
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان جعفر عطارباشی گفت: طرح تشدید نظارت بر سلامت دامهای قربانی هر ساله در ایام محرم، صفر و عید قربان توسط دامپزشکان و کارشناسان دامپزشکی با هدف پیشگیری از بیماریها و تامین سلامت جامعه اجرا می شود.
وی هشدار داد: کشتار غیرمجاز دام بزرگترین خطر برای ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و احتمال وقوع بالای بیماری در اثر برخورد با ترشحات دامهای کشتار شده است.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: ذبح در معابر و سطح شهر توسط شهروندان بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی احتمال خطر انتقال بیماری ها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، تب مالت و انگلهای داخلی مشترک دام و انسان را افزایش می دهد.
عطارباشی با اشاره به اینکه گوشت دام ذبح شده در یخچال بایدحداقل به مدت 24 ساعت نگهداری شود ،گفت: دام زنده به ظاهر سالم است و امکان دارد همین دام درمرحله نهفتگی بیماریهای خطرناک باشد و ذبح آن سبب آلودگی محیط زندگی شهروندان شود.
وی بااشاره به ممنوعیت کشتار دام در خارج از کشتارگاهها گفت: خدمات در کشتارگاهها در اعیاد قربان و غدیر به صورت رایگان است.
دکتر عطارباشی ازشهروندان خواست تا برای حذف مخاطرات دام زنده ،به مراکز تحت نظارت و کشتارگاهها مراجعه کنید.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: بازرسی های قبل از کشتار به منظور جلوگیری از قربانی دامهای بیمار همزمان با ایام عید قربان و غدیر با جدیت بیشتری دنبال می شود.
38 کشتارگاه دام در سطح استان خراسان رضوی فعالیت دارند.
انتهای پیام/گ