شناسهٔ خبر: 8061464 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

یادداشت نویسنده عربستانی برای خبرگزاری فارس

تعریف‌های ترکیه از مدیریت حج خریدار ندارد/ کشورهای اسلامی در قبال فاجعه منا کوتاه نیایند

نویسنده عربستانی در یادداشتی اختصاصی برای خبرگزاری فارس نوشت: تکرار حوادث مرگبار در ایام حج پیگیری جدی کشورهای اسلامی برای مجازات عوامل مسئول و سلب مدیریت حرمین شریفین از رژیم جنایتکار آل‌سعود را می‌طلبد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، «حسن العمری»، نویسنده و پژوهشگر عربستانی در یادداشتی با عنوان «بدرفتاری آل‌سعود با مهمانان حرم امن الهی» نوشت: توجیهات و فرافکنی مقامات سعودی درباره حوادث ناگوار سال جاری در مکه مکرمه چیزی از بزرگی گناه و سنگینی مسئولیت آنها کم نخواهد کرد.متن این یادداشت در پی می آید:

سوء مدیریت و قصور مقامات سعودی در بروز حوادث متعدد در موسم حج امسال که جان و امنیت مهمانان حرم امن الهی را هدف گرفته نشانه بی‌مبالاتی و بی‌مسئولیتی و نبود دولتی کارآمد در عربستان است که از پذیرش مسئولیت شانه خالی کرده و وقوع طوفان یا بی نظمی حجاج از دنیا رفته را در هر فاجعه‌ای مقصر می‌دانند.

از آنجایی که بیش‌تر عوامل و مسئولان فجایع اخیر در مکه به طور مستقیم یا غیر مستقیم از شاهزاده‌های خاندان حاکم بر عربستان هستند، پذیرش مسئولیت از سوی رژیم آل سعود به زیان آن تمام می‌شود.

در حالی که تنها 2 هفته از آغاز موسم حج امسال گذشته است وقوع بلایای سنگین بر سر زائران بیت الله الحرام جهانیان را مبهوت کرده است.

در اولین فاجعه یکی از بالابرهایی که در اجرای طرح های عمرانی توسعه مسجد الحرام بکارگرفته شده بود، در نزدیکی مقام ابراهیم بر سر زائران سقوط کرده و جان یکصد و هفت تن را گرفته و 240 تن دیگر را زخمی کرد.

به دنبال آن آتش‌سوزی‌های متعدد در هتل‌های مکه از جمله هتل هیلتون در منطقه العزیزیه روی داد که یک هزار و 500 حاجی از آنجا تخلیه و ده‌ها تن از حاجیان زخمی شدند.

اما دلخراش‌ترین جنایت امسال آل سعود علیه حجاج در مکه اتفاق افتاد که در جریان آن به دلیل عبور کاروان «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان، 2 مسیر از سه مسیری که برای حرکت حجاج به سمت رمی جمرات آماده شده بود، مسدود شد تا فاجعه بزرگی را رقم بزند که در جریان آن یک هزار و 300 تن از حاجیان از اتباع مختلف جهان کشته و 2 هزار تن دیگر زخمی شده و هنوز شمار زیادی هم مفقود هستند.

حادثه آتش سوزی در چادرهای حجاج مصری در منا و همچنین در خیابانی که صدها تن از حجاج جان خود را از دست دادند و قبل از آن تاخیر در رسیدن قطار منا و کشته شدن ده‌ها تن از حاجیان مصدوم از جمله حوادث دیگر منا بود که رسانه‌های سعودی آن را سانسور کردند.

از سوی دیگر در کمال تعجب، شاهد بودیم که چگونه برخی مزدوران آل سعود همچون ترکیه و بحرین که دستانشان به خون مردم بی‌گناه امت اسلامی آلوده است، آنچه را برگزاری موفق مراسم حج امسال خوانده شد به مقامات سعودی تبریک گفتند، در حالی که این تعریف و تمجیدها حتی در داخل عربستان و از سوی جامعه شهروندی این کشور هم خریداری ندارد، چه برسد به افکار عمومی در جهان اسلام که آتش خشم آنها از بی تدبیری مقامات سعودی فروکش نکرده است.

این در حالی است که «منصور ترکی» سخنگوی امنیتی وزارت کشور عربستان هم ازدحام جمعیت و حرکت خلاف جهت برخی حجاج را بهانه‌ای برای فاجعه منا دانسته و شاه سلمان آلزایمری هم به این جمله اکتفا کرد که« به شما و خودم حادثه منا را تسلیت می‌گویم.

ولیعهد عربستان هم دستور تشکیل کمیته تحقیقی برای ساکت کردن صدای خشمگین مسلمانان جهان علیه سوء مدیریت آل سعود در امور حج و حرمین شریفین می‌دهد.

حادثه منا بدترین فاجعه موسم حج طی 25 سال اخیر بوده است، در سال 1987 مصادف با  9 مرداد 1366 هنگامی حجاج ایرانی شعار برائت از مشرکین را سر دادند با هجوم مسلحانه نیروهای امنیتی عربستانی مواجه شدند.

در این حادثه  402 نفر از جمله 275 ایرانی کشته و 649 نفر از جمله 303 ایرانی زخمی شدند، گرچه عربستان ادعا کرده بود که خشونت از سوی کاروان حجاج ایرانی آغاز شده اما شمار بالای زنان ایرانی در میان قربانیان نشان می‌دهد که نیروهای امنیتی عربستان به راحتی به سوی حجاج بی دفاع آتش گشوده است.

در سال 1990 (1369) دست کم 1426 حاجی در یکی از پر تلفات‌ترین حوادث مشابه در پی ازدحام در تونل منتهی به محل رمی جمرات کشته شدند.

در سال 1994 (1373) در پی ازدحام جمعیت برای رمی جمرات 270 نفر کشته شدند.

سال 1997 (1374) در پی آتش‌سوزی در خیمه‌های نصب شده برای حجاج در سرزمین منا 343 حاجی کشته و 1500 نفر مجروح شدند.

سال 1998 (1375)  دست کم 118 بر اثر ازدحام جمعیت کشته شدند.

در سال 2001 (1378)باز هم به دلیل ازدحام جمعیت عربستان مرگ 35 نفر از حجاج را تأیید کرده بود.

در سال 2004 (1381) دست کم 251 نفر به دلیل ازدحام جمعیت کشته شدند.

سال 2006 (1383) 345 نفر در مراسم رمی جمرات (سنگ زدن به نماد شیطان) کشته شدند.

امروز پس از سه دهه حوادث دردناکی که در ایام حج در عربستان برای زائران خانه خدا روی داده است، دولت‌های اسلامی و علمای امت اسلام نباید به سادگی از کنار جنایات آل سعود بگذرند و تا شناسایی و مجازات عوامل حوادث امسال در مسجد الحرام و منا دست از سر عربستان برندارند.

نویسنده عربستانی افزود: اکنون که ناتوانی مقامات ارشد سعودی در اداره مناسک حج و امور حرمین شریفین ثابت شده، کشورهای اسلامی باید به فکر در دست گرفتن مدیریت موسم حج باشند.

العمری در پایان مقاله خود خاطرنشان کرد: ما نمی‌دانیم وهابیون آل سعود چرا این گونه نیت سوئی نسبت به دیگر طوائف مسلمان نشان می‌دهند، سیاست‌های طائفه‌گرایی آنها در منطقه و حوادث مکه مکرمه بهترین شاهد کینه‌توزی رژیم آل سعود نسبت به مسلمانان منطقه است و اینک ما نگرانیم مبادا همچنان شاهد حوادث دردناکی تا پایان حج امسال باشیم.

انتهای پیام

برچسب‌ها: