شناسهٔ خبر: 8033626 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تصویب یک ماده طرح رسیدگی به اموال مسئولان در مجمع

صاحب‌خبر -


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ محسن رضایی در نشست خبری گفت: در جلسه امروز بیشتر تعاریف مرتبط با این طرح بررسی و مقرر شد سامانه الکترونیکی ایجاد شود تا مسئولان کشور دارایی های خود ، فرزندان و همسرشان را در آن ثبت کنند.

وی افزود: بررسی این موضوع که رسیدگی به دارایی مسئولان کشور در حد خوداظهاری بماند و به اطلاع عموم برسد یا نه، به جلسه بعد موکول شد اما خوداظهاری دارایی ها قطعی است و رأی خواهد آورد و این موضوع که دارایی ها به اطلاع عموم برسد یا نه در جلسه آینده تصمیم گیری خواهد شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت:‌ موضوعی که مدنظر مسئولان و جامعه بود وارد روند قانونی شده است و پیش بینی می شود در دو یا سه جلسه آینده از تصویب مجمع عبور خواهد کرد و صاحب قانونی برای بررسی دارایی مسئولان کشور خواهیم شد.

وی ارتقاء چند پله در شاخص ادراک فساد ، بهبود چهره بین المللی کشور از این منظر و پیشگیری از مفاسد اقتصادی را از مزیت های تصویب این طرح برشمرد.

رضایی گفت: پس از عبور از این قانون ، موضوع بعدی که در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار می گیرد قانون مبارزه با مفاسد اقتصادی است.

تاکید بر تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی حادثه منا 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ایجاد هر چه سریعتر کمیته حقیقت یاب درباره علل حادثه منا با عضویت کشورهایی که بیشترین آسیب را دیده اند، تاکید کرد.

محسن رضایی گفت: بیشترین این جانباختگان و مجروحان از جمهوری اسلامی ایران ، نیجریه و مصر بوده اند که طبعاً دولت عربستان باید برای تشکیل این کمیته با عضویت نمایندگان این سه کشور و دیگر کشورهایی که بیشترین آسیب ها را دیده اند همکاری کند.

وی هشدار داد: اگر علل وقوع این حادثه تحلیل نشود هر آن ممکن است چنین حادثه ای تکرار شود.

رضایی با تسلیت به مناسبت وقوع این فجایع بزرگ در خانه خدا و منا تصریح کرد: این حادثه بر اثر ضعف هایی که در اداره خانه خدا وجود دارد رخ داد که هم جهان اسلام را متأثر کرد و هم سبب وهن مسلمانان در افکار جهانیان شد.

وی گفت: چگونه است در مراسمی که به طور تاریخی تکرار می شود و مسئله جدیدی نیست این نا امنی ها پایان نمی یابد آن هم در خانه خدا که باید امن ترین نقطه جهان باشد؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: از مسئولان کشور و دولت خدمتگزار بویژه وزرای بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، کشور و امور خارجه تقاضا داریم به طور جدی بازگشت اجساد و مجروحان را پیگیری و وضع مفقودان را زودتر مشخص کنند تا اضطراب در جامعه پایان یابد.

وی با اشاره به پیامدهای وقوع این حادثه گفت:‌ تعداد زیادی از خانواده ها با مشکلات زیادی مواجه شده اند و شاید ماهها طول بکشد تا این مصیبت برطرف شود. به همین علت نباید به اطلاعیه های پی در پی مسئولان اکتفا شود و البته آن هم خوب است اما ماجرا باید پیگیری شود تا آلام بازماندگان زودتر التیام و رنج ها کاهش یابد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به ابهامات بسیار درخصوص وقوع حادثه منا به مهمترین فرضیات مطرح در این زمینه اشاره کرد و اظهارداشت: گفته می شود این حادثه به علت اختلافات درون دستگاه حاکمه عربستان صورت گرفته است و تعدادی از مسئولان با تیم جدید حاکم ، همکاری نمی کنند که البته ما فعلاً نظر خاصی نمی دهیم.

رضایی افزود: براساس نظریه دوم این حادثه به علت بی توجهی نیروهای امنیتی و بستن یکی دو خیابان و حتی سه خیابان بوده که سبب شکل گیری تجمع بسیار حجاج و وقوع این رویداد شده است.

وی گفت: برخی نیز می گویند تیم امنیتی که خودروهای سلطنتی را عبور داده اند سبب بستن خیابان ها شده اند اقدامی که با هماهنگی مدیریت مکه صورت نگرفته است.

رضایی افزود: نظریه دیگر این است که لشکری که متشکل از چهار تیپ هستند به همراه شماری از نیروهای امنیتی و پلیس، مسئولیت مدیریت در ایام حج را بر عهده دارند اما آنان را از چند ماه پیش به یمن اعزام و نیروهای جدید ، بدون تجربه و آموزش ندیده را جایگزین آنان کرده اند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با این وجود دو مسئله بعنوان علل اصلی وقوع این حادثه برجسته است نخست اعزام نیروهای آموزش دیده و قدیمی به یمن و جایگزینی افراد بی تجربه و دیگر ، تخلف نیروهای امنیتی مرتبط با محافظان مقامات سلطنتی در مسدود کردن خیابان ها بدون هماهنگی با مدیریت مکه که این دو موضوع در میان کارشناسان بیشتر محل بحث و بررسی است.

وی افزود: در 30 سال گذشته حدود 10 هزار نفر از حجاج در امن ترین نقطه مذهبی و دینی جهان کشته شده اند که باید برای جلوگیری از آن تدبیر شود.

رضایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به نفوذ آقای هاشمی رفسنجانی در سران عربستان آیا اقدامی برای پیگیری این حادثه در دستور کار وی قرار دارد گفت: ایشان پیش از دستور جلسه امروز مجمع ، نطق مفصلی در این باره داشت و اظهار داشت که به شدت از این حادثه متأثر شده است اما فعلاً برنامه خاصی برای این کار ندارد مگر اینکه از دولت یا مراجع رسمی از وی تقاضا شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر شما وزیر امور خارجه بودید چه ابتکار عملی برای بررسی این حادثه می کردید؟ اظهار داشت: تشکیل سریع کمیته حقیقت یاب همان پیشنهادی است که مطرح شده و آقای ظریف آن را پیگیری می کند.

وی با اشاره به شکل گیری احتمالات بسیار درباره وقوع این حادثه در جهان اسلام گفت: اگر این کمیته حقیقت یاب تشکیل نشود به زیان دولت عربستان است زیرا دولت این کشور هر اظهار نظری کند برای جهان اسلام مقبول نخواهد بود.

رضایی افزود: اگر این کمیته تشکیل شود و علل این حادثه را بررسی کند به نفع عربستان نیز خواهد بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران نیز باید بر شکل گیری کمیته حقیقت یاب تاکید و دولت عربستان نیز باید در این باره همکاری کند.

رضایی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چه پیشنهادی برای طرح نکات مدنظرتان در سخنرانی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل دارید؟ گفت: بنده با رئیس جمهور صحبتی نداشته ام اما این فرصت بسیار خوبی است که همه روسای جمهور کشورمان تاکنون از آن به خوبی استفاده کرده اند.

وی افزود: روسای جمهور کشورمان با استفاده از این تریبون اعتقادات مردم و مواضع جمهوری اسلامی ایران را بیان می کنند بویژه آنکه علیه ما جوسازی فراوانی می شود.

رضایی گفت: در دیداری که اخیراً با سفیر آلمان داشتم وی نکته مهمی با این مضمون گفت که ایران در میان کشورهای جهان یگانه کشوری است که میان تصویر ارائه شده از آن در خارج با واقعیات درونی آن فاصله بسیاری دارد.

وی افزود: سفیر آلمان همچنین اظهار داشت هیئت های آلمانی پس از ورود به تهران ابتدا از حضور در ایران اظهار نگرانی می کنند اما به هنگام خروج از تهران با شگفتی اظهار می دارند چرا اطلاعات غلط بسیار درباره ایران ارائه می شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پرسش دیگری درخصوص دیدگاه و اقدامات مجمع برای پیگیری مطالبه رهبر معظم انقلاب به منظور ایجاد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند این ستاد باید در حوزه دولت تشکیل شود.

رضایی افزود: رئیس جمهور نیز دستوراتی در این باره داده است اما مسئله مهم در اقتصاد کشور مدیریت اجرایی و عملیاتی در عرصه اقتصادی است.

وی با اشاره به اظهارات مکرر درباره لزوم ورود سرمایه های خارجی به کشور اضافه کرد: سرمایه گذاران خارجی به وضع محیط کسب و کار در ایران نگاه می کنند و طبعاً برای سرمایه گذاری نمی آیند مگر آنکه محیط کسب و کار داخلی را بهبود بخشیم.