صاحبخبر - تهران/ خبرگزاری صدا و سیما/ سیاسی 1394/06/31
فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه سه شنبه پس از گفتگو با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی خواستار آرامش در صحن مسجد الاقصی در بیت المقدس شد و گفت به رعایت «وضع موجود بیت المقدس از سال 1967» پایبند است.
محمود عباس در این دیدار در خصوص خطر انتفاضه در صورتی که این آشوب ها ادامه یابد هشدار داد.
اولاند پس از دیدار با عباس در کاخ الیزه گفت :«ما خواستار آرامش و احترام به اصول هستیم .»
وی با اشاره به وضع موجود سال 1967 که چگونگی دسترسی به صحن مسجد الاقصی را مدیریت می کند گفت :«من به رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی پایبندی خود را درخصوص این مسئله که هیچ چیز در صحن مسجد الاقصی مورد تردید قرار نگیرد، اعلام کردم .»
صحن مسجد الاقصی از هفته گذشته صحنه درگیری های شدید بین نیروهای پلیس اسرائیل وفلسطینیان است .
عباس به نوبه خود گفت :« این اتفاقات بسیار خطرناک است.»
وی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواست تا «آشوب ها» را متوقف کند.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی هشدار داد: «در غیر این صورت جایگزین آن فقط آشوب و انتفاضه ای خواهد بود که ما آن را نمی خواهیم .»
صحن مسجد الاقصی ، سومین مکان مقدس مسلمانان هفته گذشته در طول سه روز پیاپی صحنه درگیری های بین اسرائیلی ها و فلسطینیان بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، فلسطینیان به ویژه از شمار فزاینده بازدیدکنندگان یهودی از این مکان و درخواست های حاکمیتی برخی از مقامات رسمی اسرائیل نگران هستند.
« وضع موجود » تدابیری را در بر می گیرد که این مکان را از سال 1967 مدیریت می کند و به مسلمانان اجازه می دهد در هر زمانی از شب و روز وارد صحن مسجد الاقصی شوند و یهودیان فقط می توانند در ساعات خاص وارد شوند اما حق ندارند در این مکان عبادت کنند.
اولاند با اشاره به روند صلح بین اسرائیل و فلسطینیان که از زمان شکست میانجی گری آمریکا در بهار 2014 کاملا متوقف شده است گفت فرانسه بسیج خواهد شد و به زودی تلاش خواهد کرد پیشنهادهای تشکیل یک گروه بین المللی حمایت از گفتگوها را در مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر سپتامبر فعال کند.
اولاند گفت :« این گروه که شامل اعضای گروه چهارجانبه (آمریکا ،روسیه ،اتحایه اروپا و سازمان ملل) خواهد بود و شماری از کشورهای عرب نیز در آن عضویت خواهند یافت باید مقدمات ازسرگیری گفتگوهای بین فلسطینیان و اسرائیلی ها را فراهم کند.
عباس گفت :« گفتگوها تنها راه برای دستیابی به صلح است و دستان ما همچنان دراز است .»
در عین حال ،ابتکار فرانسه با موانع بسیاری به ویژه مخالفت اسرائیل و آمریکا مواجه است .
پاریس که در ابتدا می خواست قطعنامه ای را به سازمان ملل در خصوص تعیین شرایط و جدول زمانی برای گفتگوها ارائه کند فعلا این ا بتکار را به بعد موکول کرده و به درخواست برای تشکیل یک گروه حمایتی فراگیر از روند صلح بسنده کرده است .
129/136
∎