در حال حاضر ۷ زائر ايراني مجروح شده در حادثه روز جمعه گذشته مكه، در بيمارستانهاي سعودي مكه مكرمه بستري هستند. همچنين ۲۵ مصدوم ايراني بستري شده در بيمارستان مركز پزشكي حج و زيارت در مكه پس از بهبودي به كاروانهاي خود برگشتهاند. معاون امور حج و زيارت سازمان حج از ترخيص همه زائران مجروح بيمارستانهاي ايران در مكه خبر داد و گفت: همچنان ۳ زائر ما مفقود هستند كه جستوجوها در اين زمينه ادامه دارد. حميد محمدي در پاسخ به پرسشی در زمينه آخرين وضعيت سلامت زائران ايراني بعد از حادثه مسجدالحرام، با بيان اينكه از مجموع ۱۱ مفقودي كه در اثر اين حادثه داشتيم، يك نفر روز شنبه پيدا شد، اظهار داشت: از ۱۰ مفقودي باقيمانده، جسد هفت نفر، طي ۲ شب گذشته شناسايي شد و همچنان سه مفقودي داريم. او با بيان اينكه تاكنون ۸ فوتي در اثر حادثه سقوط جرثقيل در مسجدالحرام داشتيم، با اشاره به سلامت زائراني كه در بيمارستانهاي مكه بستري هستند، تصريح كرد: افرادي كه در بيمارستانهاي ايران در مكه بستري بودند همه ترخيص شدند. معاون امور حج و زيارت سازمان حج خاطرنشان كرد: در حال حاضر ۷ زائر در بيمارستانهاي سعودي بستري و تحت مداوا هستند كه به زودي مرخص خواهند شد.
رفتار خوب سعوديها با مجروحان ايراني
روز گذشته رئيس سازمان حج و زيارت پس از عيادت از مجروحان ايراني بستري شده در بيمارستان سعودي مكه گفت: رفتار با مجروحان ايراني بر اساس اعلام پزشكان ايراني مركز پزشكي حج در سطح خوب و قابل قبولي است. سعيد اوحدي پس از عيادت از مجروحان ايراني بستري در بيمارستان ملك فيصل مكه گفت: بر اساس اعلام پزشكان ايراني مستقرشده در بيمارستانهاي سعودي و بر اساس مشاهدات رفتار و خدماترساني به مجروحان ايراني حادثه مكه مكرمه، در سطح خوب و قابل قبولي است. او افزود: در ديداري كه با مجروحان ايراني در بيمارستان ملك فيصل داشتم، مديريت و كادر درماني بيمارستان سركشيهاي لازم را از بيماران ايراني دارند و رفتار و رسيدگي آنان مطلوب است و رفتار آنان با مجروحان ايراني بر اساس وجدان و وظيفه كاري است. رئيس سعودي بيمارستان ملك فيصل كه در عيادت از مجروحان ايراني حادثه مكه مكرمه رئيس سازمان حج را همراهي ميكرد، درباره فرآيند درمان مجروحان گفت: بيماران آسيبديده كه به بيمارستانهاي سعودي انتقال داده ميشوند، در ابتدا جداسازي اوليه شده و طي دو يا سه ساعت اوليه حضور در بيمارستان معاينات لازم از آنان صورت ميگيرد تا علائم جراحت كاملا مشخص شده و بروز داده شود، سپس به بخشهاي مرتبط بيمارستان انتقال داده ميشوند. نادربنحمزه مطير بيان كرد: دولت عربستان تمهيداتي انديشيده تا مجروحاني كه نميتوانند حجشان را انجام دهند، همراه با اتومبيل ويژه به همراه پزشك و پرستار به عرفات و مشاعر مقدسه انتقال داده شوند تا مناسكشان را انجام داده و به بيمارستان بازگردانده شوند. به گزارش مهر، رئيس بيمارستان ملك فيصل عنوان كرد: طبق دستورالعمل و بر اساس وظيفه انساني خدمت به حجاج و زائران خانه خدا وظيفه ما است و ما هيچ منتي بر كسي نداريم و فقط ميخواهيم كه زائران بستري شده در بيمارستان براي ما دعا كنند.
حادثهاي كه حادثه نبود
بايد توجه داشت كه بررسي گزارشهاي ثبت شده آب و هوايي مكه مكرمه در ساعت وقوع حادثه نشان ميدهد كه سرعت باد در اين شهر در 11 سپتامبر هيچگاه به بيش از 22 كيلومتر بر ساعت نرسيده است. جهت وزش هم با جهت واژگوني يكي نبود. حادثه سقوط جرثقيل در مكه مكرمه در ساعت 10: 5 عصر 11 سپتامبر اتفاق افتاد و منجر به كشته و زخمي شدن بيش از 300 نفر شد. بلافاصله رسانههاي سعودي درصدد توجيه علل و عوامل آن برآمده و عامل جوي را مسبب وقوع اين حادثه ناميدند. بهطوري كه شبكه العربيه مدعي شد، سرعت باد در لحظه وقوع حادثه 65 كيلومتر بر ساعت بوده است. شبكه خبري cnn عربي نيز با ركوردشكني خبري، سرعت باد را در لحظه حادثه 95 كيلومتر بر ساعت گزارش داد و اعلام كرد كه اين سرعت باد طی 37 سال گذشته در خاورميانه بيسابقه است. در همين راستا منصور المزروعي مدير مركز علمي تحقيقات تغيير آب و هواي دانشگاه ملك عبدالعزيز با اشاره به اين نكته كه سرعت باد بين 40 تا 55 كيلومتر بوده است، تغيير ناگهاني وضعيت جوي را عامل سقوط جرثقيل و قطع درختان دانست. اما واقعيت چيست و آيا واقعا طوفان باعث اين حادثه شده است؟ بررسيها نشان ميدهد كه اساسا در زمان حادثه، هيچ طوفاني در كار نبوده است بهطوري كه زائران بدون مشكل خاصي در تردد بودهاند و در صحن مسجدالحرام عبادت ميكردند. به گزارش ايران اليوم، بررسي گزارشهاي ثبت شده آب و هوايي مكه مكرمه در ساعت وقوع حادثه نشان ميدهد كه سرعت باد در اين شهر در 11 سپتامبر هيچگاه به بيش از 22 كيلومتر بر ساعت نرسيده است.