جواد ذوالفقاری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در فردوس با اشاره به فرارسیدن عید قربان، اظهار داشت: از آنجا که ذبح دام در روز عید قربان برای به جای آوردن فریضه قربانی انجام میشود لازم است تا شهروندان به منظور رعایت بهداشت عمومی و پیشگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
وی گفت: ذبح دام باید در کشتارگاه انجام شود و مردم نیز باید از ذبح دام قربانی در منازل و دیگر اماکن خودداری و در صورت نیاز به خدمترسانی و بازرسی از دامهای قربانی توسط بازرسان با شماره تلفن 32728406 شبکه دامپزشکی تماس حاصل کنند.
نگهداری دام قربانی برای 24 ساعت در یخچال
رئیس شبکه دامپزشکی فردوس افزود: پس از ذبح دام قربانی در کشتارگاه، گوشت نذری باید به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس با رعایت مسائل بهداشتی نسبت به قطعه قطعه کردن گوشت و بستهبندی آن اقدام شود.
ذوالفقاری تصریح کرد: در هنگام ذبح دام باید حتماً از دستکش و عینک استفاده و از هرگونه تماس با انگل یا موجود خارجی روی پوست و پشم دام خودداری شود.
وی یادآور شد: آلایش دام نظیر دل، جگر، قلوه و سیرابی باید به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود و در هنگام ذبح دام نیز باید مراقب بود که ترشحات یا خون حاصل از ذبح به داخل چشم یا دهان وارد نشود.
رئیس شبکه دامپزشکی فردوس با اشاره به اینکه بیماریهای قابل انتقال بین انسان دام در اصل از گروه باکتریها، ویروس، قارچها و انگلها هستند، گفت: از مهمترین بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان که در کشور ما دیده میشود میتوان به تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک، لپتوسپیروز و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد.
ذوالفقاری افزود: بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی از میان هزار و 709 عامل بیماریزا، تعداد 832 عامل از حیوانات به انسان منتقل میشود و از میان 156 بیماری نوپدید شناخته شده در انسان، تعداد 114 مورد آن از بیماریهای مشترک انسان و حیوان هستند.
انتهای پیام/69007/خ30/ض1002
∎