شناسهٔ خبر: 79824897 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شانا | لینک خبر

قیمت نفت افزایش یافت

قیمت نفت در پی توجه سرمایه‌گذاران به تحولات خاورمیانه افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری رویترز، به‌ دنبال تمرکز سرمایه‌گذاران بر تحولات خاورمیانه در آستانه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در هفته جاری، قیمت نفت روز سه‌شنبه (۳۱ شهریور) برای نخستین بار در پنج روز معاملاتی اخیر روند افزایشی در پیش گرفت.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ و ۱۷ دقیقه روز سه‌شنبه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۷۲ سنت یا ۱.۷ درصد افزایش به ۱۰۲ دلار و ۶ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، معامله‌های نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا برای تحویل در ماه اکتبر که امروز منقضی می‌شود، با یک دلار و ۶۲ سنت یا ۱.۷ درصد افزایش، با قیمت ۹۷ دلار و ۴ سنت به‌ازای هر بشکه دادوستد شد.

قراردادهای نفت خام برای تحویل در ماه نوامبر هم با یک دلار و ۲۸ سنت یا ۱.۴ درصد افزایش به ۹۳ دلار و ۶۵ سنت برای هر بشکه رسید.

تیم واترر، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت کی‌سی‌ام ترید (KCM Trade)، گفت: رشد قیمت نفت دبلیوتی‌آی آمریکا و افزایش قابل‌ توجه قیمت نفت خام برنت، بیشتر مانند بستن موقعیت‌های فروش معمول پس از افت اخیر قیمت است تا اینکه تغییری اساسی در بازار را نشان دهد.

وی افزود: معامله‌گرانی که به کاهش بیشتر قیمت‌ها امیدوار بودند، هم‌زمان با انتشار گزارش‌هایی درباره اوضاع دیپلماتیک، ریسک‌پذیری خود را کاهش می‌دهند.

واترر تصریح کرد: تا زمان حصول پیشرفت آشکار یا بروز مانع در تلاش‌های دیپلماتیک برای تنش‌های خاورمیانه، احتمال می‌رود قیمت نفت در محدوده‌ای مشخص نوسان داشته و نسبت به اخبار و عناوین خبری حساس باشد.

تحلیلگران بانک ساکسو با انتشار یادداشتی خطاب به مشتریان اعلام کردند: شاخص نوسان ضمنی قیمت نفت خام با ۳.۳ درصد کاهش به ۵۰.۳۹ درصد رسیده است، هرچند همچنان در بالاترین سطح قرار دارد.

در همین حال، شرکت ملی نفت لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک گروه مسلح روز دوشنبه (۳۰ شهریور) شیر شماره ۷ خط لوله انتقال نفت خام میدان شراره به بندر زاویه را بست و با این اقدام سبب کاهش قابل‌ توجه تولید در میدان نفتی شراره لیبی شد.

دو مهندس شاغل در این میدان در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز اعلام کردند که تولید این میدان حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و هم‌اکنون ۱۰۰ هزار تا ۱۰۵ هزار بشکه در روز است.