به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، هنوز چند روز از حادثه سقوط جرثقیل در بیتالله الحرام نگذشته بود که فاجعه منا بار دیگر داغی بر دل خانوادههای مسلمان گذاشت اما ایرانیها و به ویژه مشهدیها امروز صبح با شنیدن خبر شهادت محسن حاجیحسنیکارگر بر داغشان افزوده شد.
این قاری جوان کشورمان، از جمله بهترین و برترین قاریانی کشورمان محسوب میشد که با تلاوتهای زیبا خود مردم و به خصوص جوانان زیادی را به سوی این کتاب آسمانی جذب کرد، با وجود اینکه سن کمی که داشت اما رفتار و اخلاق قرآنی او درسی برای دیگران بود.
شهید محسن حاجیحسنیکارگر که در قالب کاروان قرآنی به سفر حج تمتع سفر کرده بود، متأسفانه در حادثه فاجعه بار منا جان خود را از دست داد و به درجه رفیع شهادت نائل شد. این قاری قرآن زیرنظر اساتیدی همچون هاشم روغنی و سعید بیژنی تربیت شد اما مصطفی حاجیحسنیکارگر، برادر این شهید نقش مؤثری در موفقیت این شهید قاری داشته است.
امروز بعد از شنیدن خبر فوت این قاری بینالمللی مشهد الرضا غرق در ماتم شد، محسن حاجیحسنیکارگر که از افتخارات پایتخت معنوی ایران و حتی ایران اسلامی محسوب میشد با شهادت خود در حادثه منا همه را غم زده کرد.
شهید محسن حاجیحسنیکارگر سال 1367 در مشهد مقدس چشم به جهان گشود و در ادامه مسیر زندگی خود مدرک کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی را به دست آورد، وی قرائت قرآن را با تشویق پدر و مادر و با کمک دو برادر بزرگترش آغاز کرد.
وی که در سیوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم موفق به کسب مقام دوم شد؛ با احتساب این عنوان جواز حضور در مسابقات بینالمللی قرآن مالزی را کسب کرد و درادامه برنامههای قرآنی خود توانست پس از 9 سال، رتبه نخست پنجاهوهفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم مالزی را به ایران اختصاص داد.
محسن سه سال بیشتر نداشت که با پدر جلسه قرآن رفت و در آن جلسه سوره کوثر را که از قبل کار کرده بود اجرا کرد و استاد آن جلسه نوار کاستی که پشت جلد آن عکس استاد شحات بود به این کودک هدیه کرد؛ محسن نیز به دلیل علاقهای که به چهره استاد شحات و صدای این استاد قرآنی داشت به تلاوت قرآن مشتاقتر شد.
محسن حاجیحسنیکارگر که از همان سه سالگی دوست داشت چهره و صدایش شبیه استاد شحات انور شود در همان سنین کم تلاوتهای استاد شحات انور را در تلویزیون دنبال میکرد، وی میگفت: به یاد دارم زمانی که سه سال بیشتر نداشتم به دلیل علاقهام به استاد شحات، لباسی مانند لباس قاریان مصری برای خود درست کرده بودم و از همان زمان کمکم وارد عرصه تلاوت شدم و تلاوتها را پیگیری و گوش میدادم و به اتفاق مصطفی برادر بزرگم در جلسات قرآن شرکت میکردم.
وی که برادر بزرگش را استاد خود معرفی میکرد در خصوص وی اظهار کرده بود: برادرم همواره من را راهنمایی میکرد و به من روحیه میداد تا اینکه در سال 81 و در سن 14 سالگی برای نخستینبار وارد مسابقات قرآن شدم و در مرحله کشوری مسابقات قرآن شکوفهها رتبه اول رشته قرائت را به دست آوردم و در همان سال به عنوان نماینده ایران در مسابقات قرآن عربستان شرکت کردم، اما بعد از آن سال، دیگر در هیچ مسابقهای شرکت نکردم تا سال 93 که در سی و ششمین دوره مسابقات کشوری قرآن اوقاف حاضر شدم.
حاجیحسنیکارگر که بنا به گفته خود به مسابقات قرآن اعتقادی نداشت، میگفت: مسابقات قرآن را با این عنوان که قاریپرور باشد و قاریان را رشد دهد، نمیبینم و معتقدم مسابقات قرآن جای اینکه قاریساز و قاریپرور باشد قاریسوز است.
نماینده ایران در مسابقات بینالمللی قرآن مالزی گفته بود از سال 81 که نخستین حضورم در مسابقات قرآن بود تا سال 93 که در مسابقات کشوری اوقاف شرکت کردم در هیچ مسابقه قرآن شرکت نکردم اما طی این 12 سال دست از کار نکشیدم و تلاوتهای مجلسی در کشور انجام میدادم و حتی به کشورهای دیگر نیز جهت اجرای برنامه اعزام میشدم.
یادآور میشود، دوم مهرماه همزمان با روز عید قربان در اثر سوء مدیریت مسئولان عربستانی و ازدحام حجاج در سرزمین منا بیش از 3500 نفر از زائران خانه خدا کشته و زخمی شدند، بر اساس آمار رسمی کشته شدگان ایرانی فاجعه منا به 131 نفر رسید که تاکنون 119 نفر از این افراد شناسایی شدهاند؛ این در حالی است که مسئولان حج و زیارت ایران از احتمال افزایش تعداد کشتهشدگان خبرداده بودند.
محسن حاجیحسنیکارگر نیز یکی از مفقودان کاروان اعزامی قاریان به حج تمتع امسال بود که پس از حادثه منا از وی خبری نبود و جزو مفقودین اعلام شده بود اما مصطفی حاجیحسنیکارگر، استاد برجسته قرآن و برادر محسن حاجیحسنیکارگر در گفتوگو با خبرنگار ایکنا از شهادت محسن حاجیحسنیکارگر، قاری بین المللی کشورمان در حادثه منا خبرداد.