سیدمسعود نبوی؛ فلوشیپ MS در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در پاسخ به سؤال شهروندی درباره زنبوردرمانی در MS، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در رابطه با درمان MS وجود دارد، این است که هنوز مکانیزم دقیق و شناختهشدهای برای این اختلال وجود ندارد، بنابراین مادامی که این موضوع مجهول است چگونه میتوان گفت که درمانی، آن هم از نوع مکمل مانند زنبوردرمانی در بهبودی مبتلایان به MS مؤثر است.
وی ادامه داد: وقتی اطلاعات ما درباره بیماری خاصی ناکافی باشد، راه علاج آن نیز کافی نخواهد بود. بنابراین باید بپذیریم در این دوره زمانی راههای درمانی MS ناکافی است، هرچند ممکن است در آینده این شرایط تغییر کند.
این فلوشیپ MS با بیان اینکه زنبوردرمانی در مبتلایان به MS آثار سوئی داشته است، تصریح کرد: مبتلایان به MS نه تنها از زنبوردرمانی سود نمیبرند، بلکه آسیب نیز میبینند.
وی افزود: مبتلایانی که داروهای خود را قطع میکنند و به درمانهای مکمل مانند زنبوردرمانی میپردازند، دچار افزایش فعالیت بیماری میشوند، بنابراین بهطور قطع میتوان گفت که زنبوردرمانی در بهبودی MS تأثیری ندارد و کاملاً رد شده است.
این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: اگر دارویی ضرر جسمی، روحی و حتی مادی برای بیمار داشته باشد، باید آن را کنار گذاشت. همچنین شایعاتی مبنی بر درمان قطعی MS از سوی جوامع علمی پذیرفته شده نیست، هرچند امیدواریم روزی برای این اختلال درمان قطعی بهوجود آید.
وی خاطرنشان کرد: داروها و درمانیهای زیادی در رابطه با MS مطرح میشود که در این میان بسیاری از درمانهای غیردارویی جنبه عمومی، تسکینی و کمکی دارند.
MS بیماری است که طی آن فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن که متأثر از وراثت و عوامل محیطی ناشناخته است، موجب تخریب بخشهایی از مغز و نخاع میشود که نتیجه آن درگیری هدایت بافت عصبی و عدم انتقال آنها است.
هموطنان میتوانند هر گونه پرسش و ابهامی درباره مسائل و مشکلات جسمی و روانی خود را در تماس با شماره تلفن 02188911667 یا ایمیل moshaversalamat@farsna.net مطرح کرده و پاسخهای خود را از طریق صفحه «مشاور سلامت خبرگزاری فارس» دریافت کنند.
انتهای پیام/
∎