صاحبخبر - به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، پس از يک ماه تنش سياسي در يونان و بعد از استعفاي الکسيس سيپراس، نخست وزير اين کشور، در 20 اوت، روزي که يونان منتظرش بود در نهايت فرا رسيد. انتخابات زودهنگام اين کشور که اصلي ترين خواسته نخست وزير مستعفي يونان بود فردا (يکشنبه) برگزار خواهد شد.
نظرسنجي هاي انجام شده طي روزهاي پنجشنبه و جمعه برتري چشمگير هيچ کدام از احزاب را نشان نمي دهد، با اين حال، حزب سيريزا با اندکي آراي بيشتر بالاتر از حزب دموکراسي نوين قرار دارد. اين در حالي است که حزب دموکراسي نوين نيز در يکي از نظرسنجي ها توانست با اختلافي 0.6 درصدي از رقيب اصلي خود در انتخابات پيش رو پيش بيافتد.
با توجه به بحران اقتصادي يونان و کمک مالي 86 ميليارد يورويي به اين کشور، برنده انتخابات روز يکشنبه بايد براي جلوگيري از فروپاشي نظام مالي، اصلاحات عميقي را در اقتصاد کشور انجام دهد و اين امر به دولتي با ثبات نياز دارد، اما؛ به احتمال قريب به يقين مي توان گفت دولت آينده يونان، دولتي ائتلافي خواهد بود.
اين انتخابات در حالي برگزار خواهد شد که الکسيس سيپراس، رهبر حزب سيريزا، روز دوشنبه هفته گذشته پيشنهاد وانجليس ميماراکيس، رقيب راستگراي خود را مبني بر تشکيل ائتلاف در پايان انتخابات پارلماني روز يکشنبه رد کرد.
سيپراس که معتقد به کسب اکثريت آرا در انتخابات فردا است، چند روز پيش در مصاحبه با يکي از شبکه هاي اروپايي در مورد اهداف و نظرش در مورد آينده يونان گفت: «در چهارسال آينده يونان کشوري متفاوت خواهد بود. من معتقدم که اين دوران گذار از رکود، در نيمه اول سال 2016 تمام خواهد شد. ما پيامدهاي کنترل سرمايه را از سر خواهيم گذراند و به رشد اقتصادي بر خواهيم گشت، البته به اين شرط که نتيجه مثبتي در مذاکرات در مورد بدهي ها به دست آوريم. من فکر مي کنم که اين يک هدف دست يافتني است و اگر هم تا پايان سال 2016 به آن نرسيم، در آغاز سال 2017 به آن دست پيدا خواهيم کرد و کشور خواهد توانست دوباره به بازارها برگردد.»
وانجليس ميماراکيس که مخالف شديد دريافت وام جديد از کشورها و سازمان هاي خارجي است، نيز با انتقاد از سياست هاي سيپراس در مصاحبه اي گفت: «يونان عوض شده و ما هم عوض شده ايم. آقاي سيپراس ژانويه گذشته خيلي دروغ گفت. نه ماه پيش يونان به مازاد بودجه رسيد و دورنماي رشد اقتصادي ديده مي شد. حالا کشور با کسري بودجه و بيکاري زياد دوباره در بحران قرار گرفته است. سرمايه ها به باد رفته است و سيپراس آنها را هدر داد.»
گفتني است؛ در حالي که اختلافات ميان اعضاي حزب سيريزا بر سر سياست رياضت اقتصادي دچار دو دستگي شده است، سيپراس چهل و يک ساله اميدوار است بتواند نيروهاي سياسي خود را بار ديگر متحد کند.
انتخابي که مردم يونان فردا انجام خواهند داد، باعث ايجاد تغيير گسترده در سياست هاي آينده يونان خواهد شد. اين در حالي است که ديگر از شور و اشتياق قبلي مردم يونان براي مشارکت در انتخابات خبري نيست و در سومين انتخابات يونان در نه ماه گذشته بيشتر مردم يونان در مورد شرکت در انتخابات فردا ترديد دارند.∎