به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین جواد حاجی زاده در خطبه های نمازجمعه این هفته مراغه، افزود: بنده در همین تریبون مقدس قسم می خورم که یک عمر عزاداری به هیچ عنوان نمی تواند جای یک رکعت نماز واجب را پر کند و همه عزاداران و هیات های حسینی باید به این اصل مهم دینی و شیعی اعتقاد داشته و هرگز نمازهای خود را به بهانه عزاداری از دست ندهند.
وی با تاکید بر اینکه افراط و تفریط در اسلام و به خصوص شیعه جایی ندارد، اظهار کرد: عزاداری و سوگواری برای امام حسین (ع) و یاران باوفایش باید در وقتش باشد و هر گونه زیاده روی در این خصوص مذموم و امری نکوهیده است.
حاجی زاده با انتقاد شدید از اینکه در سال های گذشته تعدادی از هیات ها و دسته جات حسینی تا ساعات چهار بامداد نیز دست از عزاداری برنداشته اند، چنین مسایلی را برخلاف روح واقعی اسلام و در تضاد با فلسفه و قیام عاشورا دانست و ادامه داد: اگر به بهانه برگزاری چنین عزاداری هایی نماز صبح افراد فراموش شود، باید در روز قیامت جوابگوی این اعمال خود باشیم.
وی برپایی تجمعات شبانه همزمان با آغاز ماه محرم و عزاداری های معمول را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: این تجمعات باید با شور و حرارت همچنان ادامه یابد و البته این مراسم پس از نماز مغرب و عشا شروع و حداکثر تا ساعت ۲۲ ادامه یافته و سپس مردم در قالب هیات های حسینی محلات به مراسم های مربوطه مشغول شوند.
حاجی زاده ماه محرم و صفر را فرصتی بسیار مغتنم و مهم برای تزکیه روح و روان مردم عنوان و اظهار کرد: رسیدگی به فقرا، دستگیری از نیازمندان، تبیین و تشریح نهضت امام حسین، عزاداری های واقعی و دوری از هر گونه بدعت گذاری در مراسم های مختلف باید همواره مورد توجه و تاکید جدی مردم قرار بگیرد.
وی مهمترین پیام نهضت جهانی عاشورا را زندگی آزادانه و شرفتمندانه عنوان کرد و با بیان اینکه انقلاب اسلامی ما نیز برگرفته از همین رویکرد مهم است، گفت: آزادی و استقلال امروز ملت سرافراز ایران اسلامی ناشی از همین نهضت و قیام خونین کربلا است و باید همه قدردان این نظام الهی باشیم.
خطیب جمعه مراغه توجه به قرآن، دعا، موعظه و تبلیغ در هیات های حسینی و دسته جات مختلف در طول ماه محرم و صفر را مورد تاکید قرار داد.
حاجی زاده به موضوع جنگ تحمیلی اخیر اشاره و اظهار کرد: برای پیروزی و موفقیت در این عرصه مهم نطامی و سیاسی و اقتصادی باید موضوعات مهمی همچون تاب آوری، بی اعتنایی به سخنان و موضع گیری های دشمن و نیز خستگی ناپذیری در اولویت باشد، چه بسا بی توجهی به هر یک از این عناصر منجر به شکست شود.
وی حمایت جمهوری اسلامی از جبهه مقاومت را در امتداد اهداف و آرمان های امام راحل و امام شهید قلمداد کرد و ادامه داد: شکست نهایی رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی تنها با اتحاد و همبستگی در جبهه مقاومت حاصل خواهد شد.