شناسهٔ خبر: 78492401 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با هشدار نسبت به گسترش اطلاعات نادرست پزشکی در فضای مجازی، تأکید کرد که افزایش سواد سلامت و اطلاع‌رسانی یافته‌های علمی دانشگاه‌ها برای مقابله با این تهدید ضروری است.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه اجتماعی: سید رضا رئیس‌کرمی در مراسم رونمایی از سامانه «علم‌خوان» که امروز سه‌شنبه ۱۹ خردادماه با هدف انتشار اخبار پژوهش‌های دانشگاهی و عمومی‌سازی دستاوردهای علمی در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار شد، با اشاره به اهمیت ارتقای سواد سلامت و مقابله با اطلاعات نادرست در فضای مجازی گفت: مردم ما در فضای مجازی با هجمه مجازی اطلاعات غلط حوزه سلامت مواجه هستند که ما باید از آن‌ها محافظت کنیم.

وی ادامه داد: اینکه ما به عنوان پزشک می‌بینیم که بسیاری از بیماران با هوش مصنوعی آشنایی دارند، خیلی خوب است، ولی اینکه بلد نیستند از خروجی آن استفاده کنند، اتفاق خوبی نیست و منجر به مشکلاتی در سلامت آن‌ها یا فرزندانشان می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در ارتقای سواد سلامت، گفت: باید یافته‌های پژوهشی را اطلاع‌رسانی کرد تا سواد سلامت جامعه بالا برود و مرجعی وجود داشته باشد که نیاز و سوالات مردم را برطرف کند.

رئیس کرمی با اشاره به نقش سامانه علم‌خوان، گفت: این سامانه می‌تواند به دیده شدن حاصل زحمات فرزندان ملت در دانشگاه‌ها منجر شود.

وی با اشاره به تجربیات دوره کرونا گفت: در ابتدای دوران همه‌گیری کووید ۱۹ به علت روشن نبودن مکانیسم عملکرد ویروس اطلاعات زیادی برای درمان بیماری وجود نداشت، ولی وقتی ماهیت التهابی ویروس مشخص شد، استفاده از کورتون برای درمان این بیماری مطرح شد. اول کار مطرح شدن استفاده از کورتون برای درمان بیماری ویروسی به عنوان جنایت در نظر گرفته می‌شد، ولی بالاخره با پشتوانه مطالعه و کارهای پژوهشی یک طرح پژوهشی اجرا شد که بر اساس شواهد، دیدیم که درمان با پالس کورتون در بسیاری از بیماران مراجعه‌کننده در زمان مناسب می‌تواند مفید واقع شود و یک داروی ارزان توانست جان بیماران زیادی را نجات دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: این یک نمونه از نمونه‌های بسیار از دستاوردهای این دانشگاه در حوزه دارو و تجهیزات و سایر حوزه‌هاست که می‌توان به مردم اطلاع‌رسانی کرد.