شناسهٔ خبر: 79106325 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دولت صفویان هیچ وابستگی قومی، قبیله‌ای و عشیره‌ای نداشته است

دولتی که با نام صفویان به وجود آمد، هیچ وابستگی ایلی، قبیله‌ای و عشیره‌ای نداشته و در یک بستر شهری حاکمیت داشت

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار تسنیم از اردبیل، منصور صفت‌گل، استاد دانشگاه تهران در مراسم «شب صفویه شیخ ارشاد» با محوریت تبیین تاریخی و هویت و تمدنی دوران صفویه در اردبیل اظهار کرد: ایران در دورهٔ صفویه وارد مقطعی از تاریخ و تمدن شد که شکوفایی و حرکت رو به جلوی ایران را به رغم همهٔ تهدیدها شاهد هستیم. 

وی گفت: بعد از اسلام، دولت صفویه در ایران مذهب تشیع را به شایستگی ترویج کرد و بعد از تأسیس صفویان از سال 907 هجری قمری، ما شاهد گسترش و رشد مکتب تشیع و عشق به اهل بیت هستیم.

صفت گل به تاج‌گذاری شاه اسماعیل در تبریز در سنین نوجوانی اشاره کرد و ادامه داد: 200 سال حاکمیت صفویان، ایران را به نقطه‌ای از قدرت سیاسی، مذهبی و اجتماعی رساند که همواره بر این عظمت و بالندگی افتخار می‌کنند. 

وی تصریح کرد: دولت صفویان بدون وابستگی ایلی، قبیله‌ای و عشیره‌ای، توانست بر محور سنت‌های شهری رشد و نمود پیدا کرده و جایگاهی ارزنده به ایران و ایرانی ببخشد. 

استاد دانشگاه تهران کارکرد اقتصادی بقعهٔ شیخ‌صفی‌الدین را در طول تاریخ و پذیرایی از زائران و مریدان یادآور شد و تصریح کرد: خاندان شیخ‌صفی‌الدین همواره در کنار مردم توانسته‌اند زمینه‌ساز حل بسیاری از مشکلات و گسترش مهر و محبت در جامعه باشند. 

صفت گل بیان کرد: دولتی که صاحب قدرت شد، 700 سال در مقطع تاریخی ایران توانست تأثیرگذاری خود را انجام داده و شبکه‌ای از مریدان، وفاداران و سرسپردگان را به وجود آورد. 

وی افزود: حکومت منحصر‌به‌فردی که در عصر صفوی شکل گرفت، به‌ویژه در دوران شاه اسماعیل، شاه عباس و شاه طهماسب، زمینهٔ اعتلای فرهنگ ایرانی را نیز رقم زد.

انتهای پیام/132