلی تاکید کرد: عربستان موظف است با ما در این باره همکاری کند و ما تقاضا داریم که با همکاری در این زمینه، انتظارات افکار عمومی برآورده شود.

وی با تأکید بر لزوم مسئولیت‌ پذیری، عذرخواهی و برخورد عربستان با عوامل خاطی گفت: البته  حق پیگیری حقوقی و قانونی برای ما همچنان محفوظ است و با تقسیم کار انجام شده، وزارت خارجه از نظر حقوقی و سیاسی از طریق نهادهای بین‌المللی و دادستانی کل از نظر قضایی

مسائل را در مراجع بین‌المللی پیگیری می‌ کند.

وزیر کشور تأکید کرد: مردم یقین داشته باشند از حقوقشان عدول نمی‌ کنیم و حقوقشان را تا رسیدن به حد مطلوب پیگیری خواهیم کرد.

رحمانی فضلی همچنین از آغاز عملیات بازگشت حجاج از امروز طبق برنامه خبر داد و افزود: تلاش می‌ کنیم خانواده‌های داغدار همراه با جان باختگان شان منتقل شوند.

وی گفت: منتظریم تغییر و تحول نهایی صورت گیرد و پیکرهای مطهر را تحویل دهند تا در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام  دهیم .

رحمانی فضلی افزود: در تهران حتماً مراسم استقبال، تکریم و تشییع پیکرهای مطهر به صورت رسمی انجام می شود و آمادگی لازم را داریم که پیکرهای مطهر جان باختگان به استان ها اعزام شوند.

او اضافه کرد: در استان‌ها هم مراسم مشابهی برگزار خواهد شد.

رحمانی فضلی گفت: وزارت کشور به عنوان مسئول ستاد پیگیری حادثه منا، همه تلاش خود را معطوف به ساماندهی این موضوع کرده است.

وزیر کشور به آخرین اقدامات  درباره حادثه منا اشاره کرد و گفت:  طبق آخرین آمار تاکنون 169 نفر از زائران ایرانی جان خود را از دست داده‌اند، 295 نفر هنوز به کاروان های خود بازنگشته اند و 45 نفر نیز مجروح هستند که تعدادی از آنها، امروز از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند.

وزیر کشور افزود: رئیس جمهور از نخستین لحظات این فاجعه دستورات لازم را صادر کرد و ستاد ویژه پیگیری این فاجعه با حضور چند وزارتخانه و سازمان تشکیل شد و همزمان در استان‌ها نیز این ستاد به مسئولیت استاندارها نیز تشکیل شد.

رحمانی فضلی ادامه داد: تاکنون به خانواده‌های جانباختگان سرکشی شده و برنامه ریزی کاملی برای تشییع پیکرجان باختگان و سهولت انتقال زائران انجام شده است.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود افزود:‌ بر اساس اطلاعی که به ما رسیده، تعداد فوتی‌ها در مکه بیش از آن چیزی است که اعلام شده است که البته این آمار مربوط به کل زائران است نه فقط زائران ایرانی.

رحمانی فضلی در ادامه با بیان این که برخی از کشورها با عربستان به توافق رسیدند که اجساد خود را در مکه دفن کنند، افزود: ما اعلام کرده‌ایم که تمام پیگیری‌های لازم را برای انتقال همه جان باختگان، مجروحان، مفقودان و زائران انجام می‌دهیم و عربستان هم مسئول است که همکاری لازم را با ما داشته باشد.

وی با بیان اینکه نباید موضوع پیچیده تر شود، افزود: رهبری و رئیس جمهور اشاره کردند که دولت عربستان باید مسئولیت خود را قبول کرده عذرخواهی کند و با عوامل در صحنه و برنامه ریز که کوتاهی کرده‌اند برخورد کنند و از نظر ما برکناری چند مسئول کافی نیست.

وی با بیان اینکه از امروز بازگشت حجاج به کشور آغاز می‌شود، گفت: تلاش می‌کنیم خانواده‌های داغدار را همراه با جان باختگان به کشور منتقل کنیم.

وی افزود: در تهران مراسم تکریم و تشییع را با حضور مسئولان برگزار خواهیم کرد و سپس پیکرها را به استان‌ها منتقل می کنیم که در مراکز استان‌ها هم این مراسم برگزار شود.

رئیس ستاد ویژه پیگیری امور حجاج در ادامه خاطر نشان کرد: نباید مسئولان مصاحبه‌ای کنند که موجب دغدغه‌ی بیشتر مردم شود و رسانه‌ها نیز باید واقعیات و حقیقت‌ها را مطرح کنند.

وی با انتقاد از اخبار نادرست در فضای مجازی افزود: این کار موجب نگرانی‌ و تحریک بیجای احساسات عمومی می شود و ما اکنون 60 هزار زائر در عربستان داریم که انتقال آنها به کشور به نوع فعالیت ما بستگی دارد.

وی گفت: در مسئله‌ پیگیری امور حجاج هیچ‌کدام از مسئولان کوتاهی نداشتند و ما باید با آرامش و وحدت، از شرایط فعلی عبور کنیم.

وی در پایان درباره‌ تجمع مقابل سفارت عربستان نیز گفت: این تجمع دیروز صورت گرفت که خودجوش و مردمی بود و در مشهد نیز در برابر کنسولگری عربستان صورت گرفت که ما در این تجمعات تلاش کردیم با حفظ امنیت، این تجمعات را با همکاری مردم مدیریت کنیم.