شناسهٔ خبر: 7884691 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه حمایت | لینک خبر

12 نفر قربانی سیل شدند

دوباره سیل، دوباره غافلگیری

صاحب‌خبر -

در پی بارش شدید باران و وقوع سیل در روز جمعه در برخی نقاط کشور اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور از کشته شدن 12 نفر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ها، این سیل منجر به کشته شدن پنج نفر در پاکدشت، یک نفر در شهرری، چهار نفر در بندر خمیر، یک نفر در آذرشهر آذربایجان‌شرقی و یک تن دیگر در بجنورد شد. گفته می‌شود در حادثه سیل اخیر در پاکدشت منازل مسکونی آسیب ندیده‌ است، اما به گفته نجار به دلیل طغیان کانال پساب ری بخشی از جاده امام رضا(ع) به طول 200متر دچار مشکل شده بود که موجب ایجاد راه‌بندان شدید به مدت چهار ساعت شد البته این مسیر در حال حاضر بازگشایی شده و مأموران درحال جمع‌آوری و لایروبی هستند.
از سوی دیگر به دنبال این اتفاق، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران از وقوع 80مورد آب‌گرفتگی و گرفتار شدن 80خودرو در جاده‌ها خبر داد. جلال ملکی درباره بارندگی شدید جمعه شب در تهران و حوادث ناشی از آن، اظهار کرد: در پایتخت بیشتر موارد درباره آب‌گرفتگی پارکینگ‌ها بود که نیروهای آتش‌نشانی با حضور در محل نسبت به تخلیه آب اقدام می‌کردند.
در محدوده پاکدشت نیز سقوط دو نفر در رودخانه به سامانه آتش‌نشانی اعلام شد که آتش‌نشانان توانستند دو جوان 20 تا 25ساله را
نجات‌دهند اما به گفته این افراد یک نفر دیگر نیز در داخل رودخانه گرفتار شده بود که هنوز پیدا نشده است.
به گفته وی، در جاده خاوران نیز آب و گل سطح جاده را پوشانده بود و 80 دستگاه خودرو گرفتار شده بودند که با کمک دستگاه‌های ذیربط و خودروهای سنگین آتش‌نشانی و نیروهای مسلح توانستیم این خودروها را از وضعیت ناایمن رها کنیم. البته خوشبختانه در حوادث رخ داده هیچ‌گونه مصدومیتی نداشته‌ایم.
در این میان رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر هم اعلام کرد که امدادرسانی به متاثران سیل و آبگرفتگی در ۳۲ استان و شهرستان از چهارشنبه گذشته تا جمعه شب ادامه داشته که با بروز این رخداد طبیعی به 830 نفر امدادرسانی و تخلیه آب از ۱۵۰واحد مسکونی انجام شده است. همچنین 225 نفر از متاثران سیل و آبگرفتگی توسط جمعیت هلال‌احمر اسکان داده شدند و 42نفر نیز پس از نجات به مناطق امن منتقل شدند.
به گفته ناصر چرخساز، استان‌های متاثر از سیل و آبگرفتگی البرز، زنجان، خراسان شمالی، سمنان، اصفهان، تهران، مازندران، گلستان و چهارمحال و بختیاری هستند. در این میان امدادرسانی امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال‌احمر در شهرستان‌های کرج، شهریار، کوهپایه، نوشهر، نور، بندرعباس، سرخه، زنجان، کوهرنگ، بجنورد، اسفراین، مانه و سلمقان، گرگان،آرادان، کردکوی، کلاله، آزادشهر، بندرگز، بندپی، سوادکوه، آمل و علی‌آباد به همراه 22روستا انجام شده است.

 سیل استان تهران مفقودی نداشته است
از سوی دیگر ظهر روز گذشته پزشکی قانونی استان تهران از ارجاع جسد ۴ کشته ناشی از وقوع سیل در جنوب شرق این استان به این مرکز خبر داد و اعلام کرد: جسد این افراد با دستور مقام قضایی برای معاینه و تعیین علت فوت به مرکز تشخیصی و آزمایشگاهی استان تهران ارجاع شد. جان‌باختگان این سیل شامل 3 مرد و یک زن هستند و اجسادشان پس از انجام مراحل قانونی به خانواده آنها تحویل داده شد. در این میان فرهاد بشیری، نماینده پاکدشت در مجلس شورای اسلامی، نیز گفت: سیل استان تهران مفقودی نداشته است.
پس از وقوع این حادثه غیرمترقبه مدیرکل بحران استان تهران نیز از تشکیل جلسه شورای مدیریت بحران به منظور جمع‌بندی حوادث جمعه شب در شرق و جنوب‌شرق این استان خبر داد. هادی رحمتی خاطرنشان کرد: تعدادی از مناطق مسکونی دچار آب‌گرفتگی و خسارات شده بود که پس از بررسی تیم‌های ارزیاب، آمار آن اعلام و درباره چگونگی جبران خسارات تصمیم‌گیری خواهد شد.
اما در این میان مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران از استمرار عملیات امداد و نجات در منطقه سیل‌زده خاوران و پاکدشت خبر داد و گفت: ۲۴ تیم عملیاتی این جمعیت بلافاصله با پشتیبانی دو دستگاه آمبولانس و ۱۳دستگاه خودروی عملیاتی در منطقه حاضر و به عملیات امداد و نجات پرداختند. غلامرضا گنج‌آبادی افزود: با توجه به گستردگی منطقه حادثه، ۱۱دستگاه لجن‌کش و دو تیم سگ‌های جست‌وجو و نجات (آنست) جمعیت هلال‌احمر استان تهران نیز در محل حاضر شدند. به گفته وی، با توجه به گزارش مفقودی یک جوان ۲۲ساله در منطقه چهل‌قز، عملیات جست‌و‌جو و نجات در منطقه توچال پاکدشت ادامه دارد.

 ریزش کوه در کن و سولقان
از سوی دیگر دو ماه پیش بود که سیل در مناطق کن و سولقان خساراتی را به بار آورد و با تغییرات جوی روزهای اخیر، ریزش کوه و آبگرفتگی در این مناطق رخ داده است. گنج‌آبادی در این‌باره
تصریح‌کرد: در پی اعلام این خبر سه تیم عملیاتی با هفت نیروی امدادی کادر و داوطلب و با پشتیبانی یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودروی عملیاتی خدمات لازم را ارائه دادند.
اما در این میان گویا همچنان بارش در تهران و 7 استان دیگر شدت خواهد داشت. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی در سه روز آینده شرق کشور نیز شاهد وزش باد شدید همراه با گرد و خاک خواهد بود. طبق تحلیل آخرین داده‌های هواشناسی به تدریج از ناپایداری‌‌ها در شمال‌غرب کشور کاسته می‌شود و برای دامنه‌های البرز مرکزی، دامنه‌های زاگرس مرکزی و جنوبی، برخی نقاط جنوب و جنوب‌شرق کشور رشد ابر، رگبار و رعد و برق گاهی با وزش باد پیش‌بینی شده است.
تمامی حوادث طبیعی ماه‌های اخیر به دلیل تغییر شرایط اقلیمی کشورمان است، موضوعی که رییس سازمان مدیریت بحران کشور هم به آن اشاره می‌کند. به گفته نجار، آنچه مسلم است این است که با یک تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم که یکی از موارد آن بارندگی تابستانه است که هر چند وقت یک‌بار موجب سیل و خسارت می‌شود، از این‌رو باید این تغییر اقلیم را مدیریت کنیم.
وی با بیان اینکه در سیل دو ماه پیش منطقه کن و جاده چالوس درباره اطلاع‌رسانی هواشناسی تشکیک وارد شد اما در مورد این سیل اطلاع‌رسانی کافی انجام شده بود، افزود: به هشدارهای هواشناسی باید بیشتر دقت کنیم، از سوی دیگر مردم نیز باید در بستر رودخانه‌ها اتراق نکنند. به عقیده وی، بیشترین آسیب را از تجاوز به حریم کمی و کیفی رودخانه‌ها می‌بینیم. در این میان لایروبی رودخانه‌ها نیز ضروری است و مسئولیت آن با وزارت نیروست. در چند روز گذشته نیز شاهد تخریب ساخت‌و‌سازهای غیرقانونی در حریم رودخانه‌ها با حکم قضایی بودیم که این روند باید ادامه پیدا کند.