شناسهٔ خبر: 79742026 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

ورود پول سرعت گرفت؛

سیگنال جدید بورسی

دنیای اقتصاد: در معاملات امروز بورس تهران، شاخص‌های سهامی با رشد قابل‌توجهی همراه شدند. به‌ طوری که شاخص کل با افزایش ۱.۷۴ درصدی در سطح ۷ میلیون و ۵۲۱ هزار واحد قرار گرفت. همزمان شاخص هم‌وزن نیز ۱.۱۷ درصد افزایش یافت و به سطح ۲ میلیون و ۱۷ هزار واحد رسید. در فرابورس نیز شاخص کل با رشد ۱.۶۹ درصدی به کار خود پایان داد تا نماگرهای اصلی بازار سهام روزی مثبت را پشت سر بگذارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، یکی از نکات قابل توجه معاملات امروز، افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران حقیقی بود. ارزش معاملات خرد بازار سهام در کانال ۴۳ هزار میلیارد تومان قرار گرفت و حدود ۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد گردونه معاملات سهام شد. این میزان ورود پول حقیقی را می‌توان یکی از مهم‌ترین سیگنال‌های معاملات امروز دانست؛ چرا که افزایش جریان نقدینگی در کنار رشد شاخص‌ها می‌تواند نشانه‌ای از بهبود تقاضا و افزایش اقبال معامله‌گران به بازار سهام باشد.

پارامترهای امیدوارکننده

در پایان معاملات، 81 درصد از نمادهای بازار در محدوده مثبت به کار خود پایان دادند و تنها 19 درصد از نمادها با افت قیمت مواجه شدند. گستردگی دامنه رشد در میان نمادها نیز نشان می‌دهد حرکت صعودی امروز صرفا محدود به چند سهم بزرگ بازار نبوده و بخش قابل توجهی از نمادها در روند مثبت معاملات همراه شده‌اند. از سوی دیگر، شاخص کل در تمام طول زمان معاملات در مسیر صعودی حرکت کرد و در پایان نیز بخش عمده‌ای از رشد خود را حفظ کرد. تداوم رشد شاخص در طول ساعات معاملاتی، در شرایطی که بازارهای موازی نیز نوسانات قیمتی را تجربه می‌کنند، می‌تواند برای فعالان بازار سهام سیگنالی امیدوارکننده محسوب شود. با این حال، پایداری این روند در روزهای آینده به تداوم ورود پول، افزایش ارزش معاملات و حفظ تقاضای موثر در بازار وابسته خواهد بود.

وضعیت بازارهای موازی

در بازار ارز، دلار آزاد که معاملات روز گذشته را در محدوده 229 هزار تومان به پایان رسانده بود، امروز در کانال 230 هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه تا کانال 231 هزار تومان پیشروی کرد. افزایش نرخ ارز همچنان یکی از متغیرهای مهم اثرگذار بر انتظارات تورمی و رفتار سرمایه‌گذاران در بازارهای دارایی محسوب می‌شود. در بازار طلا نیز هر گرم طلای 18 عیار براساس اعلام اتحادیه طلا و جواهر تهران به 23 میلیون و 100 هزار تومان عقب‌نشینی کرد. سکه امامی نیز در سطح 231 میلیون تومان قیمت‌گذاری شد. مجموع تحولات امروز نشان می‌دهد بورس در شرایطی معاملات را با قدرت خرید بالاتر و ورود قابل توجه پول حقیقی پشت سر گذاشته که بازار ارز همچنان در سطوح بالایی قرار دارد. در چنین شرایطی، تداوم ورود نقدینگی و حفظ ارزش معاملات می‌تواند مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده جهت بازار سهام در معاملات پیش‌رو باشد.