صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج، بايرام گلدي پوري، معاون سلامت اداره کل دامپزشکي استان گلستان، از آمادگي دامپزشکي، براي بازرسي بهداشتي و شرعي دامهاي قرباني در روز عيد سعيد قربان، خبر داد.
بر اين اساس، بازرسان بهداشت گوشت دامپزشکي و ناظران شرعي با استقرار در شهرهاي مختلف استان، دامهاي کشتاري را از نظر آلودگي به عوامل بيماري زا به ويژه بيماريهاي مشترک بين انسان و دام بازرسي ميکنند.
به همين منظور اکيپهاي بازرسي گوشت از ساعت 7 صبح الي 13 ظهر آمادگي خود را در روز عيد قربان براي ارائه خدمات بهداشتي اعلام ميدارند.
پوري توصيه کرد: دامهاي قرباني خود را در محلهاي تعيين شده از طرف شهرداري و مشاوره با مأموران دامپزشکي ذبح نمايند.
اکيپهاي بهداشتي سيار دامپزشکي استان خدمات بهداشتي لازم را براي معاينه دامهاي ارجاعي توسط شهروندان ارائه کرده و با متخلفان و سودجويان دخيل در حمل و نقل و فروش دامهاي غيرمجاز و بيمار، برخورد قانوني خواهد کرد.
هم چنين با توجه به مهيا بودن شرايط بهداشتي براي ذبح دام و کنترل، بازرسي و معاينه بهداشتي توسط دامپزشکان در مراکز مجاز عرضه و قرباني دام، از ذبح دامها در معابر عمومي و خيابان و کوچه جدا پرهيز کرده و دامهاي خريداري شده را با حضور بازرسان دامپزشکي مورد ذبح قرار دهند.
دامپزشکان نيز در مراکز مجاز عرضه بهداشتي آماده ارائه خدمات به هموطنان و بازرسي و معاينه بهداشتي دام قبل، حين و بعد از ذبح هستند.
شهروندان هم چنين در صورت مشاهده هر گونه تخلف غيربهداشتي، مراتب را در اسرع وقت به شبکههاي دامپزشکي شهرستان اطلاع دهند.
معاون سلامت دامپزشکي استان در پايان توصيه کرد: به منظور پيشگيري از وقوع بيماريهاي مشترک از جمله تب کريمه کنگو، گوشتهاي تهيه شده را تا قبل از پخت بهتر است در يخچال (حداکثر 72 ساعت) نگهداري کنند.
∎