شناسهٔ خبر: 79860671 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

جمعه؛ روزی که آقای روزها نام گرفت

روز جمعه در آموزه‌های دینی تنها یک روز از هفته نیست؛ سرور روزهاست و به گواهی کلام نبوی، نزد خداوند بزرگ‌ شمرده شده است.

صاحب‌خبر -

در تقویم عبادی مسلمانان، جمعه جایگاهی فراتر از یک مناسبت هفتگی دارد. پیامبر اکرم(ص) این روز را «سید الأیام» نامیده و آن را نزد خداوند بزرگ‌تر از عید قربان و عید فطر دانسته‌اند؛ همان دو عیدی که خود از شکوهمندترین آیین‌های سالانه مسلمانان به شمار می‌آیند. این برتری، جمعه را از یک روز تقویمی به فرصتی معنوی برای بازنگری، توبه و پیوند دوباره با خداوند بدل می‌کند؛ فرصتی که هر هفته تکرار می‌شود و در دسترس همه است. پیامبر اکرم‌(ص) این موضوع را به این صورت بیان فرمودند:

«یَومُ الجُمُعَةِ سَیِّدُ الأیّامِ وَ أعظَمُ عِندَ اللّهِ مِن یَومِ الأضحی وَ یَومِ الفِطرِ؛ روز جمعه اقای روزها است و نزد خداوند از روز عید قربان و عیدفطر بزرگتر است.» (بحار الأنوار، ج 89 ، ص 267 )

این روزها جمعه‌ها حال و هوای دیگری دارد؛ روزی که دل‌هایمان بیش از همیشه به یاد امام زمان(عج) می‌تپد. در میان هیاهوی این روزها، هر آدینه به امید شنیدن صدای قدم‌های امام عصر(عج) چشم به راه می‌مانیم. یا صاحب‌الزمان(عج)، بیا و با آمدنت به این چشم‌انتظاری پایان بده؛ چرا که دلتنگی این روزهای بدون تو، تمام‌شدنی نیست.

∎​