شناسهٔ خبر: 7796722 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

افزايش قربانيان سقوط جرثقيل به 11 نفر

صاحب‌خبر -
170 نفر در حادثه سقوط جرثقيل در مكه كشته شدند كه با پيدا شدن سه جسد ديگر آمار كشته‌هاي زائران ايراني در اين حادثه به 11 نفر رسيد كه به نظر مي‌رسد دو نفر از آنها با درخواست خانواده‌هايشان در مكه دفن خواهند شد. 
رئيس سازمان حج و زيارت از تاييد فوت سه نفر از مفقودين حادثه مكه خبر داد و گفت: از هفت نفر مجروح حادثه نيز چهار نفر مرخص و سه نفر نيز در بيمارستان سعودي بستري هستند كه دو نفر از آنها آخر هفته مرخص خواهند شد. سعيد اوحدي با اشاره به اينكه آمار فوتي‌ها به ۱۱ نفر رسيده است، درباره انتقال اجساد فوت‌شدگان اين حادثه به كشور، تاكيد كرد: به دنبال اين هستيم تا در اسرع وقت اين اجساد به كشور منتقل شوند. او با اشاره به اينكه تاكنون دو نفر از خانواده‌هاي اين افراد درخواست كرده‌اند كه در مكه به خاك سپرده شوند، گفت: برنامه‌ريزي‌هاي لازم براي اعزام ۳ نفر از خانواده‌هاي اين افراد در موسم عمره انجام خواهد شد تا آنها بتوانند بر سر مزار عزيزان خود بروند. به گفته او، احتمال دارد بقيه خانواده زائران فوت‌شده نيز اين درخواست را داشته باشند و به محض اطلاع به ما، شرايط دفن آنها مهيا خواهد شد. رئيس سازمان حج و زيارت تاكيد كرد: تعداد زائران فوت‌شده از كشورهاي مختلف در اين حادثه به بيش از ۱۷۰ نفر رسيده است. مريم آل‌طه بناب فرزند ميرجواد از كاروان ۱۱۲۶۶ استان آذربايجان شرقي، فاطمه دامغاني از كاروان ۲۲۱۲۴ استان سمنان، كبري بيگم غفوري از كاروان ۲۲۱۲۴ از استان سمنان سه بانوي زائر ايراني هستند كه در حادثه روز جمعه مسجدالحرام جان باختند. رئيس سازمان حج و زيارت پس از عيادت از مجروحان ايراني بستري شده در بيمارستان سعودي مكه، گفت: رفتار با مجروحان ايراني بر اساس اعلام پزشكان ايراني مركز پزشكي حج و زيارت كه در بيمارستان‌هاي مكه مستقر شده‌اند، در سطح خوب و قابل قبولي است. به گزارش ايسنا، سعيد اوحدي كه در بيمارستان ملك فيصل مكه براي عيادت مصدومان ايراني حادثه مسجدالحرام حضور يافته بود، اظهار كرد: مديريت و كادر درماني بيمارستان، سركشي‌هاي لازم را از بيماران ايراني دارند و رفتار و رسيدگي آنها مطلوب است. 
 پرداخت غرامت به خانواده قربانيان
خبرگزاري آسوشيتدپرس از پرداخت غرامت به خانواده قربانيان حادثه سقوط بالابر در خانه كعبه خبر داد. بنابر اين گزارش، قربانيان اين حادثه ۸۰ هزار دلار دريافت خواهند كرد. اين حادثه در شرايطي رخ داد كه اقدامات و تدابير امنيتي براي استقرار ده‌ها بالابر اطراف خانه كعبه از سوي مقامات عربستان اتخاذ نشده است. در داخل كشور هم بيمه ايران مسئوليت پرداخت غرامت را بر عهده گرفته است. مدير بيمه‌هاي اشخاص بيمه ايران گفت: اين شركت به عنوان بيمه گذار حجاج ايراني غرامت فوت‌شدگان حادثه غم‌انگيز شهر مكه را در وجه بازماندگان اين حادثه پرداخت مي‌كند. بهروز ناظمي با اشاره به اينكه مصدومان اين حادثه در بيمارستان‌هاي هلال‌احمر ايرانيان در شهر مكه بستري هستند، تصريح كرد: تمام هزينه‌هاي درماني و بستري مصدومان اين حادثه برعهده بيمه ايران است و غرامت آن را به ذي‌نفعان پرداخت خواهيم كرد. به گفته او، همچنين هزينه‌هاي جانبي مصدومان اين حادثه كه به واسطه ناتواني به تنهايي قادر به انجام اعمال مناسك حج نيستند نيز از طريق بيمه نامه حجاج كه اين شركت با سازمان حج و زيارت منعقد كرده قابل جبران بوده و هيچ نگراني از اين بابت وجود ندارد. 
 شبهه‌ها درباره حادثه سقوط جرثقيل
منصور المزروعي مدير مركز علمي تحقيقات تغيير آب و هواي دانشگاه ملك عبدالعزيز با اشاره به اين نكته كه سرعت باد بين ۴۰ تا ۵۵ كيلومتر بوده است، تغيير ناگهاني وضعيت جوي را عامل سقوط جرثقيل و قطع درختان دانست. اين در حالي است كه، بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه اساسا در زمان حادثه، هيچ طوفاني در كار نبوده است به‌طوري كه زائران بدون مشكل خاصي در تردد بوده‌اند و در صحن مسجدالحرام عبادت مي‌كردند. بررسي گزارش‌هاي ثبت شده آب و هوايي مكه مكرمه در ساعت وقوع حادثه نشان مي‌دهد كه سرعت باد در اين شهر در ۱۱ سپتامبر هيچ‌گاه به بيش از ۲۲ كيلومتر بر ساعت نرسيده است. نكته جالب‌تر اينكه به گزارش پايگاه‌هاي خبري فعال در زمينه ثبت تغييرات آب و هوايي جهت وزش باد در مكه به سمت شمال غرب بوده كه در جهتي غير از مسير سقوط جرثقيل (جنوب غرب) است. حال كه مشخص شده اوضاع جوي در اين حادثه اثرگذار نبوده‌اند و با توجه به دستكاري صورت گرفته در جرثقيل، بايد به دنبال علل اصلي اين فاجعه پرداخت، فاجعه‌اي كه دقيقا در سالروز ۱۱ سپتامبر و در شلوغ‌ترين نقطه مسجدالحرام رخ داد.

برچسب‌ها: