شناسهٔ خبر: 78603690 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

کاهش چشمگیر جرایم اولویت‌دار با اجرای «تقسیم کار ملی» 

تهران- ایرنا- قوه قضائیه اعلام کرد: نقشه ملی پیشگیری از وقوع جرم با محوریت «تقسیم کار ملی» و سیاست‌گذاری شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم، منجر به کاهش قابل توجه جرایم اولویت‌دار در کشور شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضائیه، در حوزه سرقت، اجرای ۸۹ تکلیف برای ۲۱ دستگاه اجرایی، به‌روزرسانی بانک مجرمان و تقویت گشت‌های محله‌محور، کاهش ۱۰۹ درصدی تغییر نرخ رشد سرقت را به همراه داشته است.

براساس این گزارش، در حوزه زمین‌خواری و اراضی ملی نیز با اجرای اقدامات اطلاعاتی، اصلاح ساختارها و تکمیل حدنگاری، کاهش ۵۲ درصدی تجاوز به اراضی، کاهش ۱۴ درصدی تغییر کاربری غیرمجاز، کاهش ۹ درصدی پرونده‌های تخریب و تصرف و کاهش ۱.۵ درصدی تصرف عدوانی ثبت شده است.

در این گزارش آمده است: در بخش جرایم انتخاباتی، تشکیل ۹۱۰ شعبه ویژه، رصد برخط انتخابات و رسیدگی به بیش از ۲۵ هزار گزارش، کاهش ۶۱ درصدی تخلفات و کاهش چشمگیر هتک حرمت و ایجاد رعب و وحشت را رقم زده است.

این گزارش می‌افزاید: در حوزه تصادفات رانندگی نیز با مشارکت ۳۲ دستگاه، ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز و اصلاح فرآیندهای امدادی، کاهش ۱۵ درصدی تصادفات و کاهش ۶۰ درصدی در نقاط پرخطر ثبت شده است.

براساس این گزارش، در حوزه سلامت‌محور، گمرکی و مشارکت‌های مردمی، با هوشمندسازی سامانه‌ها، توسعه نظارت‌ها و مشارکت سمن‌ها، روند مقابله با جرایم اقتصادی و اجتماعی تقویت شده است.

این دستاوردها نشان می‌دهد اجرای «تقسیم کار ملی» در قالب نقشه جامع پیشگیری از جرم، نقش موثری در کاهش جرایم اولویت‌دار و ارتقای امنیت اجتماعی داشته است.